εύκολο παγωτό σπίτι

2 Εύκολες συνταγές για παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή!

by ediva

Τα τρία πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν πλησιάζει το καλοκαίρι είναι οι βουτιές στη θάλασσα, τα παγωτά που περιμέναμε πως και πως από μικρές, αλλά και το καρπούζι που το λατρεύουμε σχεδόν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Τι το καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις τα δύο τελευταία, για να δροσίζεσαι με γλυκό τρόπο το καλοκαίρι;

Υπάρχουν αρκετές συνταγές και γεύσεις που μπορείς να κάνεις χωρίς παγωτομηχανή, αλλά σήμερα θα σου δείξω τις δύο πιο εύκολες και οικονομικές για να φτιάξεις μόνη σου παγωτό καρπούζι. Επιπλέον, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην πάει χαμένο το καρπούζι που έχεις στο ψυγείο σου και έχει αρχίσει να “πανιάζει”.

 

Πως να φτιάξεις παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή!

 

Σπιτικό παγωτό καρπούζι με 3 υλικά

συνταγή σπιτικό παγωτό

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να ακολουθήσεις. Θα χρειαστείς δύο κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια και τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Βάλτα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και χτύπησε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχεις έναν πολτό.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και φρούτα!

οικονομικές συνταγές γλυκά παγωτά

Στην συνέχεια, πάρε ένα βαθύ μπολ και βάλε από πάνω το σουρωτήρι, ώστε να περάσεις τον πολτό σου για να μείνει μόνο ο χυμός και να αποφύγεις το να βρει κάποιος στο παγωτό του κομμάτια από κουκούτσια.

σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Έπειτα, βάλε και πάλι τον χυμό από το καρπούζι μέσα στο μίξερ και πρόσθεσε μια κούπα κρέμα γάλακτος. Ρύθμισε το μίξερ σου στην πιο μεγάλη ταχύτητα που έχει και χτύπα τα υλικά σου για δύο λεπτά, μέχρι να έχει μια λεία επιφάνεια το μείγμα σου.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις παγωτό μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή!

καρπούζι συνταγές γλυκά παγωτό

Το τελευταίο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το μείγμα του παγωτού σε ένα μπολ με καπάκι και να το αφήσεις στην κατάψυξη για 12 ώρες. Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να το σερβίρεις είναι να φτιάξεις ένα μπολάκι χρησιμοποιώντας την φλούδα από το μισό καρπούζι που άδειασες για το παγωτό.

Παγωτό με κρέμα γάλακτος, γάλα ζαχαρούχο και καρπούζι

κατσαρόλα γλυκό καρπούζι

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις εύκολο παγωτό με φυστικοβούτυρο!

Για αυτή την συνταγή θα πρέπει να βράσεις την ίδια ποσότητα καρπουζιού μαζί με μισή κούπα ζάχαρη, ακριβώς όπως θα έκανες αν ήθελες να φτιάξεις ένα ελαφρύ γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει το καρπούζι και βγάλε το κατσαρολάκι από το μάτι για να κρυώσει το μείγμα.

οικονομικό σπιτικό παγωτό συνταγές

Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις στο μίξερ μία κούπα κρέμα γάλακτος και να την χτυπήσεις για 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα και ανακάτεψε απαλά και με ανοδικές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος, πρόσθεσε και 1,5-2 κούπες από το γλυκό καρπούζι και ανακάτεψε και πάλι.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις Παγωτό φράουλα!

εύκολες συνταγές παγωτό ediva.gr

Τώρα το μόνο που μένει είναι να μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και να καλύψεις το πάνω μέρος του με μεμβράνη, ώστε να το βάλεις στην κατάψυξη για 6 με 8 ώρες.

παγωτό σε σακούλα

Αν πάλι βιάζεσαι να το σερβίρεις, μπορείς να βάλεις το μείγμα σου σε μία σακούλα για φαγητά που κλείνει αεροστεγώς. Σε μια πιο μεγάλη σακούλα θα πρέπει να βάλεις πάγο και τουλάχιστον 3 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι. Έπειτα, βάλε την σακούλα με το σπιτικό παγωτό μέσα στην σακούλα με τον πάγο και ανακίνησε την για δέκα λεπτά μέχρι να δεις ότι κρύωσε και έσφιξε το μείγμα του παγωτού σου.

Related Posts