gunaika pou koimatai

Γιατί είναι τόσο κακό να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας;

by ediva

Το να αφαιρούμε εντελώς και πάντοτε το μακιγιάζ μας πριν πάμε για ύπνο, είναι σίγουρα από τις συμβουλές ομορφιάς που έχουμε ακούσει περισσότερες φορές. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να την ακολουθούμε και γιατί επιμένουν αυστηρά σε αυτό όλοι οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι; Εντάξει, πέραν του προφανούς ότι λερώνει τη μαξιλαροθήκη μας, καταλήγουμε την αμέσως επόμενη μέρα να μοιάζουμε με ρακούν.

Ξέρουμε ότι αυτή η συνήθεια κάνει κακό στο δέρμα μας, όμως με ποιον ακριβώς τρόπο;

kourasmeno prosopo

Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει λόγος που φαινόμαστε κουρασμένες, και δεν φταίει εξ ολοκλήρου το πασαλειμμένο μακιγιάζ ματιών. Εκτός όλων των άλλων, και το δέρμα μας χρειάζεται ξεκούραση, την οποία δεν μπορεί να έχει όταν το βαραίνουν τόσα προϊόντα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μέρας μαζεύονται ρύποι από τον αέρα στη στρώση του μακιγιάζ. Αυτή η στρώση κατακάθεται πάνω στο δέρμα και επηρεάζει αρνητικά το κολλαγόνο και την ανανέωσή του κατά τη διάρκεια του ύπνου, εάν δεν την αφαιρέσουμε.

Επίσης, το σμήγμα που παράγεται παγιδεύεται στη στρώση του μακιγιάζ και ανακατεύεται με τους ρύπους που έχουν μαζευτεί, με αποτέλεσμα να παράγονται βακτήρια και να εισχωρούν στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα έχουμε φραγμένους πόρους και υπερβολική λιπαρότητα, ακόμα και σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Είναι πράγματα που αγωνιζόμαστε να διώξουμε από το δέρμα μας έτσι κι αλλιώς, άρα γιατί να τα φορτωθούμε τώρα από το πουθενά; Η κατάσταση γίνεται πολύ χειρότερη με τα πολύ βαριά foundations ή αυτά που έχουν ως βάση το λάδι.

Εν τέλει, όχι μόνο δεν αφήνουμε το δέρμα να ξεκουραστεί, αλλά το φορτώνουμε και περισσότερο!

xalasmeno meikap

Όχι ότι αυτά δεν ισχύουν και για τα άλλα σημεία του προσώπου. Αν δεν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών δεν τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε μαύρους κύκλους ή ρυτίδες, ακόμα και μολύνσεις στα μάτια από τα μικρόβια που συσσωρεύονται. Όσο για τα φρύδια και τα βλέφαρά μας, το να αφήνουμε επάνω οποιοδήποτε προϊόν κατά τη διάρκεια του ύπνου εξασθενεί τις τρίχες τους και σε ακραίες περιπτώσεις τις κάνει να πέφτουν. Επίσης, άν αφήσουμε το κραγιόν στα χείλη μας μπορεί να τα ερεθίσουμε και να τα ξηράνουμε, έτσι μπορεί να σκάσουν και να ξεφλουδίσουν.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται αρκετά αηδιαστικά, σωστά; Ίσως και να σας έχουν τρομάξει εάν κοιμηθήκατε μια δυο φορές με μακιγιάζ.

Όμως δε χρειάζεται να χαλάσετε τον κόσμο, διότι αν το έχετε κάνει μόνο μερικές φορές ο οργανισμός σας μπορεί να επανορθώσει τη ζημιά. Απλώς μην το ξανακάνετε, όσο κουρασμένη και να είστε και σίγουρα μην το αφήσετε να σας γίνει συνήθεια. Κάθε μέρα, χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς να βαριέστε, φροντίστε οπωσδήποτε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο.

katharo derma

Ιδανικά, θα ήταν καλό να έχετε ένα ειδικό νερό ντεμακιγιάζ και ύστερα να πλένεστε με καθαριστικό προσώπου πριν εφαρμόσετε την κρέμα νυκτός σας. Όμως προφανώς υπάρχουν κάποιες φορές που δεν έχετε την αντοχή για κάτι τέτοιο. Έχετε λοιπόν εφεδρικά στο κομοδίνο σας κάποια μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, ώστε να αφαιρείτε όσο καλά μπορείτε το μακιγιάζ σας στο δωμάτιό σας, έτσι ώστε να κοιμηθεότε γρήγορα. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τα καθαριστικά, οπότε μην το καθιερώσετε ούτε αυτό. Είναι μια λύση ανάγκης, όμως σίγουρα καλύτερη από το τίποτα.

Μην παραμελήσετε τη σωστή περιποίηση του προσώπου σας πριν τον ύπνο, και τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.

Θα ξυπνάτε με το πρόσωπό σας πεντακάθαρο και ξεκούραστο, και θα νιώσετε από μόνες σας πόσο φρέσκο και ανανεωμένο είναι πριν καν κοιτάξετε τον καθρέφτη. Άλλωστε, η καλύτερη συμβουλή και προϊόν ομορφιάς ταυτόχρονα είναι απλώς ο ύπνος!

Related Posts