όμορφες ιδέες για πέργκολες

5 Λόγοι για να βάλεις πέργκολα στην ταράτσα σου!

by ediva

Το καλοκαιράκι έφτασε, αλλά το μπαλκόνι είναι μικροσκοπικό και δεν μπορείς να χαλαρώσεις εκεί. Τι κι αν σου λέγαμε να σκεφτείς την ταράτσα για τα καλοκαιρινά σου βράδια; Αν έχεις δική σου την ταράτσα, είναι η ιδανική λύση για να έχεις ένα σημείο να αράξεις το καλοκαίρι.

Για να μη σκάσεις από τη ζέστη όμως χρειάζεται να την λάβεις κάποια πράγματα υπόψη για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Οι πέργκολες, αποτελούν μια ιδανική επιλογή για εσένα που αγαπάς το φως της ημέρας και δεν θέλεις να μένεις μέσα στο σπίτι!

Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, με μεγάλη ευκολία. Αποτελούν μία μόνιμη κατασκευή που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, καθώς έχουν τεράστια αντοχή στο χρόνο αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

1. Ποικιλία ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς!

πέργκολα σε ταράτσα

Υπάρχει μία τεράστια ποικιλία σε είδη πέργκολας για μπαλκόνι, για να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Τα δημοφιλέστερα είδη πέργκολας είναι οι ξύλινες, οι μεταλλικές και οι αλουμινίου.

Καθένα από αυτά τα είδη είναι διαφορετικό ως προς την όψη αλλά και τη χρησιμότητα. Για παράδειγμα η μεταλλική πέργκολα διακρίνεται για την αντοχή της και τη μοντέρνα όψη της. Αντίθετα, η ξύλινη, χάρη στη κομψή αισθητική της θα γίνει το στολίδι της ταράτσας σου.

2. Μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν στυλάτες!

ομορφιά και στυλ με μια πέργκολα

Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις πέργκολα σε κάποιο ανοιχτό σημείο της ταράτσας σου και να την στολίσεις με όμορφα νησιώτικα καραβόπανα και αραχνοϋφαντες κουρτίνες. Μπορείς να γεμίσεις το νέο χώρο που δημιούργησες με γουστόζικα έπιπλα, όπου θα μπορείς να κάθεσαι ευχάριστα όλο το καλοκαίρι.

Ακόμα μπορείς να σκεπάσεις την πέργκολα με bamboo. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το Bamboo ανήκει στα πράγματα που φέρνουν τύχη στο σπίτι!

3. Γίνονται και παιχνιδιάρικες!

πέργκολα σε κήπο

Πρόσθεσε μια κούνια στα δοκάρια της πέργκολας σου, στόλισε την με ένα όμορφο ύφασμα και “αφράτα” μαξιλάρια και δημιούργησε μια τέλεια γωνία για να χαλαρώνεις,να πίνεις το κρασί σου ή να διαβάζεις το βιβλίο σου!

4. Είναι ανθεκτικές!

ανθεκτικές πέργκολες

Το ξύλο αν συντηρηθεί και κατασκευαστεί σωστά, μπορεί να αντέξει στην διάρκεια του χρόνου. Έτσι θα έχεις ένα στέγαστρο χωρίς φθορές, με χαμηλό κόστος συντήρησης που θα σου εξασφαλίσει την αντοχή και την λειτουργικότητά του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

5. Δε θα σε παιδέψουν!

Ένα από τα βασικά οφέλη τους είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν και να εφαρμοστούν αρκετά εύκολα. Ακόμα και αν έχεις βάψει, δε θα αποτελέσει εμπόδιο στην τοποθέτηση της πέργκολας.

Το μόνο που απαιτείται είναι ο χρόνος για την σχεδίαση του χώρου ώστε να επιτευχθεί το πιο λειτουργικό αποτέλεσμα. Η προσαρμοστικότητά τους θα σε διευκολύνει να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την Ομάδα του Douleutaras.gr

Related Posts