kosmimata-diamantia

7 Μύθοι για τα κοσμήματα που δεν πρέπει να πιστεύεις!

by ediva

Έχουν ειπωθεί για σχεδόν όλα τα πράγματα διάφορες ανακρίβειες, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να σε μπερδεύουν και να σε παραπλανούν και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μύθοι για τα κοσμήματα.

Οι περισσότεροι από αυτούς όπως καταλαβαίνεις έχουν δημιουργηθεί, με σκοπό να αυξηθούν οι πωλήσεις των κοσμηματοπωλείων σε περισσότερα από ένα είδη.

Το ediva.gr όμως είναι εδώ για να καταρρίψει όλους αυτούς τους μεγάλους μύθους που ακούμε καθημερινά, χάρις σε μερικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς! Πάμε λοιπόν να δούμε την λίστα μας;

 

Δες επίσης: 10 Μύθοι για τους φακούς επαφής!

 

7 Ψέματα που έχουν ειπωθεί για τα κοσμήματα

 

Ο χρυσός έχει 3 διαφορετικά χρώματα

xrisa kosmimata

Στα καταστήματα κοσμημάτων, συνήθως ακούμε να λένε ότι ο χρυσός έχει τρία χρώματα: το κίτρινο, το λευκό, αλλά και το ροζ. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν αληθεύει!

Ο καθαρός χρυσός είναι ΜΟΝΟ κίτρινος και όλα τα υπόλοιπα χρώματα είναι αποτελέσματα από μίξεις με διάφορες άλλες ενώσεις. Ακόμη και αν ο ροζ χρυσός που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ must κυρίως για τις γυναίκες ή ο λευκός χρυσός είναι αρκετά πολύτιμοι, ποτέ δεν θα είναι πραγματικός καθαρός χρυσός.

 

Τα διαμάντια είναι άφθαρτα

diamantia mithi

Ούτε αυτό είναι αλήθεια, καθώς ένα διαμάντι μπορεί πολύ εύκολα να γρατσουνίσει ένα άλλο διαμάντι. Άσε που είναι γνωστό ότι τα διαμάντια ραγίζουν, εάν δεν τα φροντίζεις όπως πρέπει.

Οπότε αν δεν θέλεις να σου πάθουν το οτιδήποτε θα πρέπει να τα φροντίζεις και να τα καθαρίζεις πολύ συχνά.

 

Δαγκώνοντας τον χρυσό καταλαβαίνεις την αυθεντικότητα του

Καλά αυτό νομίζω το έχουμε ακούσει όλοι ανεξαιρέτως! Και γιατί είναι ψέμα; Επειδή ο καθαρός χρυσός είναι μαλακός και αν τον δαγκώσεις αρκετά δυνατά μπορεί να αφήσεις το σημάδι από τα δόντια σου επάνω του.

Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως και ο μόλυβδος έχει την ίδια υφή και μερικοί τον βάφουν χρυσό και τον πουλούν σαν χρυσό. Οπότε όπως καταλαβαίνεις αυτή η μέθοδος δεν είναι και πολύ αξιόπιστη για τον έλεγχο της γνησιότητας του χρυσού!

 

Τα διαμάντια είναι η πιο σπάνια πέτρα

kosmimata alithies

Υπάρχουν μερικά χρωματιστά διαμάντια τα οποία όντως μπορεί να είναι σπάνια και εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν. Ωστόσο, τα διαμάντια δεν είναι και ότι σπανιότερο, καθώς αν ρίξεις μια ματιά στο Guinness Book of World Records, θα δεις ότι η σπανιότερη πέτρα και ταυτόχρονα στολίδι ονομάζεται painite.

 

Το ξύδι μπορεί να διαλύσει ένα μαργαριτάρι

margaritaria mithi

Εδώ υπάρχει μια μικρή δόση αλήθειας καθώς το ξύδι μπορεί να δράσει τόσο αρνητικά σε ένα μαργαριτάρι, αλλά μόνο αν είναι θρυμματισμένο και αυτό μετά από ένα πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν όμως ήδη είναι θρυμματισμένα τα μαργαριτάρια ποιος ο λόγος να μας ενδιαφέρει τι θα πάθουν με το ξύδι;

 

 Το Οπάλιο φέρνει στους ανθρώπους κακοτυχία

kosmimata simvoules

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι το οπάλιο έφερνε πολλά πλούτη και το είχαν μαζί τους σαν γούρι, τώρα στην πορεία πως αποφασίστηκε ότι είναι το σύμβολο της κακής τύχης κανένας δεν το γνωρίζει.

Επιπλέον, σήμερα ξέρουμε ότι είναι ένας πολύτιμος λίθος και μάλιστα αν είναι σε μαύρο χρώμα είναι και πολύ σπάνιος.

 

Η αξία των διαμαντιών αλλάζει με βάση το χρώμα

simvoules kosmimata

Δες επίσης: 6 Μύθοι για την περιποίηση των νυχιών!

Όλα τα διαμάντια όπως γνωρίζουμε είναι πολύτιμα, αλλά πολλοί θεωρούν για κάποιο ανεξήγητο λόγο ότι το μπλε διαμάντι έχει μεγαλύτερη αξία. Το χρώμα όμως δεν είναι το μόνο πράγμα που καθορίζει την αξία ενός διαμαντιού!

Αυτό που παίζει ρόλο είναι το βάρος των καρατίων του, η διαύγεια του και τόσα ακόμη.

Πόσους από αυτούς τους μύθους είχες ακούσει και εσύ; Αν ξέρεις κάποιον άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας, γράψε την ιδέα σου κάτω στα σχόλια!

[adrotate banner=”18″]

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts