γυναικεία δερμάτινα ρούχα

Πώς να φροντίσεις τα δερμάτινα ρούχα σου!

by ediva

Τα δερμάτινα κομμάτια αποτελούν βασικές και διαχρονικές επιλογές για τη γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας. Κάθε χρόνο αλλά ειδικότερα φέτος, τα δερμάτινα ρούχα και τα αντίστοιχα faux έχουν κατακλύσει τις πασαρέλες. Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες και οφείλεις να τη ξέρεις.

Μα φυσικά, πρόκειται για τη ποιότητα. Τα πρώτα αποτελούν κομμάτια στα οποία επενδύεις, ενώ τα δεύτερα ζήτημα να τα χαρείς για 3 σεζόν πριν χαλάσουν. Ένα καλό δερμάτινο ρούχο δύναται να μείνει άθικτο για παραπάνω από δεκαετία ανάλογα με το πώς θα του φερθείς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips που πρέπει να γνωρίζεις για να φροντίσεις τα δερμάτινα ρούχα σου. ώστε να διατηρηθούν!

Πώς να περιποιηθείς τα δερμάτινα ρούχα σου

 

1. Καθαρισμός

γυναικεία δερμάτινα ρούχα

Το δέρμα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό που χρειάζεται και ιδιαίτερους χειρισμούς. Για να καθαρίσεις τα δερμάτινα ρούχα σου απαιτείται μεγάλη προσοχή. Ως επί το πλείστον, οφείλεις να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, αλλά αν πρόκειται για μία σχετικά μικρή επιφάνεια μπορείς να το καθαρίσεις μόνη σου.

Πρόσεχε βέβαια, διότι αν χρησιμοποιήσεις ακατάλληλα καθαριστικά, όπως απορρυπαντικό ή σαπούνι, σίγουρα θα κάνεις ζημιά  Βρέξε ένα πανάκι με νερό, στράγγιξε το και προσπάθησε με ταμποναριστές κινήσεις να απομακρύνεις τον λεκέ. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με λάδι.

Ένα ακόμη tip για να κάνεις τα δερμάτινα να φαίνονται καθαρά είναι το να αγοράσεις ένα conditioner για αυτά. Τα έλαια που υπάρχουν στο conditioner θα βοηθήσουν τα δερμάτινα σου να είναι πάντοτε γυαλιστερά και θα φαίνονται σαν καινούργια. Απλά απέφυγε conditioner που περιέχουν πετρελαιοειδή.

Δες επίσης: 11 Λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα ρούχα σου!

2. Προστασία

βρεγμένο δερμάτινο τζάκετ μπουφάν

Πριν το ξεκίνημα μίας σεζόν, οφείλεις να μεριμνήσεις για τα καιρικά φαινόμενα που θα αντιμετωπίσει το δερμάτινο κομμάτι σου. Το υγρό στοιχείο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Πριν βγεις, λοιπόν, για να λανσάρεις το νέο κομμάτι σου, σκούπισε το με ένα βρεγμένο πανί και ύστερα ψέκασε το με προστατευτικό σπρέι ειδικό για δέρμα.

Αυτό το απλό κόλπο επίσης θα το προστατεύσει από μικρούς λεκέδες. Φυσικά, πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε σπρέι στο δερμάτινο σου, δοκίμασε το σε μία μικρή επιφάνεια για να ελέγξεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα στο προϊόν. Αν δεν δεις αποχρωματισμούς είναι ασφαλής για χρήση σε ολόκληρο το κομμάτι.

Αν ωστόσο, δεν καταφέρεις να ξεφύγεις από τη βροχή, μην ανησυχείς! Κρέμασε το μακριά από θερμαινόμενα σώματα για να στεγνώσει σωστά, με φυσικό τρόπο. Απέφυγε τη θερμότητα διότι θα προκαλέσει συρρίκνωση και αποχρωματισμό.

Δες επίσης: Πως να φορέσεις το δερμάτινο μπουφάν φέτος το χειμώνα!

3. Σωστή αποθήκευση για δερμάτινα ρούχα

σωστή αποθήκευση δερμάτινου

Τα δερμάτινα ρούχα όμως, δεν είναι παντός καιρού. Με το μεσογειακό κλίμα, τα καλοκαίρια στην Ελλάδα δεν είναι κατάλληλα για ζεστά ρούχα. Αφού τα έχεις πάει στο καθαριστήριο, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να αποθηκεύσεις τα δερμάτινα σου και πρέπει να το κάνεις σωστά.

Το πιο σημαντικό είναι το περιβάλλον. Προτίμησε να τα αποθηκεύσεις σε στεγνό και δροσερό μέρος, μακριά από ήλιο. Απέφυγε τις μεταλλικές κρεμάστρες! Πρόσεξε να είναι ξύλινες και αν πρόκειται για μπουφάν διάλεξε κρεμάστρες με φαρδύ τελείωμα ώστε να μην χαθεί το σχήμα.

Έπειτα, βάλε τα δερμάτινα σε μία υφασμάτινη θήκη ενδυμάτων για προστασία. Επουδενί μη χρησιμοποιήσεις πλαστική θήκη διότι δεν θα επιτρέπει στο ρούχο να αναπνέει και θα αυξήσει τις πιθανότητες να πιάσει μούχλα.

Related Posts