Πως να καθαρίσετε το σίδερο

Πως να καθαρίσετε το σίδερο πανεύκολα!

by ediva-author

Πως να καθαρίσετε το σίδερο πανεύκολα και κυρίως οικονομικά!

Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να σιδερώσουμε κατά λάθος μια στάμπα κάποιου ρούχου με αποτέλεσμα να κολλήσει στην πλάκα του σίδερου και να τη μεταφέρουμε στο υπόλοιπο ρούχο ή και σε άλλα? άσε που με τα υπολείμματα της στάμπας κολλάει το σίδερο στο σιδέρωμα….

Φυσικά δεν είναι μόνο η πλάκα του σίδερου άλλα και τα άλατα απο το νερό που θέλουν και αυτά καθάρισμα! Ας δούμε λοιπόν τους τρόπους για να απαλλαγούμε και  απο τα δύο και να κρατήσουμε το σίδερο μας σαν καινούριο πιο πολύ καιρό!

Για να καθαρίσουμε την πλάκα του σίδερου:

Θα χρειαστούμε μόνο ένα κομμάτι λαδόκολλα μαγειρέματος και αλάτι! Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα το αλάτι και αφολυ έχουμε αφήσει το σίδερο μας να κάψει καλά σιδερώνουμε το αλάτι! Αφού λοιπόν σιδερώσουμε το αλάτι με καυτό σίδερο αρκετές φορές, βγάλτε το απο την πρίζα και αφήστε το να κρυώσει. Σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί και θα γίνει σαν καινούριο!!

*Αν δεν σας βρίσκεται πρόχειρη λαδόκολλα μαγειρέματος μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με ένα κομμάτι υφάσματος τύπου τζιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο σας!

Για να καθαρίσουμε τα άλατα:

Για να εξαφανίσουμε τα άλατα  ρίχνουμε απλά μέσα στο εσωτερικό του σίδερου 3/4 της κούπας λευκό ξύδι με 1/4 νερό και το δουλεύουμε μέχρι να αδειάσει τελείως το δοχείο. Στη συνέχεια ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία με αποσταγμένο νερό μονάχα. Αν κάποια υπολείμματα μείνουν χρησιμοποιήστε μόνο 1/4 της κούπα ξύδι. Για να διατηρήσετε το σίδερό σας καθαρό χωρίς καθόλου άλατα, πρέπει να αδειάζετε πάντα το νερό όταν τελειώνετε με το σιδέρωμα και να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό.

Μην ξεχάσετε να γίνετε φίλες μας, στην σελίδα μας στο fb ediva.gr ή στο Twitter ediva.gr

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts