Τάσεις στη κουζίνα 2020, κυλινδρικα σχήματα στη κουζίνα

Οι Τάσεις στην Κουζίνα για το 2020

by ediva

Νέα δεκαετία, νέες τάσεις στην κουζίνα σου για το 2020.  Όλοι αγαπάμε την κουζίνα, το μέρος που θα μαγειρέψουμε, θα δειπνήσουμε θα χαλαρώσουμε, θα γελάσουμε ίσως και να δουλέψουμε. Ένα απαραίτητο δωμάτιο στο κάθε σπίτι. Δες επίσης: 5 Υπέροχες ιδέες διακόσμησης για μοντέρνα κουζίνα!

Η διακόσμηση στην κουζίνα θέλει συγκεκριμένη φαντασία, για να είναι μοναδική δημιουργική και διαχρονική. Φέτος οι τάσεις φέρνουν μια δροσερή χροιά με απροσδόκητες ιδέες που θα σε εκπλήξουν, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα σου. Είναι νέες ιδέες αλλά δεν αναιρούν τη συμπάθεια και την ομορφιά που έχουμε για την κλασική κουζίνα.

9 Τάσεις διακόσμησης για τη μελλοντική σου κουζίνα!

 

1. Απροσδόκητα σχήματα

Τάσεις γαι τη διακόσμηση κουζίνας 2020, απροσδόκητα σχήματα, καμπύλη

Είναι εμφανές ότι οι νέες τάσεις έχουν το στοιχείο του απροσδόκητου και πολύ διαφορετικού. Οι σχεδιαστές έχουν εφαρμόσει στα σχέδια τους, πρωτότυπα σχήματα όπως είναι η εντυπωσιακή καμπύλη στον πάγκο και στα πράσινα ντουλάπια που βλέπεις στην πιο πάνω εικόνα.

Δες επίσης: 10 Tips για να εξοικονομήσεις χώρο σε μικρή κουζίνα!

2. Κύλινδροι

Τάσεις στη κουζίνα 2020, κυλινδρικα σχήματα στη κουζίνα Τάσεις στη κουζίνα 2020, κυλινδρικα σχήματα στη κουζίνα

 

Αν και δεν αποτελεί μια ολότελα νέα τάση, φέτος κάνει πολύ θόρυβο η εγκατάσταση κυλίνδρων στην κουζίνα. Είναι μοντέρνο, απλό και δεν υπάρχει “λάθος” τοποθεσία ως προς το να ταιριάξει. Μπορεί να μπει πάνω από τη νησίδα της κουζίνας με ευκολία και χάρη.  Μια άλλη επιλογή είναι ο αποσμητήρας  στην κουζίνα να έχει τη μορφή αυτού του πρωτότυπου κυλινδρικού σχήματος.

3. Πέτρινα πλακάκια

Τάσεις στη κουζίνα 2020, πλακάκια στον τοίχο Τάσεις στη κουζίνα 2020, πλακάκια στο πάτωμα

Για το πάτωμα της κουζίνας οι νέες τάσεις θέλουν, πλακάκια με ομαλή, μαλακή, φθαρμένη εμφάνιση και στρογγυλεμένες γωνίες. Προσφέρουν μια γήινη και ρουστίκ ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας. Πέρα από το πάτωμα τα συγκεκριμένα πλακάκια τοποθετούνται ακόμη και σε ένα σημείο στον τοίχο σας κάτι απόλυτα όμορφο και μοντέρνο.

4. Ξύλινα ντουλάπια στην Κουζίνα

Τάσεις στη κουζίνα 2020, ξύλινα ντουλάπια γαι εουστίκ εμφάνισηΤάσεις στη κουζίνα 2020, με ρουστικ εμφάνιση και χρήση ξύλου

Τα ξύλινα ντουλάπια και η χρήση γυψοσανίδων έρχονται να προσθέσουν μια φυσική υφή στην κουζίνα. Είναι το απόλυτο στυλ για όσους είναι λάτρεις της Ρουστίκ εμφάνισης και ατμόσφαιρας. Με τη χρήση αγροτικών και φυσικών υλικών όπως το ξύλο και την πέτρα αναμφισβήτητα ο χώρος αναδιαμορφώνεται σε κάτι πολύ εντυπωσιακό.

5. Τα ανανεωμένα ’80s λευκά και ξύλινα ντουλάπια

Τάσεις στη κουζίνα 2020, οι τάσεις στα λευκά ντουλάπια

Η τάση των ’80s επιστρέφει ανανεωμένη όπου τα λευκά ντουλάπια στην κουζίνα πλέον φέρνουν ένα μινιμαλιστικό χαρακτήρα, δηλαδή πρακτικά είναι λιγότερο βερνικωμένα και πιο στρογγυλεμένα από τι παλαιότερα. Τα σύγχρονα αυτά λευκά ντουλάπια έχουν απλοποιηθεί και άνετα εφαρμόζονται σε ένα σύγχρονο και μινιμαλιστικό σπίτι,  με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 7 Τάσεις στη διακόσμηση που θα κυριαρχήσουν το 2020

6. θερμοί τόνοι χρώματος στην κουζίνα

Τάσεις στη κουζίνα 2020, θερμά χρώματα

Η χρήση του πορτοκαλί χρώματος  και όχι μόνο, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει σιγά, σιγά να αναδύεται στη διακόσμηση της κουζίνας. Η αλλαγή αυτή έχει το στοιχείο του φιλόξενου, θερμού χώρου δίνοντας περισσότερο βάθος. Με ένα όμορφο συνδυασμό στις υπόλοιπες επιλογές, όπως τα σχήματα και τα αξεσουάρ  φέρνει το σύγχρονο και μοντέρνο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 11 ιδέες για να δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου!

7. Χρωματιστά πλαίσια στα παράθυρα

Τάσεις στη κουζίνα 2020, χρωματιστά πλαίσια παραθύρων Τάσεις στη κουζίνα 2020 με χρωματιστά πλαίσια παραθύρων

Ένας τρόπος να βάλεις πινελιές χρώματος και χαράς στην κουζίνα σου, χωρίς δραματικές αλλαγές.  Μια μυστική τάση που άρχισε να εμφανίζεται σιωπηλά μέσω του Instagram και του Pinterest, με τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα. Εννοείται πως η τάση αυτή είναι οικονομική, εφόσον μπορείς να βάψεις μόνος σου τα πλαίσια των παραθύρων, με το χρώμα που σου αρέσει και που φυσικά θα ταιριάζει στο χώρο σου.

Δες επίσης: Οι φετινές τάσεις στα χρώματα τοίχων και στους διακοσμητικούς πίνακες!

8. Λάμπες στην κουζίνα.

Τάσεις στη κουζίνα 2020, με πρωτότυπα φωτιστικά και λάμπεςΤάσεις στη κουζίνα 2020, μοντέρνες λάμπες και φωτιστικά

Μια τάση για όλους. Είτε ενοικιάζεις, είτε θα ανακαινίσεις ή απλά θες να προσθέσεις μια πινελιά στο χώρο σου. Είναι η χρήση φωτιστικού και η επιλογή της λάμπας για την κουζίνα σου. Ένα στοιχείο που οι σχεδιαστές πάντα λαμβάνουν υπόψη στη διακόσμηση για να ενισχύσουν το οπτικό ενδιαφέρον. Απ ότι φαίνεται πλέον, η τάση αυτή εκτιμάται όλο και περισσότερο από τον κόσμο και κάνει τη χρήση των πρωτότυπων φωτιστικών στην κουζίνα να είναι must.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts