ανακαίνιση μπάνιου

Τι να ΜΗΝ κρατήσεις σε μία ανακαίνιση σπιτιού!

by ediva

Έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι μία ανακαίνιση σπιτιού είναι απαραίτητη για τον χώρο σου; Η διαδικασία της ανακαίνισης μπορεί να φέρει αρκετή ταλαιπωρία και κούραση. Ακόμα, ένας συνηθισμένος προβληματισμός είναι ποια στοιχεία του παλιού σπιτιού να κρατήσεις και ποια όχι. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 5 χαρακτηριστικά του παλιού σου σπιτιού, στα οποία χρειάζεται να πεις οπωσδήποτε αντίο.

Τι πρέπει να αλλάξεις σε μια ανακαίνιση μπάνιου!

 

1. Πλακάκια μπάνιου

πλακάκια μπάνιου ανακαίνιση

Σε μία γενική ανακαίνιση, η ανακαίνιση μπάνιου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν δεν ξέρεις τι να πρωτοαλλάξεις σε αυτό, τότε θα σε βοηθήσουμε λέγοντας ότι τα πλακάκια είναι σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που χρειάζεται να αλλαχτούν.

Τα πλακάκι, ειδικά στα παλιά σπίτια, έχουν πάντα ιδιαίτερα χρώματα και σχέδια καθώς είναι επηρεασμένα από προηγούμενες δεκαετίες. Έντονο ροζ ή γαλάζιο, με μεγάλα λουλούδια ή γεωμετρικά σχέδια, τα πλακάκια αυτά έχουν χάσει πια την αίγλη τους.

Αν τα πλακάκια είναι σαν καινούρια και μπορείς να τα εντάξεις στη σύγχρονη εποχή με μία vintage διακόσμηση σπιτιού τότε μπορείς να τα κρατήσεις. Αν όμως, δε θέλεις να έχεις ένα μπάνιο βγαλμένο από τα 70s, τα πλακάκια χρειάζεται να αλλαχτούν άμεσα.

Μιας και δε θα κάνεις σύντομα αντίστοιχη εργασία, σου προτείνουμε να διαλέξεις ένα πλακάκι που να είναι καλής ποιότητας, χωρίς έντονα σχέδια ή χρώματα που να μπορεί να ταιριάξει στο άμεσο μέλλον.

2. Πάτωμα

ανακαίνιση μπάνιου

Το παλιό μωσαϊκό επίσης είχε τις δόξες του πιο παλιά, αλλά πλέον υπάρχουν καλύτερες και πιο μοντέρνες λύσεις για το σπίτι. Σε περίπτωση λοιπόν που δε θέλεις να κρατήσεις τα vintage στοιχεία του πατώματος σου, είναι καιρός να προχωρήσεις σε αντικατάστασή του.

Μελέτησε τι ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και επίλεξε ανάμεσα σε πλακάκι, βινυλικό δάπεδο και ξύλο.

Αν έχεις φθαρμένο παρκέ, μία οικονομική ιδέα είναι να τσεκάρεις αν μπορεί να γίνει συντήρηση προτού βάλεις μπροστά την αντικατάστασή του. Το τρίψιμο και γυάλισμα του παρκέ σου, θα το μεταμορφώσει δραστικά και θα το κάνει σαν καινούριο.

3. Κουφώματα

κουφώματα μπάνιου

Μία από τις πιο αναγκαίες αλλαγές σε μία ανακαίνιση σπιτιού είναι και αυτή των κουφωμάτων. Τα παλιά ξύλινα κουφώματα δεν είναι η καλύτερη ιδέα για ένα σύγχρονο σπίτι. Βάζοντας ενεργειακά κουφώματα, μεταξύ άλλων εξασφαλίζεις καλύτερη θέρμανση ή ψύξη του χώρου, χωρίς διαρροές θερμότητας.

Ακόμα, προσθέτοντας σίτες μπορείς να απολαμβάνεις το καλοκαιρινό αεράκι χωρίς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Τέλος, αν θέλεις να εξασφαλίσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια, τα ηλεκτρικά ρολά είναι η λύση.

4. Πόρτα

πόρτα μπάνιου

Όπως και με τα κουφώματα έτσι και με την πόρτα, είναι απαραίτητο να φύγει η παλιά πόρτα του σπιτιού και να αντικατασταθεί με μία πόρτα ασφαλείας. Η πόρτα ασφαλείας δε σου παρέχει μόνο την επιπλέον ασφάλεια που χρειάζεται στο σπίτι σου, αλλά προσφέρει και ηχομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.

5. Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

μοντέρνα ανακαίνιση μπάνιου

Επειδή η ανακαίνιση σπιτιού γίνεται συνήθως μόνο μία φορά, καλό είναι να αντικαταστήσεις και τις παλιές υδραυλικές του σωληνώσεις με σύγχρονα και πιο ανθεκτικά υλικά. Το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του χώρου που πάει μαζί με εκείνον τον παλιό ηλεκτρολογικό πίνακα στο χωλ.

Για να μην ξηλώσεις στο μέλλον τα καινούρια σου πλακάκια λόγω κάποιας βλάβης, βάλε τις εργασίες αυτές στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και δε θα το μετανιώσεις.

Για όλες τις παραπάνω εργασίες, μη διστάσεις να εμπιστευτείς έναν από τους έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του Douleutaras.gr, για να μετατρέψει το σπίτι σου στον χώρο που πάντα ονειρευόσουν!

Aπo την Ομάδα του Douleutaras.gr

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts