Κάνε πλεξούδα τα μαλλιά σου στην παραλία για να αποτρέψεις τους κόμπους και τη φθορά

8 Tips προστασίας για τα μαλλια σου στην παραλία!

by ediva

Σε ποιον δεν αρέσει να περνά μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία.  Ωστόσο, η έκθεση στον ήλιο και στο νερό της θάλασσας μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου. Είναι κάτι που έχεις προσέξει και εσύ, ότι μετά από ένα καλοκαιρινό μπάνιο, τα μαλλιά σου είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα. Ακολούθησε τα πιο κάτω tips προστασίας για τα μαλλιά σου στην παραλία για να τα διατηρείς υγιή.

Για να αποφύγεις οποιαδήποτε ζημιά στα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντική η θεραπεία στα μαλλιά όταν είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο αλλά και μετά το μπάνιο σου. Είναι απλές συμβουλές που όχι μόνο προστατεύουν τα μαλλιά από τη φθορά αλλά θα δείχνουν πιο όμορφα και ζωντανά.

Πως να προστατέψεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και το νερό της θάλασσας!

 

1. Ξέμπλεξε και χτένισε καλά τα μαλλιά σου!

Ξεμπλεξε καλά τα μαλλια σου πριν από την παραλία

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα μπερδεμένα βρεγμένα μαλλιά ενώ χαλαρώνεις στην παραλία. Τα μπερδεμένα μαλλιά σε συνδυασμό με το αλμυρό νερό θα κάνουν τα μαλλιά σου να μοιάζουν με χάος και  είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπλέξεις μετά. Επομένως, πριν να πας παραλία, είναι καλό να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και να τα χτενίσεις καλά.

2. Κάνε πλεξούδα τα μαλλιά σου στην παραλία!

Κάνε πλεξούδα τα μαλλιά σου στην παραλία για να αποτρέψεις τους κόμπους και τη φθορά

Είναι μια λύση που θα σου λύσει τα χέρια. Με το να κάνεις πλεξούδα τα μαλλιά σου θα σε βοηθήσει να τα διατηρήσεις πιο υγιή εφόσον θα αποτρέψει τους κόμπους και θα σε διευκολύνει στο χτένισμα τους χωρίς να προκαλέσεις φθορά στην τρίχα.

Δες επίσης: 40 Ιδέες για χτενίσματα μαλλιών στην παραλία!

3. Βρέξε τα μαλλιά σου με γλυκό νερό!

Πριν από το μπάνιο στη θάλασσα βρέξε με γλυκό νερο τα μαλλιά σου

Το αλμυρό νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και να κάνει τα μαλλιά σου πιο εύθραυστα. Μπορείς να αποτρέψεις αυτή τη ζημιά με το να βρέξεις πρώτα τα μαλλιά σου με γλυκό νερό πριν να μπεις στη θάλασσα. Ο λόγος είναι επειδή η τρίχα θα κλειδώσει με το να απορροφήσει το γλυκό νερό παρά το αλμυρό.

Δες επίσης: 5 Tips για να αποκτήσεις υγιή και μακριά μαλλιά!

4. Χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών!

Χρησιμοποιήσε αντηλιακό μαλλιών στην παραλία για προστασία

Ακριβώς όπως το δέρμα σου χρειάζεται προστασία από τις ακτίνες του ήλιου το ίδιο χρειάζονται και τα μαλλιά σου. Εφαρμόζοντας αντηλιακό σπρέι στα μαλλιά σου ή μια μαλακτική κρέμα θα δημιουργήσει μια προστατευτική επίστρωση για τον ήλιο και θα τα διατηρήσει ενυδατωμένα.

Δες επίσης:  5 Κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις πυκνά μαλλιά!

5. Φόρεσε ένα καπέλο!

Φόρεσε καπέλο στην παραλία για να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου

Η έκθεση στον ήλιο βλάπτει τα μαλλιά αλλά και το τριχωτό της κεφαλής. Ένας καλός και κομψός τρόπος για να προστατέψεις  το τριχωτό της κεφαλής του από τον ήλιο είναι το καπέλο.

Δες επίσης: 9 Τρόποι για να φορέσεις μια μπαντάνα το καλοκαίρι!

6. Ξέπλυνε με γλυκό νερό τα μαλλιά σου!

Ξέπλυνα καλά τα μαλλιά σου απο το αλάτι της θάλασσας

Εάν υπάρχει ντους στην παραλία, είναι καλό να ξεπλένεις τα μαλλιά σου μετά από κάθε φορά που μπαίνεις μέσα στη θάλασσα. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ενυδατωμένα τα μαλλιά σου και να απομακρύνεις το συσσωρευμένο αλάτι από το τριχωτό της κεφαλής.

Δες επίσης: Τα καλύτερα χρώματα μαλλιών για το Καλοκαίρι 2020

7. Χρησιμοποίησε προϊόντα ενυδάτωσης μετά από την έκθεση στον ήλιο!

Ενυδάτωση και θεραπεία μετά από την έκθεση στον ήλιο

Μετά από μια μέρα στην παραλία η ενυδάτωση στα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα μαλλιών για ενυδάτωση. Επίσης, κάποιες φυσικές αποτελεσματικές θεραπείες μαλλιών μετά τον ήλιο, είναι η εφαρμογή καστορέλαιου, το ελαιόλαδου ή αλόη βέρα.

Δες επίσης: DIY φυσικές μάσκες μαλλιών που μπορεις να φτιάξεις στο σπίτι!

8. Ενυδατώσου όσου μπορείς!

Ενυδατώσου σωστά όταν εκτείθεσαι στον ήλιο

Το πιο σημαντικό είναι να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο και όχι μόνο εξωτερικά. Πίνοντας άφθονο νερό και φυσικούς χυμούς όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο και να έχεις πιο δυνατά, υγιή και λιγότερο εύθραυστα μαλλιά.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts