10 δύσκολες καταστάσεις για τους γονείς, που δεν γράφονται στα βιβλία

10 δύσκολες καταστάσεις για τους γονείς, που δεν γράφονται στα βιβλία!

by ediva-author

Κατάσταση 1.

Κοιτάξτε γύρω σας. Βλέπετε τους τοίχους του σπιτιού σας; Mόνο για σας έχουν πολύ ωραία ταπετσαρία η πολύ όμορφα χρώματα. Για τα παιδιά σας είναι πολύ μεγάλο καβαλέτο, στο οποίο θα σας δείχνουν το ταλέντο τους πολύ σύντομα. Τι να κάνετε;Μια έρευνα ποιο καθαριστικό δουλέυει καλύτερα

Κατάσταση 2.

Μην βρίζετε ποτέ, όταν τα παιδία είναι δίπλα σας! Ποτέ! Μπορεί να κάνουν λάθος στις απλές λέξεις, αλλα θα φωνάξουν πολύ σωστά αυτά που έμαθαν στο γιατρό ή στο σπίτι της πεθεράς.

Κατάσταση 3.

Μη σκεφτείτε ότι «το παιδί μου δεν είναι έτσι, δεν θα το κάνει ποτέ». Θα το κάνει! Θα τα βρει όλα – και υπολογιστή, και φωτογραφική μηχανή, και ρολόι… Στο σπίτι δεν υπάρχει μυστικό μέρος για τα μωρά.

Κατάσταση 4.

Κάθε έμπειρη μητέρα ξέρει:ηρεμία στο σπίτι σημαίνει κακό! Ησυχία με τα παιδιά σημαίνει ότι είναι είτε χάλια κάπου ή φύγανε χωρίς άδεια, ή έχουν σκοτώσει το ένα το άλλον. Ή όλα μαζί.

Κατάσταση 5

Μην πάρετε τίποτα από το μωρό, χωρίς να δείτε πρώτα. Αρκετές φορές έδωσα απλωμένη παλάμη για να πάρω εντυπωσιακά άθλια μύξα! Μετά απ´ αυτό έχω μάθει να ελέγχω πρώτα, να δω τι πρόκειται να μου δώσει!

Κατάσταση 6.

Μην ελέγχετε με το δάχτυλο αν η πάνα του μωρού είναι στεγνή η όχι. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ εξυπνος για να αποφύγει εκπλήξεις… Αλλά αν δεν είναι, μπορεί να πάει κατ’ ευθείαν στο επίκεντρο της έκρηξης.

Κατάσταση 7.

Τα μπισκότα σοκολάτας θα πρέπει να απαγορεύονται από το νόμο γιαόλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Έτσι!

Κατάσταση 8.

Μη σκύβετε ποτέ πάνω από το κεφάλι του μωρού. Το κεφάλι των παιδιών είναι μια πέτρινη μπάλα με στόχο την μύτη ή τα δόντια σας. Είναι μεγάλη έκπληξη ότι οι γονείς εξακολουθούν και καταφέρνουν να επιβιώνουν μετά το εύστοχο χτύπημα στο κέντρο του προσώπου, κατά το οποίο αποτυπώνεται η μύτη στον εγκέφαλο τους!

Κατάσταση 9.

Ποτέ μη λετε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να παίζουν με το καζανάκι ή την τουαλέτα, γιατί μπορεί να φράξουν και το νερό να βγει στο πάτωμα. Απλά τους δίνετε το πιο διασκεδαστικό σενάριο.

Κατάσταση 10.

Μην κλείνετε τα μάτια. Μόλις τα κλείσετε θα χάσετε κάτι απίστευτα ενδιαφέρον ή φανταστικά τρομερό. Έτσι, προσπαθήστε να τα κλείνετε όσο το δυνατόν λιγότερο, παρηγορώντας τον εαυτό σας ότι η παιδική ηλικία είναι υπέροχη και περνάι γρήγορα – ίσως τότε να μπορέσετε να χαλαρώσετε.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts