uneffective cleaning tips

10 Κόλπα για να καθαρίσεις το σπίτι σου που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα!

by ediva

Είμαι σίγουρη πως έχεις ψάξει άπειρες φορές να βρεις κάποιον τρόπο για να καθαρίσεις το σπίτι σου και τα ρούχα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορεί μερικά από αυτά τα κόλπα να έχουν όντως το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν και μερικά που δεν σε βοηθάνε καθόλου. Γιατί, λοιπόν, να ξοδέψεις τον πολύτιμο χρόνο σου προσπαθώντας να κάνεις κάτι που δε θα πιάσει;

Παρακάτω σου παρουσιάζω 10 συμβουλές για να καθαρίσεις το σπίτι σου που βρήκα στο ίντερνετ, και οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα που σου παρουσιάζουν.

 

Κόλπα καθαρισμού χωρίς αποτέλεσμα

 

1. Χρησιμοποίησε κερί αυτοκινήτου για να προστατέψεις τις εστίες της κουζίνας σου από τα λάδια.

car wax in stove

Ελπίζω να μην το έχεις δοκιμάσει αυτό! Το κερί του αυτοκινήτου είναι τοξικό και αρκετά εύφλεκτο σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι καινούριες εστίες πλέον είναι κατασκευασμένες με ένα υλικό που επιτρέπει την απομάκρυνση των λεκέδων πολύ πιο εύκολα.

 

2. Τοποθέτησε μια φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων για να έχεις λαμπερά πιάτα.

lemon in dishwasher

Ακόμη και ένα ολόκληρο λεμόνι μέσα στο πλυντήριο πιάτων δεν πρόκειται να βοηθήσει τα πιάτα σου να γίνουν πιο λαμπερά. Εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας και ταχύτητας του νερού που πέφτει στο πλυντήριο, το λεμόνι δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο γυαλιστικό για τα πιάτα που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ.

3. Χρησιμοποίησε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσεις την σανίδα κοπής.

cleaning a cutting board

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να αφαιρέσεις μερικούς μικρούς λεκέδες και θα δώσεις μια φρεσκάδα και άρωμα στην σανίδα σου, αλλά δε θα μπορέσεις να αφαιρέσεις μερικά πιο επίμονα σημάδια. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που προσθέσεις σόδα μαγειρικής.

4. Χρησιμοποίησε cornflour και το σίδερο για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα ρούχα.

cornstarch stain remover

Συνδύασε cornflour και ένα ζεστό σίδερο και το μόνο που θα πετύχεις είναι να κάψεις τα ρούχα σου. Αν θέλεις, όντως, να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα αγαπημένα σου ρούχα, φρόντισε να βάλεις αμέσως επάνω στον λεκέ το ειδικό προϊόν για την αφαίρεση του. Θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζεται στην στιγμή.

5. Χρησιμοποίησε τη λακ για τα μαλλιά για να αφαιρέσεις λεκέδες από τα ρούχα.

hair spray and stains

Άλλη μια συμβουλή που βρίσκεις συχνά στο ίντερνετ για την αφαίρεση των λεκέδων από τα ρούχα σου. Αυτό το κόλπο μπορεί όντως να έχει αποτέλεσμα αν η λακ για τα μαλλιά σου περιέχει αλκοόλ. Πλέον, όμως, οι εταιρείες δεν παρασκευάζουν τέτοια προϊόντα. Γι’ αυτό την επόμενη φορά, ρίξε λίγο αλκοόλ επάνω στον λεκέ και τρίψε τον με ένα σφουγγάρι.

6. Χρησιμοποίησε ξύδι και μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τα πάντα.

baking soda and vinegar

Αν συνδυάσεις αυτά τα δύο υλικά, μόνο καθαριστικό δε θα μπορέσεις να φτιάξεις. Η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική, ενώ από την άλλη το ξύδι είναι όξινο. Το μόνο που γίνεται όταν αυτά τα δύο υλικά έρχονται σε επαφή είναι να εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Επομένως, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχεις από την ανάμειξη τους είναι… νερό και αλάτι! Γι’ αυτό προτίμησε να μην συνδυάσεις αυτά τα υλικά, αλλά να τα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά.

7. Βάλε στοματικό διάλυμα στο πλυντήριο ρούχων για να καθαρίσει.

mouthwash in washing machine

Δεν πιστεύω να περίμενες αυτό το κόλπο να έχει αποτέλεσμα; Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να διατηρήσεις το πλυντήριο σου καθαρό. Απλά φρόντισε μία φορά το μήνα να ρίχνεις λίγο λευκαντικό μέσα στη θήκη του απορρυπαντικού, και μετά βάλε το πλυντήριο σου σε κανονική λειτουργία.

8. Ρίξε Coca-Cola στην τουαλέτα σου για να καθαρίσει.

coke and toilet cleaner

Αυτή είναι μία από τις πιο γνωστές συμβουλές που υπάρχουν. Ωστόσο, πριν αποφασίσεις να την εφαρμόσεις, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι υπάρχουν πολλά είδη λεκέδων, αλλά και βακτήρια, που είναι ανθεκτικά στην Coca-Cola. Γιατί, λοιπόν, να τη χρησιμοποιήσεις ενώ μπορείς να αγοράσεις ένα καλό καθαριστικό με τα ίδια περίπου χρήματα και να το χρησιμοποιήσεις περισσότερες φορές;

9. Χρησιμοποίησε το λευκό σφουγγάρι που καθαρίζει τους τοίχους ως καθαριστικό τουαλέτας.

magic eraser

Αυτό το σφουγγάρι μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις τις ζωγραφιές των παιδιών σου από τους τοίχους, αλλά όχι την τουαλέτα σου. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι τα απορρυπαντικά που υπάρχουν ειδικά για αυτό τον σκοπό.

10. Χρησιμοποίησε διάλυμα με αλάτι για να διατηρήσεις το χρώμα στα ρούχα σου.

salt solution

Αν το ύφασμα των ρούχων δεν έχει βαφτεί σωστά, ούτε το αλάτι αλλά και καμία από τις προτεινόμενες μεθόδους που θα βρεις στο ίντερνετ δε θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το ξεθώριασμα των ρούχων.

 

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts