ορχιδεα στο παραθυρο

6 Μυστικά για να φροντίσεις σωστά την ορχιδέα σου!

by ediva

Οι γυναίκες αγαπάμε τα λουλούδια και πόσο μάλλον τα εντυπωσιακά και κομψά που αναδεικνύουν το χώρο μας. Θα σου δείξω μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές για να φροντίσεις σωστά την ορχιδέα σου, κρατώντας της υγιή για πολλά χρόνια.

Τα άνθη της ορχιδέας ανθίζουν από έναν έως τρεις μήνες και έπειτα κρατάς το φυτό και το περιποιείσαι μέχρι την επόμενη ανθοφορία. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μη ξεραθεί το φυτό και να ευδοκιμήσει ώστε να ανθίζει και να ομορφαίνει το σπίτι σου.

6 Tips για να γνωρίζεις πως να φροντίσεις σωστά την ορχιδέα!

 

1) Τοποθέτηση

ορχιδεα στο παραθυρο

Η Ορχιδέα χρειάζεται σκιερό μέρος, χωρίς απευθείας επαφή με τον ήλιο. Κοντά σε παράθυρο είναι η ιδανική θέση για να ευδοκιμήσει.

2) Γλάστρα

ασπρη ορχιδεα

Αρχικά αγοράζουμε τις ορχιδέες σε ένα διαφανές γλαστράκι και έπειτα τις βάζουμε σε γυάλινο. Προσοχή να μην μένει στάσιμο νερό στη γλάστρα, καθώς σαπίζουν οι ρίζες του φυτού. Δες ακόμα Πως να φροντίσεις τα φυτά εσωτερικού χώρου!

3) Πότισμα

ποτισμα ορχιδεας

Το πότισμα της ορχιδέας γίνεται ως εξής. Βυθίζουμε το διαφανές γλαστράκι σε μια λεκάνη με νερό για λίγα λεπτά Έπειτα τη βγάζουμε να στραγγίσει καλά και την τοποθετούμε στη γυάλινη γλάστρα. Αυτό επαναλαμβάνεται κάθε 4-5 μέρες για το καλοκαίρι και 1 φορά την εβδομάδα για το χειμώνα. Μην ξεχνάς να ψεκάζεις τα άνθη και τα φύλλα της ορχιδέας μια φορά την εβδομάδα, καθώς έτσι τα άνθη ζωντανεύουν και παραμένει ενυδατωμένη.

4) Μεταφύτευση

κλαδεμα ορχιδεας

Η ορχιδέα καλό είναι να μεταφυτεύεται κάθε 2-3 χρόνια, όταν οι ρίζες της ασφυκτιούν στην παλιότερη γλάστρα, για να έχουν περισσότερο χώρο να αναπτυχθούν.Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να μεταφυτεύσεις μια ορχιδέα είναι τα εξής:
Βγάζουμε προσεκτικά την ορχιδέα από την παλιά γλάστρα,προσέχοντας μην σπάσουμε τις ρίζες. Ξεπλένουμε ελαφρώς με νερό και κόβουμε με ψαλίδι τυχόν σάπιες ρίζες. Την τοποθετούμε σε νέα γλάστρα και προσθέτουμε το μείγμα για το υπόστρωμα. Όλες οι ρίζες να είναι κάτω από το υπόστρωμα.

Μπορείς να δεις επίσης 6 Τρόποι να τοποθετήσεις τα φυτά στο σπίτι σου!

5) Λίπασμα

λιπασματα για ορχιδεα

Καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και να έχεις ένα προϊόν λιπάσματος για την ορχιδέα σου, έτσι ώστε να παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται, για να είναι περισσότερο καιρό υγιής και ανθισμένη.

6) Κλάδεμα

κλαδεμα ορχιδεας

Όταν όλα τα άνθη από την ορχιδέα πέσουν, τότε όπως δείχνει και η εικόνα, κόβουμε ένα εκατοστό πάνω από το μάτι που θέλουμε. Αν θλελεις να κόψεις την ορχιδέα ένα εκατοστό από το πρώτο μάτι, θα καθυστερήσει παραπάνω να βγάλει νέα άνθη, αλλά αυτά θα είναι μεγαλύτερα με πιο έντονα χρώματα. Για πιο γρήγορη ανθοφορία, κόψε ένα εκατοστό πάνω από το δεύτερο μάτι.

Μπορείς να δεις εδώ 9 Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

Αυτά τα απλά βήματα για να φροντίσεις σωστά την ορχιδέα, θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις αυτό το μοναδικό και κομψό φυτό για χρόνια και να το βλέπεις να ομορφαίνει το σπίτι σου για περισσότερο καιρό.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts