ομορφα φυτα για να δακοσμησεις το σπιτι

6 Τρόποι να τοποθετήσεις τα φυτά στο σπίτι σου!

by tzinav

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αγαπημένα ιδέα διακόσμησης που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Τα φυτά δίνουν χρώμα και ζωή στο χώρο και τον κάνουν να δείχνει πιο ζεστός και φιλόξενος. Το πώς όμως θα τοποθετήσεις τα φυτά μέσα στο χώρο είναι συχνά μια πρόκληση.

Πράγματι, όσο όμορφα κι αν είναι τα φυτά που έχεις επιλέξει, αν δεν διακοσμηθούν με το σωστό τρόπο το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες και θαυμάζεις. Δες λοιπόν 6 τρόπους για να τοποθετήσεις τα φυτά στο σπίτι σου για να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με φυτά!

 

1. Τοποθέτησε μεγάλα φυτά στο δάπεδο

φίκος λυράτα ψάθινο κασπό δάπεδο τοποθετήσεις φυτά

Ένα μεγάλο φυτό τοποθετημένο στο δάπεδο μπορεί να αλλάξει πραγματικά ολόκληρο το χώρο σου! Κι αυτό γιατί αφενός καλύπτει μεγάλο μέρος του χώρου και αφετέρου δίνει πολύ χρώμα στο χώρο. Ιδανικές επιλογές για φυτό δαπέδου είναι ο φίκος λυράτα ή η μονστέρα που αποτελούν δύο φυτά που είναι πολύ στη μόδα για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου.

Δες επίσης: Πώς να φροντίσεις σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Κρέμασε τα

φυτά κρεμασμένα ταβάνι τοποθετήσεις φυτά

Μια πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης στα φυτά είναι να τα κρεμάσεις από το ταβάνι ή από κάποιο ψηλό σημείο όπως τα ράφια. Φυσικά, αν θέλεις να κρεμάσεις τις πρασινάδες σου πρέπει να είναι μικρές και ελαφριές. Έτσι, τα παχύφυτα, το χλωρόφυτο και η φτέρη αποτελούν ιδανικά φυτά για να εφαρμόσεις την ιδέα σου!

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

3. Διακόσμησε φυτά σε ψηλά κασπό

χρυσά ψηλά βάζα φυτά

Τα όμορφα κασπό με ψηλή βάση είναι μια πρόσφατη τάση στην εσωτερική διακόσμηση που έχει αγαπηθεί πολύ. Διάλεξε λοιπόν τέτοια κασπό για να τοποθετήσεις σε αυτά φυτά μεσαίου μεγέθους και έτσι θα έχεις ανανεώσει τελείως το χώρο σου. Εξάλλου, με έναν τέτοιο τρόπο θα δώσεις ύψος στο χώρο και θα τον κάνεις να μοιάζει πιο άνετος.

Δες επίσης: 6 Φυτά και λουλούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση!

4. Τοποθέτησε γλαστράκια στο τραπέζι

τραπεζάκι σαλονιού γλάστρα βιβλία

Το τραπεζάκι μέσης και τα βοηθητικά τραπέζια είναι οι κατάλληλες επιφάνειες για να φιλοξενήσουν τα γλαστράκια με τα παχύφυτα, τις ορχιδέες σου ή άλλα μικρά ή μεσαία φυτά. Ανάμεσα λοιπόν στα κεριά, στα βιβλία ή σε ότι άλλο έχεις επάνω στο τραπέζι σου τοποθέτησε ένα ή περισσότερα γλαστράκια με τα αγαπημένα σου φυτά και κατευθείαν το τραπέζι σου θα πάρει ζωή!

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

5. Διακόσμησε το τζάκι

πολλά φυτά μέσα στο τζάκι

Το τζάκι είναι ένα σημείο του σαλονιού που δε χρησιμοποιείται παρά μόνο το χειμώνα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τις υπόλοιπες εποχές πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτο. Αφού λοιπόν καθαρίσεις καλά το τζάκι, τοποθέτησε μέσα τις όμορφες γλάστρες σου. Με τον τρόπο αυτό θα εκμεταλλευτείς με όμορφο τρόπο ένα σημείο που συνήθως μένει άδειο, κάνοντας το χώρο να μοιάζει κρύος.

Δες επίσης: 12+1 Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

6. Μην ξεχνάς να διακοσμήσεις με ένα φυτό το μπάνιο

άσπρο μπάνιο γλάστρα φυτό

Ποιος είπε ότι τα φυτά πρέπει να περιορίζονται στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο; Αν διαλέξεις το κατάλληλο φυτό, μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει βγαλμένο από περιοδικό διακόσμησης! Πράγματι, η υγρασία και η έλλειψη φωτός στο μπάνιο είναι μια πρόκληση αλλά υπάρχουν φυτά που μπορούν άνετα να διατηρηθούν σε τέτοιες συνθήκες. Τοποθέτησε λοιπόν φυτά όπως ορχιδέες, αλόη ή δράκαινα που δε θα έχουν κανένα πρόβλημα επιβίωσης στο μπάνιο και μάλιστα θα το ομορφύνουν!

Related Posts