διακόσμηση σπιτιού ράφια

5 Όμορφες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού με ράφια!

by tzinav

Τα ράφια είναι ένα πολύ βολικό αλλά και στιλάτο αντικείμενο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Πράγματι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, από αποθηκευτικός χώρος μέχρι στοιχείο που δίνει χαρακτήρα στο δωμάτιο.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε πως πρέπει να τοποθετήσουμε τα ράφια για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αν λοιπόν σου αρέσουν τα ράφια αλλά δεν ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιήσεις, ανακάλυψε 5 όμορφες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού με ράφια!

5 Τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι βάζοντας ράφια!

 

1. Διακόσμησε με γωνιακά ράφια

γωνιακά ράφια σαλόνι διακοσμητικά

Τα γωνιακά ράφια είναι ο ιδανικός τρόπος για να γεμίσεις μια άδεια γωνία. Πράγματι, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βάλουμε σε μια γωνία για να τη γεμίσουμε.  Τα μικρά, γωνιακά ράφια όμως είναι μια τέλεια ιδέα καθώς δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν να αναδείξουν όμορφα τα διακοσμητικά που έχεις το σπίτι σου. Σκέψου τα λοιπόν αν δε θέλεις πια να βλέπεις άδειες γωνίες!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου!

2. Γνώρισε τα κρεμαστά ράφια

κρεμαστά ράφια φυτά πολυθρόνα

Τα κρεμαστά ράφια είναι η πιο φρέσκια ιδέα διακόσμησης με ράφια. Είναι εντυπωσιακά και δίνουν στο σπίτι ένα αέρινο και μποέμ χαρακτήρα. Σίγουρα είναι μια καλή επιλογή για το σαλόνι σου και ανάλογα με το χώρο που έχεις μπορείς να διαλέξεις απλά, μονά κρεμαστά ράφια ή να φτιάξεις μια σύνθεση που θα γεμίζει ολόκληρο τον τοίχο.

Δες επίσης: Πώς να δημιουργήσεις μια ζεστή γωνία για διάβασμα!

3. Τοποθέτησε ένα απλό ράφι πίσω από τον καναπέ

γκρι καναπές ράφι καθρέπτης πίνακας

Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ συχνά μας προβληματίζει ως προς το πώς θα τον γεμίσουμε. Μια καλή λύση λοιπόν είναι να τοποθετήσεις ένα απλό ράφι σε μήκος περίπου όσο και του καναπέ σου. Το ράφι αυτό μπορείς να το διακοσμήσεις με πίνακες, βάζα, φωτογραφίες ή ακόμα και έναν καθρέπτη.

Δες επίσης: 5 Φωτιστικά που θα αναβαθμίσουν το σαλόνι σου!

4. Συνδύασε ράφια με μπογιές για να φτιάξεις σχήματα

ροζ ράφι κύκλο ροζ πολυθρόνες

Αν σου αρέσει να δημιουργείς μόνη σου τότε μπορείς να παίξεις με ράφια σε διάφορα μεγέθη και με χρώματα, ώστε να φτιάξεις συνθέσεις με γεωμετρικά σχήματα. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις τον τοίχο πίσω από τα ράφια σε ένα χρώμα σχηματίζοντας έναν κύκλο. Πάνω στο βαμμένο τοίχο τοποθέτησε τα ράφια σε μήκος όσο και του κύκλου που έχεις βάψει από πίσω. Πρόκειται για μια μοντέρνα ιδέα που θα κάνει το σπίτι σου να ξεχωρίζει!

Δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης γραφείου για ένα λειτουργικό home office!

5. Τοποθέτησε ράφια σε ολόκληρο τον τοίχο

τοίχος γεμάτος ράφια διακοσμητικά διακόσμηση ράφια

Αν έχεις έναν ολόκληρο κενό τοίχο στο σαλόνι σου τότε μια ιδέα πολύ εντυπωσιακή που θα μπορούσες να υιοθετήσεις είναι να τοποθετήσεις μεγάλα επιτοίχια ράφια που να καλύπτουν έναν τοίχο από άκρη σε άκρη. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις δημιουργήσει χώρο για όλα σου τα μικροαντικείμενα, όπως βάζα, πίνακες, κάδρα, βιβλία ενώ ταυτόχρονα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κάτω ράφια για αποθήκευση, ειδικά αν τοποθετήσεις μερικά κουτιά. Έτσι, θα έχεις φτιάξει εύκολα και οικονομικά μια σύνθεση για το σαλόνι σου!

Related Posts