Αποδέξου την κατάσταση και συγκεντρώσου στην ψυχική σου υγεία

8 Μυστικά για να παραμείνεις με καλή και θετική ψυχολογία!

by ediva

Μένουμε σπίτι με θετική ψυχολογία και διάθεση,  μια επιλογή που μπορεί να μας δώσει ελπίδα για μια απόφαση που όλοι μας λίγο ή πολύ πήραμε για το κοινό καλό αλλά και για την υγεία μας. Όλη κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του καθενός μας ξεχωριστά. Όπως πολλοί άνθρωποι ίσως να έχεις και εσύ την αίσθηση της απομόνωσης, της βαρεμάρας, της κατάθλιψης. Δεν είσαι μόνη.

Ένα βασικό που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Η κακιά ψυχολογία που μπορεί να έφερε μαζί της αυτή η πανδημία ίσως και να παραμείνει. Είναι φυσικό και λογικό εφόσον ξυπνάς με ανησυχίες και νιώθεις ότι είσαι περιορισμένη. Το σημαντικό είναι όμως να είσαι σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση όπως και κάθε άλλη και να αποτρέπεις οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να σου αφήσει.

Μένουμε σπίτι με θετική ψυχολογία και διάθεση!

 

1. Αποδεκτού τα συναισθήματα σου και την ψυχολογία που έχεις

Αποδέξου την κατάσταση και συγκεντρώσου στην ψυχική σου υγεία

Συχνά αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε δυσάρεστα συναισθήματα και ότι έπρεπε να τα αντιμετωπίζαμε καλύτερα. Αυτό όμως θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα για τον τρόπο που ήδη νιώθεις. Είναι φυσιολογικό να έχεις ανησυχίες και φόβο για το μέλλον. Συμβαίνουν άσχημα πράγματα γύρω μας και είσαι άνθρωπος με συνείδηση. Είναι δικαίωμα σου να έχεις αρνητικά συναισθήματα αλλά και δικαιολογημένο. Είναι όμως επίσης δικαίωμα σου να κάνεις οτιδήποτε για να ομαλύνεις αυτό που νιώθεις. Επομένως, αποδέξου αυτό που νιώθεις και δώσε έμφαση σε αυτά που πραγματικά μπορείς να ελέγξεις. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης είναι η αρχή για να την αντιμετωπίσεις και να ελέγξεις την ψυχολογία σου.

Δες επίσης: Πως να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου!

2. Η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα είναι θετική επιρροή για την ψυχολογία μας

Επικοινώνησε με δικά οσυ πρόσωπα για να μην νιωθεις απομονωμένη

Ευτυχώς, τα μέσα για επικοινωνία είναι πολλά. Επικοινώνησε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, με τους φίλους σου και την οικογένεια σου και συζητήστε για οτιδήποτε διαφορετικό.  Ξέρεις και εσύ ότι η τεχνολογία μας δίνει τεράστιες δυνατότητες, με βίντεο κλήσεις, με το να μοιραζόμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή το οτιδήποτε με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Είναι κάτι που θα σε κρατήσει σε καλή διάθεση. Δεν είναι το ίδιο με τη φυσική επικοινωνία αλλά και πάλι σε φέρνει κοντά στους ανθρώπους που επιθυμείς.

3. Κάνε καθημερινό πρόγραμμα για όσο είσαι στο σπίτι

Κάνε καθημέρινό πρόγαμμα για να γεμίσεις τις μέρες σου με θετική διάθεση και καλή ψυχολογία

Δεν έχεις συνηθίσει τόσες πολλές ώρες στο σπίτι και φαίνεται τόσος πολύς ο χρόνος που είναι σαν να μην έχεις κάτι να κάνεις για να τον αξιοποιήσεις. Το βράδυ πριν κοιμηθείς ετοίμασε μια λίστα με πράγματα που μπορείς να κάνεις την επόμενη μέρα, έτσι όταν ξυπνήσεις να νιώθεις ότι η μέρα σου είναι πιο θετική και γεμάτη. Θα σου δώσει το αίσθημα ότι είσαι αποτελεσματική και θα ξεφύγεις από τις ανησυχίες σου για λίγο. Μπορείς να ασχοληθείς με πράγματα που πριν δεν είχες χρόνο. Μην αφήνεις τον χρόνο να σε προσπερνά αλλά αξιοποίησε τον και δώσε νόημα στις μέρες σου.

Δες επίσης: Πώς να περάσεις μια υπέροχη μέρα στο σπίτι!

4. Προσέγγισε αυτή την περίοδο με θετική ψυχολογία όπως όταν έχεις ελεύθερο χρόνο

Προσέγγισε τον περιορισμό σου στο σπίτ όπως όταν έχεις ελεύθερο χρόνο

Σίγουρα ξέρεις πως είναι όταν δεν έχεις αρκετό χρόνο να κάνεις όσα θες, τώρα όμως τον έχεις. Υπό κανονικές συνθήκες ίσως τον ελεύθερο σου χρόνο να τον περνούσες διαφορετικά ή να μην έχεις τώρα τη δυνατότητα να κάνεις όσα έχεις συνηθίσει. Προσπάθησε να σκεφτείς αυτό τον χρόνο σαν να βρίσκεσαι σε άδεια από τη δουλειά, ή ως ένα κανονικό σαββατοκύριακο. Είναι μια θετική προσέγγιση για να εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου όπως θες.

5. Κάνε γυμναστική στο σπίτι και διατήρησε τη θετική σου διάθεση

Η φυσική άσκηση είναι καλός τρόπος για να ανεβασεις τη ψυχολογία σου και να φροτίσεις το σώμα σου

Μπορείς να βρεις βιντεάκια σαν να έχει τον προσωπικό σου γυμναστή και πολλές συμβουλές με ασκήσεις για το σπίτι. Το ότι μένεις σπίτι δε σε περιορίζει από τον να φροντίσεις τη σωματική σου υγεία. Μια ωραία ιδέα είναι το γιόγκα, που θα σε χαλαρώσει και ψυχολογικά. Είναι γνωστό επίσης ότι η φυσική άσκηση φέρνει και θετική ψυχολογία. Κάνε απλά το πρώτο βήμα.

Δες επίσης: 5 Αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι!

6. Φρόντισε την ψυχολογία σου με καλή διατροφή

μένουμε σπίτι και φροντίζουμε τη διατροφή και την υγεία μας

Όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση άγχους συχνά θα ξεσπάσεις στο φαγητό ή στο ποτό για διέξοδο. Και όμως, δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Μπορείς να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή για να έχεις και καλύτερες άμυνες. Δες το σαν ένα διάλειμμα να αναθεωρήσεις κάποιες συνήθειες σου και να φροντίσεις την υγεία σου. Η καλή διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θετική ψυχολογία.

Δες επίσης: Tροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

7. Κάνε μια λίστα με βιβλία που θες και ανέβασε την ψυχολογία σου

Διάβασε βιβλία για να ξεφύγεις από την αρνητική κατάσταση

Όταν διαβάζεις ανοίγονται νέοι ορίζοντες στο μυαλό σου. Εικόνες συναισθήματα και άλλα τόσα. Αν σου αρέσει να διαβάζεις είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφυλλίσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, που μόνο θετική επιρροή θα έχουν στην ψυχολογία σου αλλά και στον τρόπο που σκέφτεσαι τώρα κάποια πράγματα. Εάν δεν έχεις στο σπίτι, μπορείς να κατεβάσεις e-books από το διαδίκτυο. Επέλεξε βιβλία που θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις και θα σε εξελίξουν.

8. Μείνε θετική και μη χάνεις την ελπίδα σου

Μην απελπίζεσαι, να είσαι θετική και να μην αναλύεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις

Δες επίσης : 9 Bήματα για να ξεκινήσεις το διαλογισμό!

Η ελπίδα είναι από τα πιο σημαντικά ιδανικά που έχουμε ως άνθρωποι. Μας βοηθά να θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι μια κατάσταση που μας θέλει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να την ελέγξουμε στο έπακρο και δεν ξέρουμε στα σίγουρα τι πρόκειται να συμβεί. Παρά να προσπαθείς να μαντέψεις τι πρόκειται να συμβεί δώσε προσοχή στην κάθε σου στιγμή και στο τι συμβαίνει εδώ και τώρα στην κάθε σου ημέρα. Είσαι συναισθηματικά φορτισμένη και οι σκέψεις σου για το μέλλον είναι λογικό να κουβαλούν θυμό, αρνητισμό και απαισιοδοξία. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το ελέγξεις και γι αυτό απόλαυσε την κάθε σου στιγμή με ελπίδα και αισιοδοξία.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts