2 Συνταγές για νόστιμα κέικ γεωγραφίας και μπανάνας! | ediva.gr

2 Συνταγές για νόστιμα κέικ γεωγραφίας και μπανάνας!

Ένα γλυκό έτοιμο στο σπίτι είναι ότι καλύτερο να υπάρχει, πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις γρήγορα και εύκολα. Είναι 2 συνταγές για νόστιμα κέικ γεωγραφίας και μπανάνας που θα λατρέψεις και εσύ αλλά και η οικογένεια σου. Αφράτα και μυρωδάτα. Είναι και μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσεις το χρόνο σου δημιουργικά.

Είναι τα κέικ που σχεδόν όλοι λατρεύουμε από παιδιά και συνοδεύουν τέλεια στη μέρα μας με τον καφέ ή μετά το φαγητό. Η ζαχαροπλαστική είναι ιδιαίτερη και πιο δύσκολη συγκριτικά με τη μαγειρική εφόσον δεν είναι κάτι που κάνεις καθημερινά αλλά όταν πετύχεις το αποτέλεσμα, σίγουρα θα θες να το κάνεις ξανά και ξανά.

2 Λαχταριστές συνταγές για κέικ μπανάνας και γεωγραφίας!

 

1. Κέικ Γεωγραφίας!

Συνταγή για κέικ γεωγραφιας από σοκολάτα και βανίλια

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γλ. μπεικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1/3 φλ. ζεστό γάλα
  • 100 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Θα προθερμάνεις το φούρνο σου στους 170 βαθμούς Κελσίου και θα βουτυρώσεις και θα αλευρώσεις μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Αρχικά θα σε ένα μπολ, βάζεις τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, τα οποία θα κτυπήσεις καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια βάζεις ένα με ένα τα αυγά σου για να τα απορροφά το μείγμα και μετά θα προσθέσεις τις βανίλιες και το γιαούρτι.

Έπειτα, κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και το αλάτι τα οποία θα χτυπήσεις στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και θα τα προσθέσεις μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια ξεχωρίζεις το 1/3 από το μίγμα σε ένα άλλο μπολ. Διαλύεις το κακάο στο ζεστό γάλα και το προσθέτεις στο μείγμα που έχεις ξεχωριστά και το ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί και για τέλος θα προσθέσεις το ξύσμα από τη σοκολάτα.

Ακολούθως, θα βάλεις στη φόρμα σου στρώσεις βανίλιας και κακάο εναλλάξ και αναμιγνύεις ελαφρώς τα μείγματα με τη λάμα του μαχαιριού.  Τέλος, θα ψήνεις στο φούρνο για περίπου 45′ ελέγχοντας κατά διαστήματα με το μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Όταν ψηθεί το αφήνεις για 15΄να κρυώσει.

Δες επίσης: 2 Εύκολες και νόστιμες συνταγές για σοκολατένια γλυκά!

2. Κέικ Μπανάνας!

Συνταγή για κέικ μπανάνας με σοκολάτα

 

Δες επίσης: 5 Νόστιμες συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα!

Για το κέικ μπανάνας θα χρειαστείς

  • 1 1/2 σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κεσές γιαούρτι
  • 4 μπανάνες ώριμες (πολτοποιημένες)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. μαγειρικής σόδας
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • έξτρα αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστείς: 

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Καλό είναι τα υλικά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αρχικά κτυπάς το λάδι με τη ζάχαρη για 3 – 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτεις ένα προς ένα τα αυγά. Ακολούθως θα συμπληρώσεις με το γιαούρτι, τον πουρέ από τις μπανάνες και αφού διαλύσεις τη σόδα στο γάλα θα προσθέσεις και αυτά στο μείγμα.

Θα κοσκινίσεις το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουτερ και θα τα προσθέσεις. Στη συνέχεια θα ρίξεις τη βανίλια. Τέλος, θα ρίξεις μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα τα οποία θα τα αναμίξεις με μια σπάτουλα. Αφού τελείωσες με το μείγμα, θα αλευρώσεις και θα βουτυρώσεις τη φόρμα του κέικ και θα το αδειάσεις μέσα το μείγμα το οποίο θα ψήσεις για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς C  στις αντιστάσεις και στην τελευταία σχάρα.

Συμβουλή: Για να καταλάβεις ότι τι κέικ είναι σωστά ψημένο για αρχή θα μοσχοβολάει το σπίτι και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας. Για να το ελέγξεις μπορείς να βάλεις ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό τότε είναι σίγουρα έτοιμο.

Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτας:

Αρχικά κοσκινίζεις το κακάο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτεις το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν, όχι για να βράσουν. Ρίχνεις το υγρό μείγμα στα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύεις με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα την αφήσεις να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς και θα αλείψεις το κέικ μπανάνας γύρω, γύρω.

 

tagged in Γλυκά

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites