Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό βανίλια! | ediva.gr

Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό βανίλια!

Με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες όλοι θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας δροσίσει. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα απογευματινό παγωτό στο μπαλκόνι; Το σκηνικό γίνεται ακόμη καλύτερο όταν το παγωτό είναι χειροποίητο ακολουθώντας την παρακάτω  συνταγή.

Το παγωτό είναι ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να το συνδυάσεις και με άλλα γλυκά όπως ρεβανί ή σοκολατόπιτα για έξτρα απόλαυση. Επίσης μπορείς να φτιάξεις διάφορες δροσιστικές γεύσεις, ακόμη και κάποια αυτοσχέδια.

Δες επίσης σπιτικό παγωτό παρφέ εύκολα και γρήγορα!

Συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια!

παγωτό βανίλια

Δες επίσης συνταγή για σπιτικό παγωτό εύκολα & γρήγορα με 2 υλικά!

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 7-8 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κορν-φλάουρ
  • άρωμα βανίλιας
  • 3 αυγά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το περισσότερο γάλα και την περισσότερη ζάχαρη σε κατσαρόλα να βράσουν. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν-φλάουρ και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά, δουλεύοντας με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, δουλεύουμε με το σύρμα ώστε να ενωθούν καλά, και τα ρίχνουμε στο βραστό γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δουλεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, ωσότου δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τη βυθίζουμε σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Τη ρίχνουμε τότε στη μηχανή του παγωτού και την παγώνουμε.

Μετά, βγάζουμε τον έλικα και την καθαρίζουμε από το παγωτό, το χαρτόνι κρατώντας την πάνω από το δοχείο. Δουλεύουμε το παγωτό με σπάτουλα, μέσα στο δοχείο, να ενωθεί καλά και να στρώσει. Το σερβίρουμε είτε αμέσως σε κουταλιές ή αφού το παγώσουμε περισσότερο αν το θέλουμε πιο σκληρό. Για να μην κολλάει το παγωτό στο κουτάλι το βουτάμε κάθε φορά σε κρύο νερό. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις, πριν πήξει το παγωτό κρέμα σαντιγί, χτυπημένη με λίγη ζάχαρη και βανίλια.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites