γυναίκα θάλασσα σηκώνει χέρια προστατεύσεις ξανθά μαλλιά καλοκαίρι

5 Tips για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά σου το καλοκαίρι!

by tzinav

Το ξανθό είναι αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό χρώμα στα μαλλιά! Ταυτόχρονα όμως είναι και το χρώμα που απαιτεί την πιο πολλή φροντίδα. Ειδικά το καλοκαίρι τα ξανθά μαλλιά ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο από τον ήλιο και το νερό. Γι’αυτό και  συχνά χάνουν τη λάμψη τους ή αποκτούν αυτό το κίτρινο χρώμα που όλες θέλουμε να αποφύγουμε. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί υπάρχουν 5 Tips για να φροντίσεις τα όμορφα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι και να τα προστατέψεις από τις προκλήσεις του καλοκαιριού!

5 Συμβουλές για να φροντίσεις τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι!

1. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο σαμπουάν

ξανθιά γυναίκα λούζει μαλλιά σαμπουάν

Συχνά τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα σαμπουάν είναι ίδια και δεν έχει νόημα να αγοράζουμε ένα σαμπουάν προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Γι αυτό φρόντισε ώστε να χρησιμοποιείς πάντα ένα καλό σαμπουάν για ξανθά μαλλιά ώστε να φυλακίζει το ξανθό χρώμα και να το διατηρεί ζωντανό! Προτίμησε να αγοράσεις ένα επαγγελματικό προϊόν και συμβουλεύσου τον κομμωτή σου που ξέρει τα μαλλιά σου.

Δες επίσης: Πως να διαλέξεις το καλύτερο σαμπουάν για τα μαλλιά σου!

2. Ενυδάτωσε συχνά τα μαλλιά σου

γυναίκα βάζει μάσκα μαλλιών ενυδάτωση προστατεύσεις ξανθά μαλλιά καλοκαίρι

Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι το ίδιο σημαντική με του προσώπου και του σώματός σου. Μην ξεχνάς λοιπόν να χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μάσκα ενυδάτωσης. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την αφήσεις να δράσει αρκετή ώρα ή ακόμα και να κοιμηθείς με αυτή. Επιπλέον, ένα λαδάκι για τα μαλλιά που θα εφαρμόζεται στις άκρες είναι απαραίτητο για να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

Δες επίσης: Τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά για το καλοκαίρι!

3. Προστάτευσε τα μαλλιά σου από τον ήλιο

ξανθιά γυναίκα φοράει μεγάλο καπέλο θάλασσα ήλιο

Ο ήλιος είναι μεγάλος εχθρός του ξανθού καθώς αφενός αφυδατώνει τα μαλλιά και αφετέρου ανοίγει το χρώμα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξεθωριάζουν. Όπως λοιπόν προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο πρέπει να προστατεύεις και τα μαλλιά σου. Μπορείς να καλύπτεις τα μαλλιά σου με ένα μεγάλο καπέλο ή με μεγάλο φουλάρι ή κορδέλα, τα οποία πέρα από το ότι προστατεύουν τα μαλλιά, προσδίδουν και στυλ! Ακόμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς ένα αντηλιακό μαλλιών το οποίο θα ανανεώνεις συχνά ώστε να τα προστατεύσεις από τον καυτό ήλιο.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα αντηλιακά μαλλιών!

4. Απόφυγε το νερό της θάλασσας και της πισίνας

γυναίκα θάλασσα ξανθιά μαζεμένο μαλλί

Δυστυχώς, το θαλασσινό νερό και το χλώριο της πισίνας είναι δύο ακόμα εχθροί του λαμπερού ξανθού σου μαλλιού! Ξέρω ότι μπορεί να σου ακούγεται τρελό αλλά θα πρέπει όσο μπορείς να αποφύγεις την άμεση επαφή των μαλλιών σου με το νερό. Φυσικά δεν απαγορεύεται να βάλεις τα μαλλιά σου στο νερό. Απλά μπορείς ενίοτε να μαζεύεις τα μαλλιά σου μια ψηλή κοτσίδα και να αρκείσαι σε μια βουτιά χωρίς να βρέξεις το κεφάλι σου. Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνεις για τα όμορφα ξανθά μαλλιά σου!

5. Περιόρισε το styling

γυναίκα θάλασσα σηκώνει χέρια προστατεύσεις ξανθά μαλλιά καλοκαίρι

Το γνωρίζεις καλά ότι το ίσιωμα και τα πολλά προϊόντα styling ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σου και τα αποδυναμώνουν. Το καλοκαίρι λοιπόν είναι η ευκαιρία να απαλλαγείς από όλα αυτά που καταστρέφουν το ξανθό σου χρώμα και κάνουν τα μαλλιά σου θαμπά. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να τα αποφύγεις, μιας και το beach look είναι και κομψό και φιλικό προς τα μαλλιά σου!

Δες επίσης: 4 Tips για να προστατέψεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!

Το να είσαι ξανθιά απαιτεί προσπάθεια και θυσίες ειδικά το καλοκαίρι! Εφαρμόζοντας αυτά τα απλά tips για να φροντίσεις τα ξανθά σου μαλλιά το καλοκαίρι, τα μαλλιά σου θα επιβιώσουν το καλοκαίρι και θα παραμείνουν λαμπερά και εντυπωσιακά, τραβώντας όλα τα βλέμματα!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts