σοκολατένια μπισκότα

2 Εύκολες και νόστιμες συνταγές για σοκολατένια γλυκά!

by ediva

Αυτές τις μέρες πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας. Τι πιο δημιουργικό λοιπόν από τη ζαχαροπλαστική; Οι νόστιμες συνταγές για γλυκά εκτός από διασκεδαστικές κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους είναι και άκρως απολαυστικές στη τελική μορφή τους!

Εάν λιγουρέυεσαι κάτι γλυκό και ολοκληρωτικά σοκολατένιο, έχω συγκεντρώσει παρακάτω 2 πολύ εύκολες και εξαιρετικά νόστιμες συνταγές για σοκολατένια γλυκά! Αν δοκιμάσεις κάποια από αυτές σίγουρα θα την λατρέψεις.

Ποιες είναι οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για σοκολατένια μπισκότα!

 

Πρώτη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα

σοκολατένια μπισκότα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 180 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα αλέυρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κούπα κορν φλέικς ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 1/4 της κούπας καρύδα
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Τι να κάνεις για την εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Όταν γίνει αυτό, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι. Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά που μας έμειναν, δηλαδή, τα κορν φλέικς και τη καρύδα και πάλι ανακατεύουμε σχολαστικά.  Έτσι λοιπόν το μείγμα είναι έτοιμο!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που έχουμε επιλέξει. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και τη τοποθετούμε προσεκτικά στη μία γωνία του ταψιού. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα, αλλά προσέχουμε παράλληλα να τοποθετούμε τις κουταλιές  στο ταψί με απόσταση περίπου 3- 4 εκατοστών μεταξύ τους για να μην κολλήσουν τα μπισκότα μεταξύ τους.

σοκολατένια μπισκότα συνταγή

Τοποθετούμε το ταψί με τα μπισκότα μας στον φούρνο. Για να ψηθούν θα πρέπει να περάσουν πάνω κάτω 12 λεπτά ανάλογα βέβαια και με τη δύναμη του κάθε φούρνου. Αφού μετρήσουμε 12 λεπτά, τότε μπορούμε να τα βγάλουμε. Καθώς περιμένουμε κάνουμε κάτι τελευταίο που θα απογειώσει τα μπισκότα. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν βγάλουμε τα μπισκότα τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Όταν κρυώσουν, είναι έτοιμα!

Δες επίσης: 3 Εύκολα και γευστικά γλυκά κατάψυξης που πρέπει να δοκιμάσεις!

Δεύτερη συνταγή με μπισκότα

νόστιμες συνταγές για γλυκά

Τα υλικά που θα χρειαστείς: 

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Τι να κάνεις για την εκτέλεση:

Ξεκινάμε, βουτυρώνοντας ένα μικρό ταψάκι περίπου 18 εκ. x 18 εκ. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα μπισκότα ώστε να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια για να τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαστούμε. Λιώνουμε λοιπόν το βούτυρο και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και μόλις γίνει αυτό, το βγάζουμε από τη φωτιά.  Τότε, ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μας, δηλαδή το κακάο, τις σταφίδες και τα τριμμένα μπισκότα. Όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι προσεκτικά και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει για τα καλά ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από το μείγμα στο ταψί. Τέλος, βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για μία ώρα για να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και τα απολαμβάνουμε!

 

Related Posts