πως να φτιαξεις αντισηπτικο

Πως να φτιάξεις αντισηπτικό σύμφωνα με τον ΠΟΥ

by ediva

Διανύουμε μια περίοδο όπου τα αντισηπτικά είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα μας, ειδικά αν εργαζόμαστε έξω από το σπίτι. Επειδή εξαφανίζονται αμέσως από την αγορά θα σου δείξω έναν εγκεκριμένο τρόπο παρασκευής για να φτιάξεις αντισηπτικό σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Θα χρειαστείς μόλις τρία υλικά, αλλά πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα αναλογίες και οδηγίες παρασκευής για να έχεις ένα καλό αντισηπτικό που θα απολυμαίνει πολύ καλά τα χέρια σου.

Οδηγίες για να φτιάξεις αντισηπτικό σύμφωνα με τον ΠΟΥ

πως να κανεις αντισηπτικο

Υλικά:

  • 8333 ml οινόπνευμα 96% (ή ισοπροπυλική αλκοόλη 99,8%)
  • 417 ml οξυζενέ 3%
  • 145 ml γλυκερίνη
  • Μπιτόνι/δοχείο των 10 λίτρων
  • Βρασμένο αποστειρωμένο νερό 10 λίτρα

Πως το κάνεις

υλικα για αντισηπτικα

Ρίχνουμε σε ένα δοχείο το οινόπνευμα και έπειτα προσθέτω το οξυζενέ.

γλυκερινη οξυζενε 3% 96 οινοπνευμα

Έπειτα ρίχνω λίγο αποσταγμένο νερό και μετά ρίχνω τη γλυκερίνη, όπου έχει την τάση να κολλάει στα τοιχώματα. Ρίχνω και το υπόλοιπο νερό έως ότου το μείγμα μου φτάσει τα 10 λίτρα. Κλείνω με το καπάκι το δοχείο μου αμέσως για να μην εξατμιστεί το οινόπνευμα.

Μπορούμε να το αναμείξουμε ελαφρά ανακατεύοντας το δοχείο. Χωρίζω σε μικρότερα μπουκαλάκια και αφήνω για 72ώρες κλειστό το μείγμα μου για να σκοτωθούν τυχόν μικρόβια. Έπειτα μπορώ να το χρησιμοποιήσω.

Μπορείς να δεις ακόμα Πως να φτιάξεις μια μάσκα προστασίας αναπνοής!

Αυτή η συνταγή είναι η εγκεκριμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για αντισηπτικό. Ότι άλλο φτιάξεις θα είναι ένα σκεύασμα που μπορεί να προσφέρει καθαρά χέρια, αλλά όχι την ενδεδειγμένη αντισηψία που απαιτούν οι καιροί. Αν δεν μπορείς να προμηθευτείς τα συγκεκριμένα υλικά με τις προδιαγραφές που αναφέρονται, καλύτερα να μην προχωρήσεις στην παρασκευή γιατί και πάλι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Μπορείς να βρεις το αρχείο του ΠΟΥ (WHO-World Health Organization) εδώ.

Related Posts