ενασχόληση με λουλούδια

Γιατί η ενασχόληση με τη κηπουρική είναι μια καλή ιδέα!

by ediva

Αυτές τις ημέρες όλοι αναζητούμε νέα χόμπι και καινούργιες ασχολίες για να γεμίσουμε τις ημέρες μας. Η κηπουρική και η ενασχόληση με τα φυτά αποτελεί μία πολύ ωραία ιδέα είτε για εσένα που πάντα επιθυμούσες έναν κήπο, είτε για εσένα που δεν το είχες αναλογιστεί ποτέ.

Στη πραγματικότητα για να ασχοληθείς με τα παραπάνω δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ο κήπος. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα μίνι κήπο στο μπαλκόνι σου, αφιερώνοντας έστω μία γωνία στις πρασινάδες σου. Γιατί πρέπει να το κάνεις αυτό; Μα φυσικά επειδή τα οφέλη στην υγεία σου είναι πολλά και παρακάτω θα σου τα πω αναλυτικά!

4 Λόγοι που η ενασχόληση με τη κηπουρική είναι καλή ιδέα!

 

1. Βελτιώνει τη διάθεσή σου!

γυναίκα ασχολείται με κηπουρική

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να ασχοληθείς με τη κηπουρική είναι ότι συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας σου.Βελτιώνει τη διάθεσή σου, έχεις πιο ανεβασμένη ψυχολογία και πιο θετική οπτική για τα πράγματα.

Αποτελεί ένα χόμπι που σε κάνει να νιώθεις τόσο δημιουργική, όσο και παραγωγική ταυτόχρονα, ενώ πρόκειται και για μία άσκηση στην υπομονή και στη επιμονή. Ακόμη, τα όμορφα λουλούδια και τα φυτά σίγουρα αποτελούν ένα λόγο για να χαμογελάς πιο συχνά! Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους! Τι περιμένεις λοιπόν;

Δες επίσης: Πώς να φροντίσεις σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

2. Βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής σου κατάστασης!

γυναίκα ασχολείται με κήπο

Ένας άλλος τομέας στον οποίον βοηθάει είναι η διατήρηση της φυσικές σου κατάστασης! Η ενασχόληση με τα φυτά σημαίνει ορθοστασία και περπάτημα, πράγματα που καίνε γρηγορότερα θερμίδες. Έτσι με το συγκεκριμένο χόμπι δεν χάνεις ούτε τη φόρμα σου αλλά αντιθέτως παραμένεις δραστήρια!

Δες επίσης: Πώς να περάσεις μια υπέροχη μέρα στο σπίτι!

3. Η κηπουρική σε φέρνει σε επαφή με τη φύση!

ενασχόληση με λουλούδια

Αν το σκεφτείς αυτή είναι η μόνη ασχολία που σε φέρνει σε επαφή με τη φύση! Για να κάνεις τις δραστηριότητες βρίσκεσαι στο μπαλκόνι δηλαδή σε εξωτερικό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις καθαρό αέρα, έρχεσαι σε επαφή με τον ήλιο και απολαμβάνεις την εναλλαγή στις παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδράς με τη φύση στη μορφή των φυτών. Έτσι σίγουρα οξυγονώνεσαι καλύτερα, αποκτάς περισσότερη ενέργεια και λαμβάνεις βιταμίνη D από τη καλύτερη φυσική πηγή, ενισχύοντας έτσι και το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

Δες επίσης: 6 Πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι!

4. Απομακρύνει το στρες και το άγχος!

γυναίκα και κηπουρική

Τέλος, πρέπει να σε ενημερώσω και για το μεγαλύτερο όφελος όσον αφορά τη ψυχική σου υγεία. Σου ανέφερα πριν ότι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με αυτή την ενασχόληση ως χόμπι είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους. Πώς γίνεται αυτό; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως!

Η συγκεκριμένη ασχολία σε κάνει να συγκεντρώνεσαι μόνο σε αυτό που έχεις να αντιμετωπίσεις μπροστά σου και να επικεντρώνεσαι στη στιγμή. Στην αίσθηση των φύλλων και των πετάλων, στο χώμα, στον άνεμο και στον ήλιο. Μπορεί οι σκέψεις γεμάτες με στρες και άγχος να σε κυνηγούν σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς σου, όμως στη συγκεκριμένη θα καταλάβεις και εσύ ότι απουσιάζουν!

Related Posts