Πώς να φροντίσεις σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

by ediva

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αναμφίβολα μία όμορφη προσθήκη στο σπίτι. Ωστόσο, εκτός από αυτό είναι και ικανά να σου αλλάξουν τη διάθεσή προς το καλύτερο, ενώ πολλά μπορούν να καθαρίσουν και την ατμόσφαιρα. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να έχουν, αλλά λίγοι τα καταφέρνουν στη φροντίδα τους.

Στη πραγματικότητα, η φροντίδα των φυτών σου δεν είναι ούτε δύσκολη, ούτε περίπλοκη διαδικασία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ευαισθητοποιημένη ως προς τις ανάγκες του φυτού σου και να προσέχεις κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Διάβασε παρακάτω για να ενημερωθείς σχετικά με το ποια είναι αυτά!

Μυστικά για να φροντίσεις σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

 

1. Πρέπει να προσέχεις τη γλάστρα!

φυτά στο σπίτι

Όταν αγοράσεις ένα φυτό εσωτερικού χώρου, σίγουρα θα έχεις ήδη κατά νου ότι θα πρέπει να το μεταφυτέψεις αργότερα. Ωστόσο, πρέπει να αντισταθείς στην επιθυμία να αλλάξεις τη γλάστρα του καινούργιου σου φυτού από την αρχή. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις.

Ενδεχομένως, οι ρίζες του να είναι ακόμα αρκετά ευαίσθητες και η μεταφύτευση να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αντ’ αυτού, άφησέ το λίγο καιρό στην αρχική του γλάστρα μέχρι να είσαι σίγουρη ότι οι ρίζες δεν έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Τότε, φρόντισε να πάρεις μία γλάστρα ανάλογη με το μέγεθος του φυτού αλλά και λίγο μεγαλύτερη ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν οι ρίζες του άνετα!

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

2. Σκέψου λίγο παραπάνω πού θα τοποθετήσεις το φυτό εσωτερικού χώρου!

φυτά εσωτερικού χώρου φροντίδα

Η θέση που θα βάλεις το φυτό σου έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή ανάπτυξή του. Συγκεκριμένα, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε ένα φωτεινό μέρος, χωρίς να έχουν όμως άμεση επαφή με ηλιαχτίδες. Η άμεση επαφή με τον ήλιο μπορεί να κιτρινίσει ή να κάψει τα φύλλα τους, πράγμα που δεν θέλουμε να συμβεί.

Ακόμη, πρέπει να φροντίσεις η θέση που θα επιλέξεις να μην είναι κοντά ούτε σε θερμαντικά σώματα, όπως καλοριφέρ, σόμπες και άλλα, αλλά ούτε και σε σημεία που κάνουν ρεύμα, όπως παράθυρα, πόρτες, air condition. Χρειάζονται μία σταθερή θερμοκρασία.

Για να επιλέξεις τη κατάλληλη θέση για το φυτό σου μπορείς να το βάλεις σε ένα σημείο που θεωρείς εσύ κατάλληλο και να το παρακολουθήσεις για λίγες μέρες. Το φυτό σου είτε θα ευημερήσει σε αυτό το σημείο, είτε θα αρχίσει να μαραζώνει.

Δες επίσης: 5 Πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου!

3. Παρατήρησε την υγρασία στο χώμα πριν το ποτίσεις!

γυναίκα ποτίζει φυτό

Όσον αφορά το πότισμα, δεν έχω πολλά να σου πω. Κάθε φυτό είναι διαφορετικό και οι ανάγκες στην ενυδάτωση ποικίλλουν. Ωστόσο, αποτελεί ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσέχεις διότι είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσεις τα σωστά όρια και έτσι το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό.

Το πότισμα του φυτού σου θα πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με το κλίμα του χώρου σου. Τι εννοώ; Ότι εάν η ατμόσφαιρα του σπιτιού σου είναι ξηρή και η υγρασία λιγοστή, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χρειάζεται πιο συχνά πότισμα τόσο στο χώμα, όσο και στα φύλλα.

Αντιθέτως, εάν βρίσκεσαι σε ένα σπίτι με υγρασία, τότε θα χρειάζεται πότισμα λιγότερο συχνά. Αυτο βέβαια θα το καταλάβεις από το χώμα στη γλάστρα. Εάν το χωμα έχει κρατήσει υγρασία τότε δεν πρέπει να το ποτίσεις μέχρι να είναι λιγότερο υγρό. Φυσικά, ο έλεγχος της γλάστρας πρέπει να γίνεται και ανάλογα με την εναλλαγή της κάθε εποχής.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts