7 Τρόποι για να φαίνεται ένας μικρός χώρος μεγαλύτερος!

by ediva

Ένας μικρός χώρος μπορεί να είναι πολύ ζεστός και παρεΐστικος, αλλά πολλές φορές σε κάνει να νιώθεις ότι πνίγεσαι! Τι μπορείς όμως να κάνεις για να το αλλάξεις αυτό;

Όταν βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο χώρο και πόσο μάλλον αν είναι του σπιτιού σου, νιώθεις σαν να κλείνουν οι τοίχοι γύρω σου.

Υπάρχουν όμως μερικά εύκολα tips που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, ώστε να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται αρκετά πιο ευχάριστο και μεγαλύτερο.

 

Αν θέλεις περισσότερα έξυπνα tips για την διακόσμηση σπιτιού δες εδώ!

 

7 Tips για να κάνεις έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

 

1. Χρησιμοποίησε έπιπλα που έχουν 2 χρήσεις

epipla spitiou ediva.gr

Για έναν μικρό χώρο μερικές φορές θα πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες, ώστε να γίνει η διακόσμηση του πιο ανάλαφρη.

Αν έχεις λοιπόν κάποιο έπιπλο που δεν χρειάζεσαι απαραίτητα, θα πρέπει να το μεταφέρεις αλλού ή και να το δώσεις σε κάποιον άλλο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιείς έπιπλα τα οποία έχουν και μια δεύτερη χρήση. Όπως για παράδειγμα ένα υπέροχο σκαμπό, το οποίο κάτω από το μαξιλάρι του μπορεί να έχει και αποθηκευτικό χώρο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με κάποιον καναπέ.

 

2. Μετέφερε τα βαριά και μεγάλα έπιπλα πίσω

diakosmisi upnodomatiou

Αν θέλεις να φαίνεται το δωμάτιο σου πιο μεγάλο θα πρέπει να μεταφέρεις όλα τα μεγάλα έπιπλα, είτε από θέμα ύψους, είτε από θέμα πλάτους, στο πίσω μέρος του και κοντά στον τοίχο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στις πόρτες, μιας και θα μικραίνουν ακόμη περισσότερο το δωμάτιο.

Έπειτα, θα πρέπει πολύ απλά να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις οπτικά τον χώρο, με τα υπόλοιπα αντικείμενα.

 

3. Χρησιμοποίησε στα έπιπλα το ίδιο χρώμα με τον τοίχο

idees gia to spiti

Αν έχεις κάποιο βαρύ και επιβλητικό έπιπλο μέσα στο δωμάτιο, το οποίο όμως σου αρέσει και δεν θέλεις να το αποχωριστείς, μπορείς να το καμουφλάρεις βάφοντας το στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο σου.

Έτσι, θα τραβήξεις το οπτικό βάρος του δωματίου μακριά από το συγκεκριμένο κομμάτι. Επιπλέον, το ίδιο πράγμα μπορείς να κάνεις και με τα καλοριφέρ και τους ανεμιστήρες που βρίσκονται στο ταβάνι.

 

4. Μη χρησιμοποιείς πολλά διακοσμητικά

ananeosi spitioy ediva.gr

Προφανώς και δεν λέμε να μην χρησιμοποιήσεις κανένα απολύτως διακοσμητικό στοιχείο επάνω στους πάγκους και τα τραπεζάκια σου, αλλά αν θέλεις να γίνει ο χώρος σου πιο ευάερος θα πρέπει να τα μειώσεις αισθητά.

Θα πρέπει τα έπιπλα σου να έχουν καθαρές επιφάνειες και να χρησιμοποιείς μόνο τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα, για την αισθητική του χώρου.

 

5. Μη χρησιμοποιείς μεγάλα έργα τέχνης και πίνακες

diakosmisi tixou ediva.gr

Αν και τα μεγάλα έργα τέχνης μπορούν να διαδραματίσουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, σε ένα μικρό δωμάτιο θα δείχνουν πολύ υπερβολικά.

Με τους μεγάλους πίνακες μπορεί να αισθανθείς ότι αργά αργά οι τοίχοι σε πιέζουν. Έτσι επέλεξε έναν μεσαίου μεγέθους πίνακα, ο οποίος θα συμπληρώνει τον χώρο σου.

 

6. Χρησιμοποίησε απλές κουρτίνες ή και καθόλου

diakosmisi kouzinas ediva.gr

Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις για τις κουρτίνες σου θα πρέπει να είναι απλό από άποψη σχεδίου και αρκετά φωτεινό, ώστε να δείχνει το δωμάτιο πιο μεγάλο.

Επίσης, θα πρέπει να αποφύγεις τις πολύ μακριές κουρτίνες, οι οποίες ακουμπούν και στα έπιπλα, καθώς θα φαίνονται λες και φέρνουν τον τοίχο πιο μέσα στον χώρο.

Φυσικά αν το χώρος είναι για παράδειγμα η κουζίνα και δεν έχεις πρόβλημα, μπορείς και να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου κουρτίνες.

 

7. Χρησιμοποίησε καθρέφτες

anakenisi spitiou ediva.gr

Αυτή είναι μια πρόταση που σίγουρα θα έχεις ξανά ακούσει, μιας και είναι άκρως αποτελεσματική. Όχι μόνο θα κάνει το δωμάτιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο, αλλά θα δώσει και μια υπέροχη εικόνα στην διακόσμηση του εσωτερικού σου χώρου.

Επίσης, βοηθάει το φως να εξαπλώνεται περισσότερο, οπότε αυτόματα το δωμάτιο γίνεται πιο φωτεινό.

Ελπίζω να βοηθήσαμε αρκετά με αυτές τις πραγματικά πολύ εύκολες συμβουλές διακόσμησης. Εσύ έχεις κάποια άλλη καλή ιδέα να μοιραστείς μαζί μας; Περιμένω τα σχόλια σας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts