χαρούμενη γυναίκα στη φύση

5 Λόγοι που πρέπει επειγόντως να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

by ediva

Επιβάλλεται να εντάξεις την άσκηση στη ζωή σου. Οι γυναίκες τείνουμε να παραμελούμε το κομμάτι της εκγύμνασης για ποικίλους λόγους. Ωστόσο, η έλλειψη διάθεσης και το ότι δεν προλαβαίνεις εξαιτίας των υποχρεώσεών σου δεν είναι δικαιολογίες.  Πρέπει να αναθεωρήσεις!

Μπορεί να είσαι τώρα νέα αλλά δεν θα μείνεις έτσι για πάντα. Γι’ αυτό οφείλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου όσο ακόμα είναι νωρίς. Με τη συστηματική άσκηση θα δεις πολλά πράγματα να αλλάζουν. Για να σε πείσω λοιπόν παρακάτω έχω συγκεντρώσει τους 5 λόγους που πρέπει επειγόντως να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

Γιατί πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου!

 

Για τον έλεγχο της φυσικής κατάστασής σου!

γυναίκα στο γυμναστήριο

Ο πρώτος λόγος που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου δεν είναι άλλος από τον έλεγχο που θα έχεις ως προς τη φυσική κατάστασή σου. Θυμάσαι εκείνες τις μέρες που δεν κατανοούσες τις αυξομειώσεις στη ζυγαριά; Με την συστηματική άσκηση αυτές οι μέρες θα είναι για πάντα παρελθόν. Εσύ θα ρυθμίζεις πόσο λίπος καις και κατά συνέπεια θα είσαι και πιο συνειδητοποιημένη ως προς τις θερμίδες που καταναλώνεις. Φυσικά αυτό πρόκειται μόνο για ένα παράδειγμα εκ των πολλών!

Δες επίσης: Πως να κάψεις περισσότερο λίπος με το τρέξιμο!

Για τη σωματική υγεία!

γυναίκα νερό μετά την άσκηση

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να σκεφτείς είναι και η επίδραση της συστηματικής άσκησης στη σωματική σου υγεία.  Μέσω αυτής δυναμώνεις και έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Πράγμα που με τη σειρά του σε κάνει πιο ανθεκτική στα κρυολογήματα και στις αρρώστιες! Επιπλέον, μειώνει τις πιθανότητες να αποκτήσεις διαβήτη και κάποιες έρευνες λένε το ίδιο και για ορισμένα είδη καρκίνου.

Δες επίσης: 13 Superfoods και τα οφέλη τους στην υγεία!

Τα επίπεδα ενέργειας αυξάνονται με την άσκηση!

γυναίκα στο γυμναστήριο συστηματική άσκηση

Αν νιώθεις κουρασμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν έχεις μονίμως πλέον έναν καφέ στο χέρι, η λύση είναι μία. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι θα δεις ότι η συστηματική άσκηση δεν κουράζει αλλά αντιθέτως σε βοηθάει σε αυτό τον τομέα. Πράγματι, σου αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας λόγω της έκκρισης αδρεναλίνης και επειδή σε βοηθάει όσον αφορά την αντοχή σου! Οπότε γιατί να μη ξεκινήσεις τη γυμναστική και να περιορίσεις τη κατανάλωση της καφεΐνης;

Δες επίσης: 5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική!  

Για την επίδραση στη ψυχική υγεία!

χαρούμενη γυναίκα στη φύση

Φυσικά, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να βάλεις επειγόντως την άσκηση στη ζωή σου είναι η ψυχική σου υγεία. Εκτός από το boost στην αυτοπεποίθησή σου, η άσκηση ελευθερώνει τις λεγόμενες ενδορφίνες, ορμόνες που σε κάνουν χαρούμενη και δίνουν κι ένα boost στη διάθεσή σου.

Στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι πάσχουν από προβλήματα όπως το άγχος και το στρες και η γυμναστική είναι ένας τρόπος για να ξεχνιέσαι από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακόμη, μπορεί να βελτιώσει και τη ποιότητα ύπνου σου που είναι υψίστης σημασίας για μία ξεκούραστη ημέρα.

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σου!

Για τα μακροπρόθεσμα οφέλη!

μεγάλη γυναίκα σωματική άσκηση

Τέλος, οφείλεις να σκεφτείς και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει στην υγεία σου. Όπως ανέφερα και παραπάνω μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης μεταξύ άλλων. Αλήθεια άραγε εσύ τι περιμένεις να μάθεις παραπάνω για να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου;

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts