kryolipolisi

Τι είναι η κρυολιπόλυση και ποια τα αποτελέσματά της!

by ediva

Η κρυολιπόλυση είναι μία νέα επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος για την απώλεια του τοπικού πάχους που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς αυτή την λύση, αντί για λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική.

Γυμνάζεσαι τακτικά, τρέφεσαι σωστά, αλλά δεν μπορείς να ξεφορτωθείς το τοπικό λίπος; Ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις το ενδεχόμενο της κρυολιπόλυσης. Είναι μία σχετικά απλή και ανώδυνη μέθοδος που αφαιρεί το τοπικό λίπος χωρίς νυστέρι. Δες ακόμη: 10 λόγοι που δε μπορείς να αδυνατίσεις!

Έχει αποτέλεσμα η κρυολιπόλυση;

 

Πως λειτουργεί

diadikasia kryolipolisis

Είναι μια ιατρική θεραπεία που καταστρέφει τα λιποκύτταρα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, παγώνοντας τα. Χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία ψύξης, παγώνει τις προβληματικές περιοχές, σε θερμοκρασίες -5 ως -10 °C, κρυσταλλοποιόντας το νερό που περιέχεται στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα αυτά να καταστρέφονται.

Έπειτα τα λιποκύτταρα αποβάλλονται φυσικά από το σώμα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Καθώς τα λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά, το δέρμα προσαρμόζεται πιο εύκολα, χωρίς να χαλαρώνει.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τοποθετείται μια ειδική κεφαλή στο επιλεγμένο σημείο του σώματος, η οποία ανασηκώνει τον επιφανειακό ιστό του δέρματος, προκειμένου να παγώσει τον λιπώδη ιστό. Έτσι τα λιποκύτταρα καταστρέφονται χωρίς όμως να γίνεται ζημιά στα κύτταρα του δέρματος, τα νεύρα ή τους μύες.

Είναι μία σχετικά ανώδυνη θεραπεία, καθώς αυτός που υφίσταται την θεραπεία νιώθει ένα αίσθημα πάγου και τραβήγματος στην περιοχή στα πρώτα λεπτά. Το αίσθημα αυτό όμως σιγά σιγά υποχωρεί, αφού στη συνέχεια το δέρμα μουδιάζει. Η θεραπεία συνολικά διαρκεί 45 λεπτά με 1 ώρα.

Σε ποιους απευθύνεται

shmeia kryolipolisis

 

Η κρυολιπόλυση δεν βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά στην αφαίρεση του τοπικού λίπους. Επομένως δεν απευθύνεται σε υπέρβαρα άτομα. Είναι ιδανική θεραπεία για το τοπικό λίπος που επιμένει σε ορισμένα σημεία, παρά την σωστή διατροφή και άσκηση.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει λίπος. Τα πιο συνηθισμένα σημεία είναι: οι μηροί, η κοιλιά, το στομάχι, η πλάτη, τα γόνατα, τα μπράτσα, και κάτω από το σαγόνι.

Μετά τη θεραπεία, τα λιποκύτταρα εξαφανίζονται φυσικά, και επομένως χάνονται και οι πόντοι. Όμως για να παραμείνει το αποτέλεσμα, πρέπει να συνεχίσετε να γυμνάζεστε και να τρέφεστε σωστά, ώστε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

Μειονεκτήματα

kryolipolisi mhxanhma

Παρόλο που είναι μία αρκετά ασφαλής διαδικασία, έχουν σημειωθεί μερικές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερύθημα, οίδημα, μειωμένη αίσθηση και ενόχληση ή ήπιο πόνο στη περιοχή που έγινε η θεραπεία. Όμως αυτά τα συμπτώματα είναι προσωρινά και υποχωρούν μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.

Επιπλέον, μετά τη θεραπεία, ο ασθενής ενδέχεται να νιώσει ναυτία, αλλά αυτή η αίσθηση περνάει γρήγορα. Ακόμη, μερικοί ασθενείς εμφανίζουν μώλωπες, ειδικά αυτοί που έχουν τη τάση να εμφανίζουν εύκολα μώλωπες. Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι η αίσθηση μουδιάσματος στη περιοχή που έγινε η θεραπεία, που μπορεί να παραμείνει για μερικές ημέρες.

Προτού λοιπόν ξεκινήσει η διαδικασία, εξετάζεται κλινικά ο ενδιαφερόμενος και ερευνάται το ιατρικό του ιστορικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί όντως να υποστεί αυτή την θεραπεία.

Η κρυολιπόλυση αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, δαχτυλίδι στομάχου, διαταραχές στη κυκλοφορία του αίματος, ή σε περιοχές που υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή. Επιπλέον δεν γίνεται να κάνουν τη θεραπεία καρκινοπαθείς και όσοι λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή. Τέλος δεν πρέπει να υπάρχουν στο σώμα μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο σπάνιες, έχει αναφερθεί παράδοξη αύξηση του λίπους. Αυτό όμως αφορά ασθενείς με ψυχρά προκαλούμενες ιατρικά καταστάσεις (κρυογλοβουλνημία, κρύα κνίδωση, παροξυσμική ψυχρή αιμοσφαιρινουρία).

Εν τέλει τι ισχύει

Συμπερασματικά, η κρυολιπόλυση αποτελεί μία αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο, με προσιτή τιμή και σχετικά ανώδυνη. Ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε χειρουργείο και επομένως δεν έρχεται αντιμέτωπος με νυστέρι, ράμματα και μετεγχειρητικά τραύματα.

Επιπλέον δεν απαιτείται εισαγωγή σε κλινική ή νοσοκομείο ενώ δεν χρειάζεται αποθεραπεία και μπορείς να συνεχίσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες αμέσως.

Ακόμη, μετά από μία συνεδρία κρυολιπόλυσης μειώνεται το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή κατά 20 έως 40% και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά μέσα στους δύο πρώτους μήνες, ενώ η διαδικασία της απώλειας του λίπους συνεχίζεται για 3 με 4 μήνες μετά.

Το μεγάλο της μειονέκτημα ωστόσο έγκειται στο γεγονός πως η κρυολιπόλυση δεν είναι κατάλληλη για την αφαίρεση μεγάλου όγκου λίπους διότι στοχεύει μόνο τοπικά. Δες επίσης: 6 ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουν τα χάπια αδυνατίσματος!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts