γυναίκα στο φως του ήλιου

7 Λόγοι που δεν έχεις ενέργεια και πως θα την αυξήσεις!

by ediva

Για κάποιες γυναίκες υπάρχουν απλά μερικές πιο κουραστικές μέρες και είναι λογικό που υπάρχουν. Το φαινόμενο να μην έχουμε ενέργεια σχεδόν καθημερινά είναι όλο και πιο συχνό σε πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η έλλειψη ενέργειας δεν έχει μόνο επιπτώσεις στην εργασία μας αλλά και ψυχολογικές και γι αυτό καλό είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Δεν είναι μόνο η πρόκληση του multitasking για την σύγχρονη γυναίκα. Για να πετύχουμε σε τόσους ρόλους πρέπει η υγεία μας να είναι σε καλή κατάσταση. Περισσότεροι καφέδες δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ευεξίας που θα δούμε μαζί παρακάτω.

Πως θα αποκτήσεις ευεξία για περισσότερη ενέργεια!

 

Οι τύποι της ενέργειας

γυναίκα στο φως του ήλιου

Ο James Glover είναι ο διευθυντής συμβουλευτικής εταιρείας για επιχειρήσεις σε θέματα παραγωγικότητας. Σύμφωνα με τον Glover για τον άνθρωπο υπάρχουν τρεις τύποι ενέργειας που εδώ την εννοούμε σαν ευεξία: η φυσική ενέργεια, η πνευματική και η συναισθηματική.

Αυτοί οι τύποι συνδέονται μεταξύ τους και πρέπει να τους φροντίζουμε όλους το ίδιο. Πριν όμως δούμε πως θα αυξήσουμε κάθε ενέργεια που διαθέτουμε, θα μιλήσουμε πρώτα για τις αιτίες της χαμηλής ενέργειας. Αν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα θα νιώσουμε καλά ώστε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα μας.

Αιτίες που προκαλούν χαμηλή ενέργεια

κουρασμένη κοπέλα

 • Η πρώτη και κυριότερη αιτία είναι ότι ίσως τρώμε λάθος γεύμα το μεσημέρι. Αν και συνήθως το πρωινό παρουσιάζεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, το μεσημεριανό μπορεί να μας αφήσει χωρίς καθόλου ενέργεια.

γυναίκα κοιμάται

 • Η δεύτερη αιτία είναι η έλλειψη ύπνου. Έλλειψη ύπνου ίσον χαμηλή ενέργεια. Το ένα πάντα συνδέεται με το άλλο. Αν κοιμάσαι αρκετές ώρες αλλά νιώθεις χάλια ίσως πρέπει να κοιτάξεις την ποιότητα του ύπνου σου.
 • Η τρίτη αιτία είναι η έλλειψη άσκησης. Όταν γυμναζόμαστε το σώμα μας νιώθει ευεξία και γεμίζει ενέργεια.
 • Η τέταρτη αιτία έχει να κάνει με την έλλειψη μίας βασικής βιταμίνης, της Β12.
 • Το περιβάλλον της δουλειάς σου είναι η πέμπτη αιτία. Αν είσαι ένα άτομο που θέλεις να έχεις τα πάντα οργανωμένα, αν δουλεύεις σε έναν χώρο ανοργάνωτο τότε αυτό έχει επιπτώσεις στην συναισθηματική και πνευματική σου ενέργεια. Το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους που λειτουργούν αντίθετα και πρέπει να δουλέψουν σε ένα καθαρό και οργανωμένο περιβάλλον.
 • Σαν έκτη αιτία για την έλλειψη ενέργειας είναι η τεχνολογία και πόσο την χρησιμοποιείς. Αν είσαι εξαρτημένη από μία συσκευή αυτό έχει επιπτώσεις στην πνευματική σου ενέργεια.
 • Η τελευταία αιτία για το πρόβλημα είναι ότι κρατάς τον εαυτό σου πάντα απασχολημένο. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχεις υπερπληροφόρηση που κουράζει τον εγκέφαλο και το σώμα.

Πως θα αυξήσεις την ενέργεια σου

γυναίκα τρέχει

Δες επίσης 7 Τρόποι να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια!

Για να φτάσεις το 100% των δυνατοτήτων σου καθημερινά χρειάζεσαι ενέργεια! Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ευεξία και την παραγωγικότητα σου! Ουσιαστικά θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς τέλεια!

 • Φρόντισε το μεσημεριανό γεύμα σου να αποτελείται από πρωτεΐνη και υδατάνθρακες σε αναλογία ένα προς ένα.

Δες επίσης 5 Σνακ ενέργειας με χαμηλές θερμίδες!

 • Πάρε μαγνήσιο για να κοιμηθείς καλύτερα.
 • Κάνε μία άσκηση. Το περπάτημα για μισή ώρα είναι αρκετό.
 • Πάρε βιταμίνη Β12 από συμπλήρωμα ή από τροφές όπως το γάλα και το γιαούρτι.
 • Κάνε το γραφείο σου πιο προσωπικό.
 • Άφησε λίγο την τεχνολογία στην άκρη, έστω για μία ώρα την ημέρα. Το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείς τις συσκευές σου μία ώρα πριν κοιμηθείς.

Δες επίσης Διώξε το άγχος & γέμισε ενέργεια κάνοντας 15λεπτά Yoga!

 • Για 15 λεπτά τη μέρα μην κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο. Η συναισθηματική σου ενέργεια θα βελτιωθεί αν κάνεις διαλογισμό ή απλά ξαπλώσεις στον καναπέ για λίγο χωρίς να ασχοληθείς για παράδειγμα με το Istangram, τα email σου ή την τηλεόραση.

Related Posts