κοπέλα τρέχει δρόμο δέντρα κάψεις λίπος τρέξιμο

Πως να κάψεις περισσότερο λίπος με το τρέξιμο!

by tzinav

Το τρέξιμο αποτελεί ένα δημοφιλή τρόπο να γυμναστείς, να χάσεις βάρος και να κάψεις λίπος. Έτσι, όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη φόρμα μας ή έχουμε βάλει μερικά κιλά καταφεύγουμε στο τρέξιμο για να επανέλθουμε στη φυσική μας κατάσταση. Εξάλλου, είναι τόσο απλός τρόπος εκγύμνασης που δε χρειάζεσαι παρά μόνο ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια!

Ωστόσο, είσαι σίγουρη ότι ξέρεις πως να τρέχεις με το σωστό τρόπο για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα; Ήξερες ότι υπάρχουν μερικές συμβουλές για να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τρέχοντας; Ανακάλυψε λοιπόν πως μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος με το τρέξιμο και να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!

Πως να πετύχεις μεγαλύτερη καύση λίπους με το τρέξιμο!

 

Πότε καίμε λίπος;

κοπέλα τρέχει μεγάλο βήμα μαύρο κολάν

Το σώμα μας χρησιμοποιεί τόσο το λίπος όσο και τους υδατάνθρακες ως πηγή ενέργειας για να φέρει εις πέρας τις διάφορες δραστηριότητες. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο άσκησης αλλάζει το ποσοστό της ενέργειας που προέρχεται από το λίπος.

Όσον αφορά το τρέξιμο, καις περισσότερο λίπος όταν τρέχεις με ρυθμό στον οποίο μπορείς να διατηρήσεις κανονικά μια συζήτηση, δηλαδή όταν τρέχεις με αργό ρυθμό. Τότε είναι που το λίπος χρησιμοποιείται ως η κύρια πηγή ενέργειας. Δες επίσης: Ασκήσεις που καίνε το λίπος της κοιλιάς γρήγορα!

Χαμηλής έντασης και μεγάλης διάρκειας τρέξιμο

κοπέλα τρέχει δρόμο δέντρα κάψεις λίπος τρέξιμο

Ένα αργό τρέξιμο χαμηλής έντασης είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις λίπος, αφού στις χαμηλής έντασης δραστηριότητες το λίπος είναι αυτό που χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Ωστόσο, στην χαμηλής έντασης άσκηση χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να κάψεις πολλές θερμίδες. Για το λόγο αυτό, προσπάθησε να τρέχεις ήπια για περισσότερο από 30 λεπτά.

Δες επίσης: Τι προπόνηση πρέπει να κάνεις ανάλογα με το σωματότυπο σου!

Υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας τρέξιμο

κοπέλα τρέχει έντονα γήπεδο κάψεις λίπος τρέξιμο

Το έντονο τρέξιμο για λίγη ώρα έχει διαφορετική δράση στην καύση θερμίδων και λίπους. Στο γρήγορο τρέξιμο χρησιμοποιούνται ως κύρια πηγή ενέργειας οι υδατάνθρακες και όχι το λίπος. Έτσι, το ποσό του λίπους που καίγεται είναι χαμηλότερο. Ωστόσο, αυτό που πετυχαίνεις με το γρήγορο τρέξιμο είναι να κάψεις περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο. Επιπλέον, το έντονο τρέξιμο ενδυναμώνει τους μύες.

Δες επίσης: Κάψε γρήγορα λίπος με διαλειμματική προπόνηση!

Επομένως, ο σωστός τρόπος για να τρέξεις εξαρτάται από τους στόχους σου και από την όρεξη σου! Σε κάθε περίπτωση, το τρέξιμο είναι μια καλή αερόβια άσκηση που αν την υιοθετήσεις μόνο οφέλη θα σου προσφέρει. Αρκεί να σκεφτείς εξαρχής τους στόχους που θέλεις να πετύχεις με έναν τέτοιο τρόπο άσκησης και να την προσαρμόσεις ανάλογα, σύμφωνα με όλα όσα έμαθες.

Και φυσικά μην ξεχνάς ότι το τρέξιμο μόνο δεν αρκεί για μια υγιή εικόνα και ένα καλύτερο σώμα! Μπορεί η γυμναστική να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ωστόσο η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική για να κάψεις περισσότερο λίπος και να χάσεις κιλά!

Related Posts