Πως θα ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα μια και καλή

by Stella A.

Εάν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και βλέπεις γουβαλάκια και δέρμα με όψη πορτοκαλιού, τότε αυτό που βλέπεις είναι η κυτταρίτιδα, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα δερματολόγων περίπου το 80 με 90% των γυναικών στον κόσμο έχουν κυτταρίτιδα ή τουλάχιστον θα εμφανίσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στην ζωή τους.

Εάν η κυτταρίτιδα δεν σε ενοχλεί, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχεις κυτταρίτιδα και είσαι όμορφη ακριβώς όπως είσαι.

Εάν όμως σε ενοχλεί και ψάχνεις να βρεις τρόπους για να την ξεφορτωθείς, σήμερα έχω βρει και έχω συγκεντρώσει τους πιο αποδεδειγμένους τρόπους εναντίον της κυτταρίτιδας.

1.  Μασάζ

masaz-gia-kyttaritida

Σύμφωνα με ειδικούς, το μασάζ στην περιοχή που έχει κυτταρίτιδα βελτιώνει την ροή του αίματος και μειώνει την κατακράτηση υγρών. Μπορείς να κάνεις μασάζ μόνη σου, με οποιαδήποτε κρέμα βρεις ή συγκεκριμένες κρέμες για κυτταρίτιδα (τις οποίες θα αναλύσω παρακάτω) ή να χρησιμοποιήσεις κάποια ειδική μηχανή για μασάζ.

Τα μηχανήματα για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας κάνουν το λεγόμενο ενδερμολογία ή λιπομασάζ. Ανάμεσα από δύο κυλίνδρους που περιστρέφονται, η ενδερμολογία προσφέρει ένα βαθύ μασάζ το οποίο στοχεύει στην διάλυση του συνδετικού ιστού που προκαλεί την κυτταρίτιδα.

2. Κρέμες για κυτταρίτιδα

krema-bioten krema-kata-ths-kytarritidas krema-natura-siberica

Διάφορες κρέμες στην αγορά υποστηρίζουν ότι μειώνουν την κυτταρίτιδα. Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Είναι αλήθεια πως ορισμένα συστατικά όπως είναι η ρετινόλη, η αφεΐνη, η αμινοφυλλίνη και η θεοφυλλίνη έχουν αποδειχτεί πως μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση της όψης πορτοκαλιού.

Παρόλα αυτά, οι τοπικές κρέμες δεν είναι αρκετά δυνατές για να εξαναφίσουν την κυτταρίτιδα από μόνες τους. Θα πρέπει να τις συνδυάσεις με το λιπομασάζ, για το οποίο μιλήσαμε πιο πριν ή και με τους τρόπους που θα εξηγήσω παρακάτω.

3. Κρυολιπόλυση

kryolipolisi

Η κρυολιπόλυση είναι μία μη επεμβατική αισθητική διαδικασία η οποία χρησιμοποεί ειδικά επαγγελματικά μηχανήματα που παγώνουν και σκοτώνουν τα λιποκύτταρα. Αφού΄τα λιποκύτταρα έχουν πεθάνει, τότε απορρίπτονται φυσικά από το σώμα και έτσι μειώνουν την κυτταρίτιδα.

Η θεραπεία, που αποτελεί μία από τους πιο διαδεδομένους τρόπους μείωσης λίπους και κυτταρίτιδας, αυτή γίνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες σε δερματολογικά ή αισθητικά κέντρα και για να δείτε αποτελέσματα χρειάζονται κάποιες συνεδρίες.

4. Θεραπεία λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων

Η θεραπεία λέιζερ, γνωστή και ως σύστημα ραδιοσυχνοτήτων συνήθως συνδυάζει λιπομασάζ, λιποαναρρόφηση και θεραπεία με φως. Είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους μείωσης της κυτταρίτιδας και τα αποτελέσματα της μπορούν να διαρκέσουν τουλάχιστον 6 μήνες.

Είναι και αυτή μία θεραπεία την οποία δεν μπορείς (προς το παρόν) να κάνεις μόνη σου σπίτι, οπότε θα πρέπει να εμπιστευτείς έναν ειδικό. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως μίλα με τον γιατρό σου και συζητήστε για το ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσένα και το σώμα σου.

5. Αλλαγή τρόπου ζωής

gynaika-jogging

Τι είναι αλήθεια η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα σπρώχνουν προς τον συνδετικό ιστό και σχηματίζουν τις λακκουβίτσες που βλέπεις στο δέρμα σου.

Έτσι λοιπόν ένας τρόπος που μπορείς απολύτως φυσικά να μειώσεις την κυτταρίτιδα είναι η μείωση του λίπους και η αύξηση της μυϊκής μάζας. Αυτό μπορείς να το πετύχεις μέσω της καθημερινής άσκησης, της καλής διατροφής και της ενυδάτωσης.

Όχι μόνο αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν στην όψη τους δέρματος σου, αλλά θα βελτιώσουν την υγεία σου, τα επίπεδα ενέργειας σου και θα σε κάνουν να εκτιμήσεις το σώμα σου και την υγεία σου ακόμα περισσότερο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts