Πως να διώξεις τη αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου

Πως να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου!

by ediva

Υπάρχουν και αυτές οι εποχές που η προσωπική μας σωματική και ψυχική υγεία χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Κάτι που είναι στο χέρι σου, είναι να διατηρήσεις την καλή σου διάθεση αλλά και να ξέρεις πως να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου. Δεν είναι λύση στα προβλήματα σου, αλλά ο χώρος που ζεις πρέπει να εμπνέει ασφάλεια άνεση και να σε χαλαρώνεις.

Οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι έντονες ανησυχίες και το στρες καθ όλη τη διάρκεια μιας μέρας αφήνουν πάντα κάτι πίσω τους. Συνήθως κολλάνε εκεί που τα αφήνεις και δεν είναι πουθενά αλλού από τον προσωπικό σου χώρο.  Είναι η πόρτα που θα βγεις έξω και αυτή που θα σε φέρει πίσω στο καταφύγιο σου.

Πως να φροντίσεις για τη θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

 

1. Συγύρισε ότι είναι ακατάστατο

Οργανωσε το χώρο σου και φέρε θετική ενέργεια στο σπίτι

Δεν μπορείς να νιώσεις άνετα όταν προσπερνάς ράφια ή χώρους στο σπίτι που είναι ασυγύριστα ή που μοιάζουν να μην έχουν τη σωστή θέση. Δεν είναι ούτε καν πρακτικό. Οργάνωσε τα βιβλία σου ή ότι μικροπράγματα και διακοσμητικά έχεις στο σπίτι και βρες την κατάλληλη θέση. Θα νιώσεις αμέσως τη διαφορά στο χώρο σου. Η τάξη και η οργάνωση στο σπίτι είναι κάτι που σε χαλαρώνει και κυριολεκτικά κάνει τη ζωή σου να φαίνεται ότι μπαίνει σε μια σειρά.

2. Διώξε την αρνητική ενέργεια με μουσική

Βάλε μουσική και θετική ενέργεια στο σπίτι σου

Η μουσική δεν είναι κάτι απλό. Έχει ενέργεια συναισθήματα, δύναμη και μπορεί να ταξιδεύει στον χώρο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αλλάξεις τη διάθεση του χώρου αλλά και στον εαυτό σου, από τη μουσική. Επιπλέον, είναι η τέλεια παρέα όταν δουλεύεις, όταν καθαρίζεις, ή μαγειρεύεις και σε ότι άλλο θες. Βάλε μουσική και φέρε θετικότητα στο σπίτι σου.

3. Κάνε το χώρο σου να μυρίζει όμορφα και να έχει θετική ενέργεια

όμορφες μυρωδιές και θετική διάθεση στο σπίτι

Η αίσθηση που έχουμε όταν κάτι μυρίζει όμορφα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συναίσθημα και τις αναμνήσεις. Επομένως, βάλε τις μυρωδιές που αγαπάς να αγκαλιάσουν τον αέρα του σπιτιού σου. Μπορείς να ανάψεις αρωματικά κεριά ή να βάλεις κάποια λουλούδια. Επίσης, συγκεκριμένες μυρωδιές φέρνουν και συγκεκριμένη διάθεση όπως η λεβάντα την ηρεμία.

Δες επίσης: 14 DIY κεριά για να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

4. Καθάρισε τον χώρο της εισόδου από την αρνητική ενέργεια

Καθαρισε την αρνητική ενέργεια στο σπίτι με το να καθαρίσεις την είσοδο

Η ενέργεια έρχεται προς τα μέσα με τον ίδιο τρόπο που θα φύγει, άρα μια καλή ιδέα είναι να καθαρίσεις τον χώρο της εισόδου. Ειδικότερα το πόμολο της πόρτας που δέχεται τόσα μικρόβια. Δε χρειάζεται κάποιο ειδικό καθαριστικό, ένα βρεγμένο πανί, το λεμόνι, το αλάτι ή και λευκό ξύδι είναι φυσικά υλικά που καθαρίζουν το χώρο, αναζωογονούν και γυαλίζουν τις επιφάνειες.

Δες επίσης: 6 Απλά tips για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου!

5. Φτιάχνοντας ή ανανεώνοντας κάτι που έχει σπάσει, απωθείς την αρνητική ενέργεια

ανανέωσε ή φτιάξε κάτι που έχει σπάσει στο σπίτι σου και σε ενοχλεί

Είναι ενοχλητικό όταν κοιτάς κάτι που είναι σπασμένο. Αν έχεις κάτι που έχει σπάσει και ακόμη το κρατάς, τότε είναι ευκαιρία να το επαναφέρεις φτιάχνοντας το ή ανανεώνοντας το. Μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό που μπορείς να κολλήσεις ή να βάψεις. Όταν το φτιάξεις, σαν εικόνα, ο χώρος σου θα μοιάζει πιο ολοκληρωμένος.

Δες επίσης: 9 Διακοσμητικά DIY τοίχου που θα ανανεώσουν το σπίτι σου!

6. Κρέμασε καθρέφτες για περισσότερη θετική ενέργεια

Οι καθρέφτες αντανακλούν θετική ενέργεια και φως

Σίγουρα ένας καθρέφτης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διακοσμήσεις όμορφα το σπίτι σου. Αντανακλούν το φως και μετατρέπουν ένα μικρό δωμάτιο σε ένα ευρύχωρο και ανοιχτό χώρο. Συνεπώς, ένα δωμάτιο που μοιάζει σκοτεινό και περιορισμένο στο φως δεν εμπνέει θετική ενέργεια.

7. Ανανέωσε την ενέργεια στο σπίτι, ανοίγοντας τα παράθυρα

Πως να διώξεις τη αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου αφήνωντας καθαρό αέρα να μπει

Με το να ανοίγεις τις κουρτίνες και τα παράθυρα στο σπίτι, ο φρέσκος και ο καθαρός αέρας ανανεώνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά και καθαρίζει την αρνητική ενέργεια. Ακόμη και αν έξω είναι κρύο, μερικά λεπτά, δε θα κάνουν κακό, εξάλλου το κρύο δίνει την αίσθηση της ζωντάνιας και της αναζωογόνησης.

Δες επίσης: 7 Απλοί τρόποι να ανανεωθείς εξωτερικά και εσωτερικά!

8. Κάνε αλλαγή στο χώρο και θα αλλάξει και η ενέργεια στο σπίτι

Ανανέωσε τον χώρο σου και την εικόνα του σπιτιού

Κάποιες φορές ο χώρος μας χρειάζεται μια αλλαγή. Όταν ένα δωμάτιο δείχνει αποπνικτικό ή δε σε αφήνει να χαλαρώσεις τότε η λύση είναι να κάνεις την αλλαγή. Ακόμη και με το να μετακινήσεις ένα έπιπλο ή να αφαιρέσεις κάτι από το δωμάτιο μπορεί να είναι αρκετό. Ο προσωπικός μας χώρος αντανακλά τον χαρακτήρα μας αλλά και τη διάθεση μας, επομένως, ακολούθα αυτό που νιώθεις και φέρε θετική και αρμονική διάθεση στο χώρο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts