οργανωση σπιτιου

6 Κόλπα για Πρακτικό και Όμορφο σπίτι!

by ediva

Τα πρακτικό και όμορφο, είναι μια εξίσωση που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι με ποιο τρόπο να  διακοσμήσεις το σπίτι σου. Η διακόσμηση στο μυαλό μας ίσως να είναι πολυτέλεια, μπορεί να θες να αγοράσεις το τέλειο έπιπλο και όμως υπάρχουν πολλά κόλπα για να δημιουργήσεις  αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Πάντα υπάρχουν τρόποι να ανανεώσεις τον χώρο σου είτε με αντικείμενα που ήδη έχεις κάνοντας τα πιο χρήσιμα ή ακόμη με λίγη φαντασία να τα μεταμορφώσεις σε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Η διακόσμηση θέλει έμπνευση και δημιουργική προσέγγιση.

 Μοναδικά κόλπα για να κάνεις πρακτικό το σπίτι σου!

 

1. Τοποθέτησε τα διακοσμητικά σου σε ομάδες μονών αριθμών.

διακοσμητικά, πως να διακοσμήσεις, πρακτικό,όμορφο

Όταν τοποθετείς μικρά αντικείμενα και στολίδια ανά τριάδα, είναι πιο αποτελεσματικό, στο να αρπάξει το οπτικό σου ενδιαφέρον. Πολύ απλά, θα αναγκάσεις το βλέμμα σου να κοιτάξει πέρα από αυτή την ομάδα με τα διακοσμητικά και να επεκταθεί σε όλο το δωμάτιο. Δεν είναι ένα απλό ζευγάρι, οργανωμένο και συμμετρικό, δημιουργεί ενδιαφέρον και προκαλεί ασυνείδητα το βλέμμα σου στο να εξερευνήσει όλο το σπίτι.

Δες επίσης: 9 Διακοσμητικά DIY τοίχου που θα ανανεώσουν το σπίτι σου!

2. Ανανέωσε ένα παλιό σου έπιπλο.

διακόσμηση πως να ανανεώσεις ένα παλιό έπιπλο, πως να βάψεις ένα παλιό έπιπλο,πρακτικο όμορφο σπιτιδιακόσμηση πως να ανανεώσεις ένα παλιό έπιπλο, πως να βάψεις ένα παλιό έπιπλο,πρακτικο όμορφο σπιτι

Ίσως,  ένα παλιό μικρό τραπεζάκι, ένα κομοδίνο, πλέον να σου φαίνεται παλιομοδίτικο. Αντί να το πετάξεις μπορείς να το μεταμορφώσεις σε κάτι πολύ όμορφο και πρακτικό. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός, όλοι μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως, να βάψεις ένας μέρος του ή και ολόκληρο ή ακόμα να αλλάξεις μόνο τα πόδια του. Σίγουρα, πλέον θα είναι μοναδικό.

Δες επίσης:  14 DIY ιδέες για μικρά δωμάτια & σπίτια!

3. Χρησιμοποίησε μια παλιά Σκάλα με όμορφο και πρακτικό τρόπο.

πως να διακοσμήσεις μια σκάλα στο σαλόνι πρακτικο σπίτι οργάνωσηπως να διακοσμήσεις μια σκάλα στο μπανιο και να οργανώσεις το μπάνιο σου, πρακτικο σπίτιπως να κάνεις μια σκάλα με ράφια στο σαλόνι, πρακτικόπως να διακοσμήσεις μια σκάλα στο μπαλκόνι με λουλούδια, πρακτικό

Μια παλιά ξύλινη σκάλα μπορεί να  σου φανεί πολύ χρήσιμη και πρακτική. Μπορείς να την εκμεταλλευτείς για την οργάνωση του χώρου σου αλλά και ως μια πρωτότυπη ιδέα για διακόσμηση. Στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο στο σαλόνι ακόμη και έξω στο μπαλκόνι σου.

Δες επίσης: 8 Ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σου το φθινόπωρο!

4. Κάνε έξυπνους και πρακτικούς χώρους αποθήκευσης.

πως να διακοσμήσεις και να οργανώσεις με κούτες το σπίτι σου πως να διακοσμήσεις και να οργανώσεις με κούτες το σπίτι σου , πρακτικό σαλόνι

Ένα ασυγύριστο και ανοργάνωτο σπίτι ούτε όμορφο είναι αλλά ούτε και πρακτικό. Χρησιμοποίησε παλιές κούτες, καλάθια ή ότι έχεις στη διάθεση σου για να οργανώσεις το χώρο σου. Πολύ εύκολα θα απαλλαγείς από μικρά πράγματα που δεν έχεις που να βάλεις αλλά και θα ξέρεις ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκονται. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, μπορείς να τις βάψεις να τις ντύσεις με ένα παλιό ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί, γενικά κάνε ότι θες το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Δες επίσης: Έξυπνοι τρόποι οργάνωσης για τα συρτάρια και την ντουλάπα σου!

5. Δίσκοι κουζίνας.

πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με ένα δίσκο κουζίνας, οργάνωση, πρακτικό όμορφο

πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου με ένα δίσκο κουζίνας, οργάνωση, πρακτικό όμορφο

Πέρα από το να σερβίρεις ένα καφέ, ένας δίσκος της κουζίνας είναι ένας τέλειος και πρακτικός τρόπος διακόσμησης. Βοηθούν στο να διακοσμήσεις όμορφα και οργανωμένα, πολλά σημεία μέσα στο σπίτι.  Όπως πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σου, μπορείς να βάλεις όλα τα αντικείμενα πάνω οργανωμένα και παράλληλα να εξοικονομήσεις χώρο. Μπορείς να βάλεις κεριά, ένα βιβλίο, ένα μικρό βαζάκι με λουλούδι ακόμη και τα σουβέρ σου. Είναι πολύ πρακτικό και βοηθητικό όταν θα θες να καθαρίσεις.  Εννοείται το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο μπάνιο σου και όπου αλλού θες. Εμπνευστού ελεύθερα.

6. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις Σχοινί.

πως να χρησιμοποιήσεις ένα σχοινί για διακόσμηση και για να κάνεις ένα πρακτικό σπίτι πως να χρησιμοποιήσεις ένα σχοινί στη κουρτίνα σου και για να κάνεις ένα πρακτικό σπίτι πως να διακοσμήσεις τα βάζα σου με σχοινί, πρακτικό όμορφο σπίτι

Το σχοινί όσο παράξενο και αν σου φαίνεται μπορεί να σου δώσει πολλές όμορφες και πρακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να δέσεις την κουρτίνα σου με ένα ανέμελο τρόπο. Να αναδείξεις ένα απλό βάζο σου δένοντας το απλά γύρω του, ακόμη και για να κρεμάσεις ένα ράφι ή ένα καθρέφτη.  Είναι φτηνό και πολύ όμορφο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts