γλαστράκι πολύχρωμοι πανσέδες

5 Φυτά για το μπαλκόνι σου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

by tzinav

Το καλοκαίρι η ζωή στο σπίτι μεταφέρεται στο μπαλκόνι. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε το μπαλκόνι μας να είναι όμορφο και περιποιημένο. Σε ένα όμορφο μπαλκόνι βέβαια τα φυτά και τα λουλούδια έχουν τον πρώτο λόγο. Αν όμως δεν έχεις πολύ χρόνο ή δε σου αρέσει να φροντίζεις τα φυτά μην ανησυχείς γιατί υπάρχουν ορισμένα που μπορείς να βάλεις στο μπαλκόνι σου και να τα διατηρήσεις με εύκολο τρόπο.

Αν λοιπόν σου αρέσουν τα φυτά αλλά δε σου αρέσει η φροντίδα τους τότε υπάρχουν λύσεις και για σένα! Ανακάλυψε 5 φυτά για το μπαλκόνι που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

5 Φυτά για μπαλκόνι που δε θέλουν πολλή φροντίδα!

 

1. Πανσέδες

γλαστράκι πολύχρωμοι πανσέδες

Οι πανσέδες είναι όμορφα, χρωματιστά λουλούδια που δίνουν χρώμα στο μπαλκόνι. Το μεγάλο τους όμως πλεονέκτημα συγκριτικά με άλλα λουλούδια που θα μπορούσες να βάλεις στο μπαλκόνι σου είναι ότι δε χρειάζονται πολλή φροντίδα. Μπορεί να προτιμούν το δροσερό καιρό της άνοιξης αλλά δε θα πάθουν τίποτα το καλοκαίρι. Τοποθέτησε τα σε φωτεινό μέρος στο μπαλκόνι, αλλά κατά προτίμηση χωρίς άμεση επαφή με το φως και δε θα δυσκολευτείς να τα συντηρήσεις.

Δες επίσης: 6 Φυτά και λουλούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση!

2. Κρασούλα

γλαστράκι κρασούλα

Η κρασούλα είναι ένα αγαπημένο παχύφυτο τόσο για μέσα στο σπίτι όσο και για το μπαλκόνι. Έχει γρήγορη ανάπτυξη αν την τοποθετήσεις σε μεγάλη γλάστρα σε ένα σημείο του μπαλκονιού που δεν πέφτουν απευθείας οι ακτίνες του ήλιου. Το μόνο πράγμα που δεν αντέχει η κρασούλα είναι το κρύο του χειμώνα. Γι’ αυτό τοποθέτησε τη γλάστρα σου στο καλοκαιρινό σου μπαλκόνι και το χειμώνα πάρε τη γλάστρα μέσα για να διακοσμήσει το σπίτι σου.

Δες επίσης: 6 Tips διακόσμησης μπαλκονιού για ονειρεμένες βεράντες!

3. Λεβάντα

γλάστρα λεβάντα

Η λεβάντα είναι αγαπημένο αρωματικό φυτό που δίνει υπέροχο μοβ χρώμα στο μπαλκόνι. Για το λόγο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το βάλεις στο μπαλκόνι σου! Ευτυχώς η λεβάντα είναι πολύ εύκολη στη φροντίδα της καθώς αντέχει τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη. Απόφυγε όμως τα σημεία στο μπαλκόνι που πιάνει πολύς αέρας ώστε να μην έχουν πρόβλημα τα φύλλα.

Δες επίσης: 6 Φυτά που θα φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου!

4. Κισσός

κισσός γλάστρα μπαλκόνι φυτά εύκολο διατηρήσεις

Ο κισσός είναι ίσως το πιο ανθεκτικό αναρριχώμενο φυτό που δεν πρέπει να λείπει από το καλοκαιρινό σου μπαλκόνι. Το καλό με τον κισσό είναι ότι μεγαλώνει πολύ γρήγορα και μπορεί σε ένα καλοκαίρι να γεμίσει ολόκληρο το μπαλκόνι σου. Εσύ χρειάζεται να του δώσεις απλά το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να αναπτυχθεί, όπως μια ζαρντινιέρα ή ένα καφασωτό.

Δες επίσης: 18 Υπέροχες ιδέες για τη διακόσμηση ενός μικρού μπαλκονιού!

5. Βασιλικός

κίτρινο γλαστράκι βασιλικός

Γιατί να αγοράζεις αποξηραμένα μυρωδικά για τη μαγειρική σου όταν υπάρχουν μυρωδικά όπως ο βασιλικός που δεν παθαίνει τίποτα στο μπαλκόνι; Φύτεψε λοιπόν ένα γλαστράκι με βασιλικό, το οποίο θα ποτίζεις δύο φορές την εβδομάδα κι έτσι θα έχεις έτοιμο ένα φυτό που θα δίνει υπέροχη μυρωδιά στο μπαλκόνι. Επιπλέον, έτσι θα κάνεις πιο νόστιμες τις συνταγές σου!

Related Posts