ζητάς συγγνώμη ediva.gr

10 πράγματα για τα οποία δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη

by ediva-author

Είναι απόλυτα λογικό και σημαντικό να ζητάς συγγνώμη όταν έχεις κάνει κάτι λάθος. Αυτό μπορεί να είναι όταν έχεις ξεχάσει τα γενέθλια του καλού σου, όταν του έβαλες τις φωνές χωρίς λόγο. Τότε ναι, να ζητάς συγγνώμη, γιατί πραγματικά αξίζει.

Αλλά εμείς οι γυναίκες πολύ συχνά ζητάμε συγγνώμη για πράγματα τα οποία δεν φταίμε και μερικές φορές το κάνουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

 

 

 

Το ediva.gr συγκέντρωσε 10 πράγματα που δεν χρειάζεται ποτέ να ζητάς συγγνώμη από κανέναν όταν τα κάνεις.

1.Όταν είσαι καλή σε κάτι

Πραγματικά τώρα, όταν κερδίζεις σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής, ένα στοίχημα, ακόμα και ένα παιχνίδι στη Monopoly , το Scrabble ή το Taboo. Ποτέ μην ζητάς συγγνώμη αν είσαι καλή σε κάτι!

2.Όταν κάποιος πέφτει πάνω σου στο δρόμο

Να ξέρεις πως δεν πρέπει να ζητήσεις εσύ συγγνώμη αλλά αυτός είναι που πρέπει να το κάνει. Και ειδικά αν είναι κανένας νόστιμος τότε επιβάλλεται να το κάνει.

3.Όταν καθυστερείς να παραγγείλεις

Είτε κάθεσαι σε ένα μαγαζί, είστε είσαι στην ουρά, είτε δίνεις τηλεφωνική παραγγελία δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγγνώμη που σου πήρε 5 λεπτά να εξηγήσεις τι θέλεις. Εσύ πληρώνεις, μπορείς να πιείς ή να φας αυτό ακριβώς που θέλεις εσύ.

4.Όταν χρειάζεσαι χρόνο για μια σοβαρή απόφαση

Είναι μια σοβαρή απόφαση και μπορεί να πάρει από ένα λεπτό, μέχρι μια μέρα ή μια βδομάδα για να αποφασίσεις. Αυτές δεν είναι αποφάσεις που πρέπει να βιάζεσαι.

5.Για αυτό που ετοίμασες

Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσεις συγγνώμη για το κέικ ανανά με σοκολάτα που δεν πολυάρεσε στους καλεσμένους σου. Αν έχουν πρόβλημα θα μπορούσαν να φέρουν αυτοί το γλυκό την επόμενη φορά.

6.Για την εμφάνιση σου

Από πότε έγινε απαραίτητο τα ρούχα σου, τα μαλλιά και το μακιγιάζ σου να είναι τέλεια όλη την ώρα; Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείς.

7.Που χρειάζεσαι χρόνο για σένα

Είναι σημαντικό αν όχι απαραίτητο και όχι εγωιστικό να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου όταν το χρειάζεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη για αυτό.

8.Όταν ζητάς από το σύντροφό σου κάτι

Είναι εντάξει να ζητήσεις από το σύντροφό σου να δοκιμάσετε αυτό και εκείνο και το άλλο. Ειδικά αν αυτά είναι που σε κάνουν εσένα να «αισθάνεσαι» τόσο πολύ πιο ωραία.

9.Όταν διαφωνείς με κάποιον

Από τη στιγμή που λες τις αντιρρήσεις σου με τρόπο που δεν προσβάλεις κάποιον και έχεις 1000% δικαίωμα να το κάνεις.

10.Όταν κλαις

Χωρίς λόγο, απλά επειδή δεν πρέπει.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts