imimonimo-manikiur

Tι θα έπρεπε να γνωρίζεις για το Ημιμόνιμο Μανικιούρ;

by ediva

Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η νέα τάση της μόδας, καθώς διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες και όλο και περισσότερες γυναίκες το προτιμούν σε σχέση με το απλό μανικιούρ λόγω της διάρκειας του.

Πολλές εταιρείες έχουν βγάλει ειδικά gel βερνίκια ,για την υλοποίηση του ημιμόνιμου μανικιούρ, σε έντονα και διάφορα χρώματα.

Η μόνη προϋπόθεση όμως για να αποκτήσεις ημιμόνιμο μανικιούρ είναι να επισκεφτείς αισθητικό, μιας και χρησιμοποιείται ιδικό φουρνάκι το οποίο “ψήνει” το gel για να σταθεροποιηθεί στα νύχια σου, εκτός και αν έχεις αγοράσει το δικό σου.

Πριν όμως αποφασίσεις να το κάνεις θα έπρεπε να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το ημιμόνιμο μανικιούρ που οι περισσότερες, μπροστά στη διάρκεια του, αγνοούν!

Δες περισσότερες συμβουλές και σχεδία για νυχιά εδώ!

Ποια είναι όμως τα θετικά και ποια τα αρνητικά του Ημιμόνιμου μανικιούρ;

ημιμόνιμο μανικιούρ

Ως γνωστόν όπου υπάρχουν θετικά υπάρχουν και τα αντίστοιχα αρνητικά για το κάθε πράγμα, είτε είναι μικρά είτε μεγάλα καλό θα ήταν να μην τα αγνοείς.

Αρχικά προφανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι η διάρκεια του, σε σχέση με τα άλλα βερνίκια νυχιών. Βέβαια και αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο καθώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση τελικά να κρατήσει και αυτό μόλις μια εβδομάδα αν δεν περιποιείσαι τα νύχια σου όπως πρέπει.

Άλλο ένα θετικό είναι ότι προστατεύει τα νύχια σου από το ξεφλούδισμα και δεν σπάνε ,ενώ ταυτόχρονα τα βοηθάει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από ότι είχες συνηθίσει. Τέλος, μπορείς να το βγάλεις και μόνη σου ακριβώς όπως θα γινότανε και στην αισθητικό που θα πήγαινες για να στα καθαρίσει.

Το μόνο που χρειάζεσαι για το καθάρισμα των νυχιών σου είναι κομματάκια από βαμβάκι με ασετόν, χωρίς να στάζει φυσικά, τα οποία τα βάζεις επάνω στα νύχια σου και έπειτα τα τυλίγεις από πάνω με αλουμινόχαρτο και περιμένεις 15-20 λεπτά. Όταν περάσει η ώρα τα ανοίγεις και με το ξυλάκι νυχιών σπρώχνεις το υλικό προς τα έξω. Αν δεν ξεκολλάει σημαίνει ότι ήθελε να το αφήσεις λίγο περισσότερο. Απλά επανέλαβε το.

Από την άλλη πλευρά τα μειονεκτήματα του είναι πρώτον ότι συνήθως είναι πιο ακριβό από τα απλά βερνίκια, αλλά λογικό θα μου πεις καθώς κρατάει τον τριπλάσιο καιρό. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι λόγω των ακτίνων UV που εκπέμπονται στο χέρι σου από το φουρνάκι για το μανικιούρ υπάρχει μικρή βέβαια επικινδυνότητα για τον καρκίνο του δέρματος μέσα από τις υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εκτός από πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες αλλά και σοβαρές άλλες κακοήθεις δερματικές παθήσεις στα χέρια σου. Γι’αυτό πριν πας στην αισθητικό σου απλά βάλε αντηλιακή κρέμα στα χέρια σου.

Tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ.

ημιμόνιμο μανικιούρ

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις το ημιμόνιμο μανικιούρ πρέπει να κάνεις ένα καλό μανικιούρ, αφαιρώντας και τα πετσάκια των νυχιών σου για την καλύτερη σταθεροποίηση του χρώματος. Επίσης, με το πλύσιμο των πιάτων και γενικά με την επαφή με τα νερά θα χαλάσουν τα νύχια σου πολύ πιο γρήγορα από τις 3 εβδομάδες οπότε η λύση είναι μια. Γάντια.

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τα διατηρήσεις σαν την πρώτη ημέρα. Επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιείς λαδάκι για τις παρανυχίδες σου το οποίο ταυτόχρονα ενυδατώνει και το δέρμα σου, καθώς επίσης και κρέμα χεριών 1-2 φορές την ημέρα. Τέλος, πέρνα μια στρώση σκληρυντικού πάνω στο μανικιούρ σου, με πολύ καλό άπλωμα για να μην το καταστρέψεις από μόνη σου, για καλύτερο κράτημα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts