μασαζ πινελου στην παλαμη

Πως να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα πινέλα του μακιγιάζ!

by ediva

Το μακιγιάζ είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών γυναικών. Κάποιες χρησιμοποιούν τα χέρια ενώ κάποιες χρησιμοποιούν πινέλα μακιγιάζ. Μετά από πολλή χρήση, τα πινέλα μαζεύουν βρωμιά. Εφόσον ακουμπούν το δέρμα σου, για λόγους υγιεινής, καλό είναι να καθαρίζονται και μάλιστα συχνά. Σκόνη, μακιγιάζ, ρύποι, κύτταρα δέρματος δημιουργούν μια πηγή μικροβίων και βακτηρίων στα πινέλα. Μάθε πως να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ για τέλειο αποτέλεσμα και καθαρό πρόσωπο.

Το να έχεις καθαρά πινέλα μακιγιάζ είναι αρκετά σημαντικό. Σε αυτό άρθρο θα δεις πως να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ. Υιοθέτησε αυτή τη ρουτίνα στην καθημερινότητα σου και το πρόσωπο σου θα λάμπει!

Μάθε πως μπορείς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου!

 

Τι θα χρειαστείς :

Το καθάρισμα των πινέλων είναι αναγκαίο και έχει μια διαδικασία. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο ούτε χρονοβόρο. Είναι αρκετά απλή διαδικασία και πολύ αποτελεσματική.

Θα χρειαστείς :

  1. Νερό
  2. Ήπιο σαπούνι
  3. Πετσέτα
  4. Χαρτί κουζίνας

Οδηγίες :

Βρέξε καλά τα πινέλα. Να βεβαιωθείς ότι έχουν βραχεί καλά εσωτερικά. Χρησιμοποίησε χλιαρό νερό για αυτό το βήμα. Όσο βρέχεις το πινέλο, οι τρίχες του να είναι στραμμένες πως τα κάτω.

βρεξε το πινελο

Βάλε σαπούνι στο πινέλο. Πρόσεξε να μη βραχεί το σημείο που είναι η κόλλα από τις τρίχες. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ένα ήπιο σαπούνι διότι θα έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα σου.

σαπουνι στο πινελο

Περίστρεψε το πινέλο στην παλάμη σου. Φρόντισε να σαπουνιστούν καλά οι τρίχες και το εσωτερικό. Τρίψε όσο καλύτερα μπορείς για να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ. Άμα δεις ότι μετά από πολύ τρίψιμο υπάρχει ακόμα χρώμα στο πινέλο, ενδεχομένως να έχουν βαφτεί οι τρίχες και μην επιμείνεις άλλο.

μασαζ πινελου στην παλαμη

Ξέπλυνε καλά πάλι με το πινέλο να είναι στραμμένο προς τα κάτω. Φρόντισε να ξεπλύνεις αρκετά σχολαστικά κάθε σαπουνάδα που έχει μείνει.

ξεπλυμα πινέλου

Αφού ξεπλύνεις, στράγγιξε το πινέλο να φύγουν τα περίσσια νερά.

στράγγισμα πινέλου

Ακούμπα το πινέλο ταμποναριστά στο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί η υγρασία.

πινελα σε χαρτι κουζινας

Επανάφερε το σχήμα του πινέλου στην αρχική του μορφή.

φτιάξε το σχήμα του πινέλου

Τέλος, άσε τα πινέλα σε μια πετσέτα έως ότου στεγνώσου εντελώς.

πινέλα σε πετσέτα

 

Αυτή είναι η πιο σύνθετη αλλά και πιο αποτελεσματική. Χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και είναι ο πιο λεπτομερής τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ που είναι πολύ πιο γρήγοροι αλλά ενδείκνυνται για την περίπτωση που βιάζεσαι και θέλεις ένα γρήγορο καθάρισμα. Κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής :

Σπρέι καθαρισμού πινέλων

σπρει πινελων

Στο εμπόριο θα βρεις αυτό το σπρέι. Είναι σαν αντισηπτικό αλλά για τα πινέλα. Άμα πέσει κάτω το πινέλο σου ή θέλεις να το καθαρίσεις γρήγορα, ψέκασε το με αυτό το σπρέι. Θα καθαρίσεις το πινέλο σου χωρίς μεγάλη διαδικασία άλλα αποτελεσματικά. Φρόντισε να ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες κάθε προϊόντος.

Δες επίσης : Πως να καθαρίσω τα πινέλα του μακιγιάζ μου;

Υγρά μαντηλάκια

πινελο σε μαντηλακι

Μια πάλι πολύ γρήγορη μέθοδος και καλύτερα να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Επίλεξε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να καθαρίσεις τα πινέλα σου. Εκτός από το ότι είναι πολύ αποτελεσματικά με την αφαίρεση του μακιγιάζ από το πινέλο, δεν πρόκειται να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Δες επίσης : 5 Πράγματα που δε ξέρεις για τα καλλυντικά σου!

Σεσουάρ

σεσουάρ πινελα

Αυτή η λύση δεν υπόσχεται καθαρισμό σε βάθος αλλά είναι επαρκής για να αφαιρέσει τις σκόνες και το περιττό μακιγιάζ από τα πινέλα σου. Με ένα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια θερμοκρασία και ένταση “φύσηξε” το πινέλο. ‘Όσο το κάνεις αυτό, να έχεις το πινέλο στραμμένο προς τα κάτω.

Δες επίσης : Τα 6 καλύτερα πιστολάκια μαλλιών!

Εφόσον τα πινέλα ακουμπούν το πρόσωπο σου, φρόντισε να τα καθαρίζεις συχνά. Τα καθαρά πινέλα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία της επιδερμίδας όσο και στο να βγει όμορφο το μακιγιάζ. Δες πως να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου αποτελεσματικά και βάλε αυτή τη διαδικασία στην καθημερινότητα σου!

Related Posts