γυναίκα βάζει μάσκαρα στις βλεφαρίδες

5 Πράγματα που δε ξέρεις για τα καλλυντικά σου!

by ediva

Όλες οι γυναίκες θέλουμε ποικιλία καλλυντικών, τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες και στις χαμηλότερες τιμές. Ταυτόχρονα η βιομηχανία των καλλυντικών είναι τεράστια όπως και τα κέρδη που προκύπτουν από αυτή. Έτσι, για να ‘μας κερδίσουν’ οι εταιρίες κάνουν διάφορα λάθη και παρανομίες.

Υπάρχουν δηλαδή πολλά πράγματα που δε ξέρουμε για τα καλλυντικά ειδικά εφόσον έχουμε αυτή τη μανία για όλο και περισσότερα προϊόντα χωρίς να τα ερευνούμε. Στη πραγματικότητα κρύβονται πολλά από πίσω που θα έπρεπε να γνωρίζεις. Εδώ θα βρεις 5 πράγματα που δε ξέρεις αλλά θα έπρεπε να γνωρίζεις για τα καλλυντικά σου!

5 πράγματα που δε ξέρεις για τα καλλυντικά σου!

 

Επιβαρυντικές χημικές ουσίες

προϊόντα μακιγιάζ

Πολλά καλλυντικά περιέχουν επιβαρυντικές χημικές ουσίες με στόχο να έχουν εντονότερο χρώμα, να κρατάνε περισσότερο και να κοστίζει λιγότερο η κατασκευή τους. Πρέπει να είσαι λοιπόν ιδιαίτερα προσεκτική όταν αγοράζεις καλλυντικά γιατί προϊόντα κακής ποιότητας μπορούν να ερεθίσουν και να επιβαρύνουν το δέρμα και το πρόσωπο σου γενικότερα. Συγκεκριμένα προτίμησε να αποφεύγεις καλλυντικά που περιέχουν μόλυβδο, αρσενικό και βηρύλλιο καθώς έχει βρεθεί ότι είναι καρκινογόνα και μπορούν πραγματικά να σου κάνουν κακό.

Δες επίσης: Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις καλλυντικά προϊόντα

Προϊόντα μαϊμού

σκιές και πινέλα για βάψιμο

Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε πολλά και διαφορετικά καλλυντικά κάτι που θα ήταν εύκολο αν τα καλλυντικά ήταν φθηνά. Ωστόσο κάποιος λόγος υπάρχει που είναι ακριβά! Για να είναι καλής ποιότητας χρειάζονται ειδικά υλικά και συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής. Όταν αυτά παραβιάζονται λέμε ότι έχουμε τα προϊόντα μαϊμού τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να αποφύγεις. Οι απομιμήσεις καλλυντικών ή γενικά τα πολύ φθηνά καλλυντικά φτιάχνονται με κακές συνθήκες υγιεινής και μπορεί να σου προκαλέσουν μολύνσεις!

Δες επίσης: Φθηνά VS Ακριβά καλλυντικά, δες τις διαφορές!

Όλα έχουν ημερομηνία λήξης

ημερομηνία λήξης καλυντικών

Έχεις διαβάσει ποτέ τι γράφουν τα καλλυντικά πάνω τους; Πολύ πιθανό να μην έχεις παρατηρήσει ποτέ αλλά τα περισσότερα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης! Πρέπει να είσαι συνεπής και να πετάς τα καλλυντικά σου όταν έχουν λήξει καθώς μπορεί να σου δημιουργήσουν ερεθισμό στο δέρμα σου. Υπάρχει ένα σημαδάκι που γράφει για πόσους μήνες μπορείς να κρατήσεις το προϊόν σου σε χρήση. Για να έχεις μια ιδέα περισσότερο κρατάνε οι σκιές ματιών και λιγότερο καιρό αντέχει η μάσκαρα. Φυσικά ο χρόνος μετράει αφότου ανοίξεις το προϊόν!

Δες επίσης: 5 Καλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσεις bio καλλυντικά!

Πρόσεχε το σημάδι που δηλώνει για το αν τεστάρονται σε ζώα

σημάδι στα καλλυντικά που υποδηλώνει ότι δεν τεστάρονται σε ζώα

Δυστυχώς πολλές επώνυμες μάρκες καλλυντικών ακόμα κάνουν πειράματα σε ζώα πριν κυκλοφορήσουν τα προϊόντα τους. Αυτό είναι απαράδεκτο και με την αγορά τέτοιων προϊόντων ουσιαστικά ενισχύεις τη κακοποίηση που γίνεται στα ζώα. Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα αυτό είναι να μην αγοράζεις τέτοια προϊόντα. Μόνο εσύ ως καταναλωτής έχεις τη δύναμη να αποδυναμώσεις τις εταιρίες αυτές. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσεις ένα καλλυντικό φρόντισε να υπάρχει το αντίστοιχο σημάδι που υποδηλώνει ότι το προϊόν δεν έχει τεσταριστεί σε ζώα!

Είναι λάθος το να πηγαίνεις πάνω κάτω το βουρτσάκι της μάσκαρας

γυναίκα βάζει μάσκαρα στις βλεφαρίδες

Μια από τις κλασσικές κινήσεις που λογικά κάνεις και εσύ όταν βάφεσαι είναι να πηγαίνεις πάνω κάτω το βουρτσάκι της μάσκαρας πριν την εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου. Αυτό αν και γίνεται με το σκεπτικό ότι έτσι απομακρύνεις το πολύ προϊόν, είναι λάθος! Είναι λάθος διότι έτσι εγκλωβίζεται αέρας στο δοχείο της μάσκαρας και αυτή ξεραίνεται γρηγορότερα και επομένως χαλάει!

Related Posts