λίμα νύχια γαλλικό μανικιούρ

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σου!

by tzinav

Όλες ξέρουμε το μήνυμα των ημερών: μένουμε σπίτι! Πολλές όμως έχουμε ξεμείνει με το ημιμόνιμο βερνίκι στα νύχια μας καθώς δεν προλάβαμε να το αφαιρέσουμε σε έναν επαγγελματικό χώρο. Μην ανησυχείς όμως! Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μόνη σου, στο σπίτι και μάλιστα χωρίς να τραυματίσεις τα νύχια σου!

Όντως, ένα παλιό ημιμόνιμο πρέπει να αφαιρεθεί και μάλιστα  να αφαιρεθεί σωστά, χωρίς να το ξεφλουδίζεις με τα δόντια ή με τα χέρια και καταστρέψεις το νύχι! Δες λοιπόν πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι σου!

Αφαίρεσε σωστά το ημιμόνιμο βερνίκι από τα νύχια σου!

 

Λίμαρε ελαφρώς το top coat

λίμα νύχια γαλλικό μανικιούρ

Πριν ξεκινήσεις την αφαίρεση του ημιμόνιμου πρέπει να ξύσεις ελαφρώς το επάνω μέρος του ημιμόνιμου, το top coat. Η πάνω στρώση είναι αυτή που προστατεύει τις υπόλοιπες, επομένως για να γίνει σωστά η διαδικασία πρέπει να αφαιρέσεις αυτή τη στρώση. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται να κάνεις είναι να λιμάρεις ελαφρώς και να αφαιρέσεις τη λάμψη του μανικιούρ, χωρίς όμως να προχωρήσεις βαθιά στο χρώμα.

Δες επίσης: Πες αντίο στα κίτρινα νύχια και στους λεκέδες από μανό!

Μούλιασε τα νύχια στο ασετόν

νύχια τυλιγμένα αλουμινόχαρτο ασετόν

Αφού αφαιρεθεί το top coat είσαι έτοιμη να προχωρήσεις στη διαδικασία αφαίρεσης. Για αυτό θα χρειαστείς αρκετό ασετόν, βαμβάκι και αλουμινόχαρτο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις καθαρό ασετόν, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ακετόνη (περισσότερο από 80%). Στη συνέχεια, βύθισε το βαμβάκι στο ασετόν και άφησε το να ρουφήξει μεγάλη ποσότητα. Έπειτα, τοποθέτησε το βαμβάκι στο νύχι και κάλυψε το με αλουμινόχαρτο ώστε να σταθεροποιηθεί. Επανάλαβε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια και άφησε τα να μουλιάσουν στο ασετόν για 10-15 λεπτά.

Δες επίσης: Πώς να κρατήσεις τα νύχια σου υγιή και δυνατά!

Αφαίρεσε το βερνίκι με ένα ξύλινο pusher

γυναίκα αφαιρεί βερνίκι ξύλινο pusher αφαιρέσεις ημιμόνιμο

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά και έχει μαλακώσει το βερνίκι, είναι έτοιμο για την αφαίρεση. Βγάλε λοιπόν τα αλουμινόχαρτα και το βαμβάκι και χρησιμοποίησε ένα ξύλινο pusher για να σπρώξεις το βερνίκι, το οποίο πλέον είναι μαλακό. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα καθώς πρέπει να αφαιρέσεις πολύ σχολαστικά κάθε ίχνος. Είναι σημαντικό επίσης θα θυμάσαι ότι το pusher πρέπει να πεταχτεί μετά τη χρήση και να μην ξαναχρησιμοποιηθεί.

Δες επίσης: Οι 5 Νέες τάσεις στα νύχια για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020

Ενυδάτωσε τα νύχια

βερνίκι άχρωμο θεραπεία νύχια

Δες επίσης: 5 Tips για να αποκτήσεις γρήγορα μακριά και δυνατά νύχια!

Μετά από μια τέτοια διαδικασία τα νύχια σου πιθανό να είναι λίγο ταλαιπωρημένα. Εξάλλου, το ασετόν αφυδατώνει σημαντικά τα νύχια. Έτσι, μετά την αφαίρεση χρειάζεται μια καλή ενυδάτωση. Γι’ αυτό τοποθέτησε στα νύχια σου ένα βερνίκι θεραπείας για τα νύχια. Αν όμως δεν έχεις μια τέτοια θεραπεία μπορείς απλά να βάλεις ένα λάδι, για παράδειγμα λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο. Μερικές σταγόνες αρκούν για να αποκατασταθούν τα νύχια και να είναι έτοιμα για το επόμενο μανικιούρ μετά από λίγες μέρες.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts