μάτια ediva.gr

8 Απλά βήματα στο μακιγιάζ για hooded eyes!

by ediva

Τα hooded eyes, αφορούν την περιοχή των βλεφάρων που είναι πιο χαλαρά. Τα κουκουλωτά βλέφαρα μπορεί να είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό, αλλά μπορούν να κάνουν λίγο πιο δύσκολο το μακιγιάζ. Το διπλό βλέφαρο πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει μία σκιά. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται δύσκολη η εμφάνιση ολόκληρου του βλεφάρου και δυσκολεύει την ομοιόμορφη εφαρμογή της σκιάς. Αλλά μην ανησυχείς υπάρχουν μερικές συμβουλές, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου και να φαίνονται σαν lifted eyes.

8 βήματα για να ένα τέλειο μακιγιάζ αν έχεις hooded eyes!

1. Εφάρμοσε primer

πριμερ

Ένα καλό primer θα σε βοηθήσει να εξομαλύνεις περιοχές με τυχόν ρυτίδες. Θα μπορείς να εφαρμόσεις τη σκιά στα βλέφαρά σου ομοιόμορφα, χωρίς να κάνει ανεπιθύμητες γραμμές. Ακόμα θα δώσει την βάση για να σταθεροποιηθούν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ. Έτσι θα παραμείνουν αναλλοίωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Χρησιμοποίησε fluffy πινέλο

πινέλο

Ένα μαλακό πινέλο θα βοηθήσει τη σκιά να απλωθεί ομαλά σε όλη την περιοχή, ακόμη και στο τυφλό σημείο που καλύπτεται από το διπλό βλέφαρο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 5 Μύθοι μακιγιάζ που ακόμη πιστεύουμε

3. Τοποθέτησε matte σκιά

παλέτα ediva.gr

Η matte σκιά χρησιμεύει στη μείωση ρυτίδων και χαλαρών σημείων. Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς ιριδίζουσες σκιές ή glitter, που τονίζουν το αδύναμο σημείο.

4. Εφάρμοσε τη σκιά σε όλο το βλέφαρο

σκιά

Αντί να απλώσεις την σκιά μόνο στο κινητό βλέφαρο, φρόντισε να την εφαρμόσεις σε όλη την περιοχή πάνω από τα μάτια. Αυτό θα βοηθήσει να υπάρχει συνοχή ανάμεσα στο πάνω και το κάτω βλέφαρο. Έτσι, ταυτόχρονα τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα.

Δες επίσης: 3 Μακιγιάζ για το πρώτο ραντεβού!

5. Highlighter

γυαλάδα ediva.gr

Η χρήση highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού και κάτω από το κόκαλο του φρυδιού, θα σε βοηθήσει να φωτίσεις την περιοχή. Θα δώσεις μία φρεσκάδα στο βλέμμα και τα μάτια σου θα φαίνονται πιο λαμπερά.

6. Eyeliner

αΪλάινερ ediva.gr

Ήρθε η ώρα του eyeliner! Κι όμως, ναι! Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να κλέψουμε την εμφάνιση των hooded eyes. Αδιαμφισβήτητα το χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιούμε σωστά. Προσπάθησε να ξεκινήσεις την γραμμή από εκεί που είναι η άκρη του ματιού σου και τράβηξέ την ευθεία και προς τα πάνω. Πρόσεξε να είναι οριακά διπλά από εκεί που ξεκινά να διπλώνει το βλέφαρο. Έπειτα κάτι που μπορείς να κάνεις αν ακόμα δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, είναι να μαλακώσεις την αυστηρή γραμμή με ένα πινέλο και μία σκούρα σκιά. Τότε θα έχεις πετύχει ένα cat eye αποτέλεσμα και ένα σαγηνευτικό βλέμμα.

Δες επίσης:4 Λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου!

7. Curly lashes

βλεφαρίδες ediva.gr

Πριν εφαρμόσεις την μάσκαρα, χρειάζεται να περιποιηθείς τις βλεφαρίδες. Μπορείς να τις χτενίσεις με ένα βουρτσάκι βλεφαρίδων, για να τους δόσεις από πριν καμπυλωτή φορά και να τις διαχωρίσεις. Επίσης μην ξεχνάς να τις γυρίσεις με το ειδικό ψαλιδάκι, για να έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα!

8. Φρύδια

φρύδια ediva.gr

Δώσε προσοχή στα φρύδια σου. Αν είναι καλοσχηματισμένα και χτενισμένα τα φρύδια σου, θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα καθαρό και ανοιχτό βλέμμα.

Δες επίσης: 5 Λάθη στο μακιγιάζ που σε μεγαλώνουν

tip: Προσοχή στο ντεμακιγιάζ! Όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ χρειάζεται να κάνουμε απαλές κινήσεις, ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών. Τα hooded eyes είναι ευαίσθητα και επιρρεπή στις ρυτίδες και στην χαλάρωση. Το σημαντικό είναι να μην τρίβουμε την περιοχή των ματιών, για να αποφύγουμε κάθε είδους ερεθισμό.

Μην φοβάσαι να πειραματιστείς με διάφορα μακιγιάζ και τεχνικές. Δοκίμασε διαφορετικά στυλ, χρώματα και τεχνικές, για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Παίξε με διάφορα σχήματα και στυλ eyeliner, καθώς και με διαφορετικές υφές σκιών. Τα μάτια του καθενός είναι μοναδικά, επομένως μπορεί να χρειάζεται πειραματισμός, για να βρεις το κατάλληλο look για εσένα!

Related Posts