3 Αρνητικά σχόλια που δέχθηκα από Άντρες και τι θα ευχόμουν να είχα απαντήσει!

by ediva

Είναι προφανές πως όλοι μας έχουμε δεχτεί αρνητικά σχόλια στη μέχρι τώρα πορεία της ζωής μας. Αν και πάνε χρόνια από τότε που δέχτηκα έντονη κριτική για την εμφάνιση μου ακόμα θυμάμαι πολύ καλά τα πικρά συναισθήματα που μου δημιουργήθηκαν.

Θα σας αφηγηθώ 3 περιστατικά από τα εφηβικά μου χρόνια που ίσως να βρείτε ομοιότητες με δικά σας αντίστοιχα.
1. Μόλις είχα μπει στην εφηβεία όταν δέχτηκα την πρώτη κριτική σχετικά με την εμφάνιση μου. Ένας από τους συμμαθητές μου μπροστά σε όλες τις φίλες μου άρχισε να σχολιάζει τα φρύδια μου. Δεν ήξερα τότε φυσικά τι να του απαντήσω, το μόνο που έκανα ήταν να γυρίσω σπίτι μου και να κάθομαι να παρατηρώ τα φρύδια μου επί ώρες στον καθρέφτη πρησμένη από το κλάμα.

TI ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ : Αλήθεια? Έμενα τα φρύδια μου όμως μπορούν να πάρουν ότι σχήμα θέλω μ ένα απλό τσιμπιδάκι, η δικιά σου βλ@κεία όμως ούτε με νυστέρι διορθώνετε…

2. Ο δεύτερος σχολιασμός προήλθε επίσης από το ίδιο άτομο. Αυτή τη φορά είχε σχέση με το στήθος μου. Μπροστά σε μια παρέα αγοριών είπε κατά λέξη : ” Πού πας εσύ με τα νερουλά βυζιά”?Τώρα που σας το γράφω το θυμάμαι και γελάω αλλά όταν γέλασαν εκείνοι τότε μαζί μου ούτε και λέγεται πόσο είχα θιχτεί και ντραπεί. Πάλι έφυγα χωρίς απάντηση.

ΤΙ ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ : Eμμ… φυσικά εσύ τα θες μικρά και όχι μεγάλα για να πηγαίνουν ασορτί με το “εργαλείο” σου.

3. Και φτάσαμε στο τελευταίο. Αυτή τη φορά είχε να κάνει με το ντύσιμό μου. Σάββατο βράδυ εγώ και η κολλητή μου αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για να βγούμε. Πηγαίνουμε στο bar καθόμαστε κι εκεί συναντάμε έναν συμφοιτητή μας. Άρχισε να με συγκρίνει με τη φίλη μου και να με μειώνει συνεχώς ειδικά αναφερόταν στο ντύσιμό μου ότι ντύθηκα προκλητικά γιατί ίσως έτσι μόνο θα έβρισκα κάποιον να με κοιτάξει. Δυστυχώς κι αυτή τη φορά η αμηχανία μου στάθηκε ισχυρότερη. Προσπέρασα το σχόλιο ανάβοντας ένα τσιγάρο.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ : Αχ μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω γιατί έχω ήδη βρει κάποιον ο οποίος με προσέχει και με το παραπάνω μάλιστα.. Εσένα πάντως συνεχώς μόνο σου σε βλέπω.. Οπότε θα σου πρότεινα να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο να λύσεις τα δικά σου προβλήματα πρώτα και μετά να ασχοληθείς με τα δικά μου και στην τελική αν θέλεις τόσο πολύ να ασχοληθείς με τα δικά μου προβλήματα … ξεκίνα από τα οικονομικά μου. Έχω μερικούς λογαριασμούς (ΝΕΡΟ, ΔΕΗ, ΚΙΝΗΤΟ) να ξοφλήσω αυτό τον μήνα!!!

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου και από τις περιπτώσεις που έχω ακούσει σας εγγυώμαι ότι θα δεχτείτε πολλές αρνητικές κριτικές. Αρχικά θα είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσετε κατάλληλα. Πολλοί το κάνουν μάλιστα εσκεμμένα ίσως γιατί σας ζηλεύουν ή για λόγους αντιπαλότητας, π.χ. σε ένα περιβάλλον εργασίας. Γενικά, όλοι οι άνθρωποι πάσχουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Η συμβουλή μου είναι απλή : Βρείτε τα με τον εαυτό σας!!!!!!! Αν αυτό σας ακούγεται μη υλοποιήσιμο συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατί η αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο είναι το ισχυρότερο όπλο.

Αν έχεις κι εσύ κάποια παρόμοια εμπειρία… που δεν “πρόλαβες” να απαντήσεις μπορείς να την μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια κάτω από το άρθρο…

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts