Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες

by ediva

Τώρα που τα Χριστούγεννα είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για τα καλά. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, στεφάνια, Άη Βασίληδες και κάθε λογής στολίδια έχουν κατακλύσει το σπίτι. Εκτός από τα βασικά μέρη και έπιπλα του σπιτιού που παραδοσιακά στολίζουμε, φέτος μπορούμε να δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή και στις πόρτες. Πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες μέσα στο σπίτι, τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πολύ εύκολα. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν αφορά μόνο την εξώπορτά μας, αλλά και τις εσωτερικές πόρτες. Ας προσαρμόσουμε, λοιπόν, τις ιδέες μας για να έχουμε την καλύτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες του σπιτιού.

Πώς να διακοσμήσεις τις πόρτες τα Χριστούγεννα!

 

Γιρλάντες

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με γιρλάντα

Ένα κλασικό στοιχείο διακόσμησης μιας πόρτας τα Χριστούγεννα είναι φυσικά οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Τα φύλλα ελάτης ή γκι κρεμιούνται περιμετρικά της πόρτας και την αγκαλιάζουν με γιορτινή διάθεση. Εννοείται πως μέσα στη γιρλάντα μπορείς να ενσωματώσεις και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ώστε να κάνεις το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με στεφάνι

χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Φυσικά και δεν μπορείς να παραλείψεις το στεφάνι από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου και ιδιαίτερα από τις πόρτες. Οι επιλογές για στεφάνια αμέτρητες και το μόνο που μένει είναι να διαλέξεις την αγαπημένη σου εκδοχή.

Δες επίσης: 5 Ιδέες για να διακοσμήσεις τα παράθυρα τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

χριστουγεννιάτικο δέντρο από λαμπάκια

Μία πολύ όμορφη και ιδιαίτερη πρόταση για τον στολισμό των πορτών σου είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείς να σχηματίσεις ένα με λαμπάκια πάνω στην πόρτα σου και εσωτερικά να κολλήσεις χριστουγεννιάτικες μπάλες ως στολίδια.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με χιονάνθρωπο

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με χιονάνθρωπο

Αν διαθέτεις λευκές πόρτες στο σπίτι σου, αυτή είναι η ιδανική πρόταση για σένα. Μπορείς να σχηματίσεις έναν χιονάνθρωπο. Χρησιμοποίησε μαύρο χαρτόνι για τα μάτια, το στόμα και τα κουμπιά, πορτοκαλί για τη μύτη και ένα πολύχρωμο για το κασκόλ του χιονανθρώπου. Είναι μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση και πρόκειται σίγουρα για μια ιδέα που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Δες επίσης: 10 Όμορφες ιδέες διακόσμησης για τα Χριστούγεννα!

Κρεμαστά στολίδια για τα πόμολα

χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για πόμολο πόρτας

Ένας πιο διακριτικός, αλλά εξίσου όμορφος στολισμός αφορά τα πόμολα των πορτών. Από τα πόμολα μπορείς να κρεμάσεις ό,τι διακοσμητικό θέλεις. Χριστουγεννιάτικες μπάλες, φύλλα, κλαδιά, κουκουνάρια και λουλούδια αποτελούν τους καλύτερους υποψηφίους. Δέσε τα σε μια όμορφη κορδέλα και θα έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κορδέλες

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με φύλλα και κλαδιά

Αν θέλεις να είσαι εντός χριστουγεννιάτικου πνεύματος, τότε διάλεξε μερικά φύλλα και κλαδιά ελάτης και γκι, λίγα κουκουνάρια και μια κόκκινη κορδέλα. Φτιάξε μία όμορφη σύνθεση και κρέμασέ τη στην πόρτα σου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με χιονονιφάδες

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με χιονονιφάδες

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τον χειμώνα, το κρύο και το χιόνι. Συνεπώς, οι χιονονιφάδες θα αποτελέσουν μία ιδανική προσθήκη στην πόρτα σου.

Δες επίσης: 10 Ιδέες διακόσμησης για το σπίτι σου φέτος τα Χριστούγεννα!

Κουκουνάρια

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια είναι ακόμα ένα στοιχείο που έχουμε συνδέσει με τα Χριστούγεννα και τη διακόσμηση αυτής της εποχής. Μπορείς να προμηθευτείς κάποια, να τα δέσεις από διάφορες κορδέλες και να τα κρεμάσεις στην πόρτα σου.

Δέντρο από καπάκια βάζων

χριστουγεννιάτικο δέντρο από καπάκια βάζων

Μία πρωτότυπη και δημιουργική ιδέα για να στολίσεις την πόρτα σου μπορεί να προέλθει από καπάκια από παλιά σου βάζα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουν ένα δέντρο και να τα γεμίσεις με χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στις πόρτες με αστέρια

αστέρι για πόρτα

Το αστέρι είναι βασικό διακοσμητικό στοιχείο των Χριστουγέννων. Εκτός από την κορυφή του δέντρου σου, μπορεί να καταλαμβάνει και μια θέση στην πόρτα σου. Μπορείς να επιλέξεις ή και να δημιουργήσεις αστέρια από πολλά διαφορετικά υλικά. Χρησιμοποίησε κλαδιά, λαμπάκια ή ό,τι άλλο έχεις έμπνευση.

Δες επίσης: 30 Πανεύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Τώρα που πήρες μερικές ιδέες, μη χάνεις άλλο χρόνο. Πήγαινε να διακοσμήσεις τις πόρτες σου ανάλογα.

Related Posts