Διακόσμηση σπιτιού: Πρωτότυπες ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας!

by ediva-author

Αλλάζοντας οι εποχές μας πιάνει διάθεση για ανανέωση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας και να αλλάξει και η διάθεση μας.Το ediva.gr είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα απαραίτητα για να βάλουμε πινελιές στο χώρο μας που θα έχουν στυλ και χαρακτήρα. Όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι το σπίτι μας μπορούμε με φαντασία και δημιουργικότητα να το αλλάξουμε αισθητά.

Δείτε μερικές ιδέες για να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας!

 

Διακόσμηση σαλονιού

Το σαλόνι είναι ο πρώτος χώρος που βλέπουμε σε κάθε σπίτι. Μια λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τεράστια αλλαγή στο σαλόνι σας είναι οι κουρτίνες.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να αλλάξετε καλύμματα στους καναπέδες σας στο χρώμα της αρεσκείας σας ή να τους καλύψετε με ριχτάρια ενώ τα πολύχρωμα μαξιλάρια μπορούν να δώσουν μια χαρούμενη πινελιά στη συνολική διακόσμηση του σπιτιου.

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Το τραπεζάκι του σαλονιού μπορεί να μην είναι το κλασσικό αλλά κάτι απλό και πρωτότυπο ενώ ένας πίνακας στον τοίχο ή μια ταπετσαρία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μην ξεχνάτε πως το σαλόνι σας πρέπει να είναι πάντα φωτεινό για να σας φτιάχνει τη διάθεση!

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Διακόσμηση δωματίου

Δύο πράγματα που μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο το υπνοδωμάτιο σας είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού και τα κομοδίνα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο κεφαλάρι από οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Επίσης μη μένετε στα κλασσικά κομοδίνα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τα βάψετε ή να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές λύσεις όπως σκαμπό ή απλά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας…

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Συμπληρώστε τη διακόσμηση του δωματίου σας με έναν καθρέφτη με  πρωτότυπο κάδρο που θα στολίσει τον τοίχο σας και πορτατίφ ή φωτιστικά δαπέδου σύμφωνα με τα γούστα σας..

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Διακόσμηση μπάνιου

Μπορείτε εύκολα να δώσετε χρώμα στο μπάνιο σας αλλάζοντας απλά την κουρτίνα της μπανιέρας σας με μια σε πιο έντονα χρώματα. Αλλάζοντας τα πόμολα στα ντουλάπια ή κάνοντας σχέδια πάνω τους με  stencil. Επίσης η πρωτότυπη οργάνωση του μπάνιου σας μπορεί να αποτελέσει και την ιδανική διακόσμηση

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Διακόσμηση κουζίνας

 Τα φρέσκα μυρωδικά σε γλαστράκια  εκτός από νόστιμα πιάτα στολίζουν ιδανικά και την κουζίνα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λουλούδια βέβαια.

Κατασκευάστε ραφάκια και στολίστε τα μπαχαρικά σας εκεί και μην ξεχνάτε πως τα φρούτα που έχετε μπορούν να στολίσουν ανάλογα την κουζίνα σας. Μπορείτε να βάψετε το τραπέζι της κουζίνας που ήδη έχετε αν δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε και να βάλετε στις καρέκλες πολύχρωμα και πρωτότυπα μαξιλάρια ή γιατί όχι να τις βάψετε και αυτές.

Διακόσμηση σπιτιού -ediva

Δώστε χαρακτήρα στη διακόσμηση του σπιτιού σας με αντικείμενα που έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας ώστε να έχει το σπίτι σας το δικό σας χαρακτήρα. Μην ξεχνάτε πως οι παλέτες μπορούν να κάνουν θαύματα σε διάφορες κατασκευές στο σπίτι σας.

Related Posts