ξεκούραστα χρώματα για υπνοδωμάτιο απαλό ροζ τοίχους

5 Ξεκούραστα χρώματα για το υπνοδωμάτιο!

by ediva

Η διακόσμηση και τα χρώματα που θα βάλεις σε έναν χώρο, μπορούν να τον μεταμορφώσουν εντελώς. Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα ήρεμο περιβάλλον στον χώρο που κοιμάσαι, δες τα τοπ ξεκούραστα χρώματα για το υπνοδωμάτιο!

Μην παρασύρεσαι μόνο από το τί σου αρέσει σαν χρώμα για να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου. Πρέπει να συνυπολογίσεις στην επιλογή σου και τη λειτουργία κάθε χώρου. Για παράδειγμα, στο γραφείο σου, πρέπει να επικρατεί ένα χρώμα που σε βοηθά στη συγκέντρωση και επαγρύπνηση.

Στο υπνοδωμάτιο, αντιθέτως, πρέπει να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, που θα σε βοηθά να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς ποιοτικά! Σου βρήκαμε τα καλύτερα ξεκούραστα για το μάτι χρώματα, που θα σε ξετρελάνουν!

Πανέμορφα χαλαρωτικά χρώματα για τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σου!

 

1. “Ζεστό” Λευκό

λευκοί τοίχοι κρεβατοκάμαρα

λευκό ζεστό για κρεβατοκάμαρα

σπασμένο λευκό ξεκούραστα χρώματα υπνοδωμάτιο

Το λευκό είναι το πιο κλασσικό και ασφαλές χρώμα όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ωστόσο, υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού.

Μην επιλέξεις για την κρεβατοκάμαρά σου το “ψυχρό” λευκό που έχουν στα νοσοκομεία! Διάλεξε μια πιο “ζεστή” και σπασμένη απόχρωση του άσπρου αν θες το υπνοδωμάτιο σου να έχει ξεκούραστα χρώματα!

Δες επίσης: Πώς να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο έξυπνα!

2. Φιστικί

φιστικί υπνοδωμάτιο

ξεκούραστα χρώματα υπνοδωμάτιο φυστικί

φυστικί τοίχοι

Παλιότερα δεν ήταν ίσως τόσο διαδεδομένο. Τα τελευταία χρόνια οι διακοσμητές το προτείνουν όλο και περισσότερο ως ένα από τα πιο εναλλακτικά ξεκούραστα χρώματα για το υπνοδωμάτιο!

Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις στη συγκεκριμένη παλέτα. Εμείς σου προτείνουμε τις πιο απαλές και ανοιχτόχρωμες, για απόλυτη χαλάρωση στην κρεβατοκάμαρα!

Δες επίσης: 11 Υπέροχοι τρόποι να διακοσμήσεις κάδρα στο υπνοδωμάτιο!

3. Λεβάντα

λεβάντα τοίχοι υπνοδωμάτιο

χαλαρωτικό χρώμα λεβάντα για υπνοδωμάτιο

χρώμα λεβάντας χαλαρωτικό για υπνοδωμάτιο

Το χρώμα αυτό, πέρα από το ότι ανήκει στα πιο ξεκούραστα χρώματα που μπορείς να βρεις για το υπνοδωμάτιο, είναι από τα αγαπημένα και για το υπόλοιπο σπίτι, πχ το σαλόνι.

Μια απίστευτη ιδέα είναι να βάλεις και αρωματικό χώρου με άρωμα λεβάντας στο δωμάτιό σου. Έτσι, υποσυνείδητα ο εγκέφαλος θα συνδυάζει τη μυρωδιά του πραγματικού λουλουδιού με το χρώμα που βλέπει στους τοίχους.

Δες επίσης: Υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί για την κρεβατοκάμαρα!

Τί χρώμα να επιλέξεις για το υπνοδωμάτιο ώστε να σε ηρεμεί!

4. Απαλό μπλε

ξεκούραστα χρώματα υπνοδωμάτιο μπλε απαλό

απαλό μπλε τοίχοι κρεβατοκάμαρα

ξεκούραστα χρώματα για υπνοδωμάτιο μπλε ανοιχτό

Είναι το γνωστό και από τα ρούχα με την ονομασία “baby blue”. Είναι πολύ πρωτότυπο χρώμα και δικαίως ανήκει στη λίστα με τα πιο ξεκούραστα χρώματα για υπνοδωμάτιο.

Είναι πολύ “εύκολο” χρώμα, καθώς όπως και τα περισσότερα απαλά χρώματα, συνδυάζεται με έπιπλα σε κάθε χρώμα. Μπορείς να βάζεις τους τοίχους σε απαλό μπλε και να χρησιμοποιήσεις πιο σκούρο μπλε για μαξιλάρια ή σκεπάσματα!

5. Ροζ

ξεκούραστα χρώματα για υπνοδωμάτιο απαλό ροζ τοίχους

απαλό ροζ στην κρεββατοκάμαρα

ξεκούραστα χρώματα ροζ

Το ροζ είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο χρώμα. Ανά τα χρόνια θεωρούνταν ως ένα κοριτσίστικο χρώμα και γι’ αυτό οι περισσότεροι απέφυγαν να το χρησιμοποιήσουν σε βασικούς χώρους του σπιτιού όπως το σαλόνι ή η κρεβατοκάμαρα.

Ωστόσο αυτό είναι μέγιστο λάθος, καθώς ανήκει στα πιο ξεκούραστα και ατμοσφαιρικά χρώματα για υπνοδωμάτιο. Συνδύασέ το με περίεργα φωτιστικά και μαύρα έπιπλα και η αντίθεση θα σε συνεπάρει!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts