Δροσερό cheesecake παγωτό! |ediva.gr

Δροσερό cheesecake παγωτό!

Το cheesecake ήταν ένα γλυκό, ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα ή τελοσπάντων μια παραλλαγή του! Στα συγγράμματα διασώζεται, ως πλακούντας, ενώ την 1η αναφορά την έχουμε, από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός,έγραψε ότι στην εποχή του, χρησιμοποιούνταν 2 κέικ, για θρησκευτικούς σκοπούς.

Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Εκτός των ιστορικών πλαισίων, είναι ένας αγαπημένος γλυκός πειρασμός, μικρών και μεγάλων και εδώ θα στο δώσω με μια μικρή παραλλαγή!

 

Δες επίσης: Πανεύκολα cookies μερέντας γεμιστά με καραμέλα γάλακτος!

 

Πως να φτιάξω παγωτό τσιζκέικ;

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

marmelada-fraoula mpiskota-pti-mper turi-krema zaxarouxo-gala

1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας(κ.σ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
130γρ. μαργαρίνη
1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί σαντιγύ
1-2 κουταλιές χυμού λεμονιού
1 κουταλάκι κανέλα
2 πακέτα Πτι- Μπερ
Μαρμελάδα βύσσινο ή σιρόπι καραμέλας

Τι χρειάζεται να κάνεις για να το φτιάξεις:

vash-cheesecake

1.Θρυμματίζεις τα μπισκότα με το χέρι ή σε μπλέντερ ή στο γουδί.
2.Λιώνεις τη μαργαρίνη και στη συνέχεια τη χτυπάς μαζί με την κανέλα και τα μπισκοτάκια.
3.Παίρνεις το μείγμα και το στρώνεις ομοιόμορφα σε μία ταρτιέρα.

blender-krema-cheesecake

4.Αφήνεις την ταρτιέρα με το μείγμα να κάτσει και καθαρίζεις το μπλέντερ σου.
5.Βάζεις μέσα στο μπλέντερ τη σαντιγύ, το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα.
6.Μετά, ρίχνεις το εβαπορέ και το γιαούρτι και τα χτυπάς, όλα μαζί.

krema-tartiera

7.Η κρέμα σου είναι έτοιμη!
8.Αυτό που έχεις να κάνεις τώρα, είναι να την απλώσεις ομοιόμορφα στην ταρτιέρα σου.
9. Τέλος, τη βάζεις στην κατάψυξη, μέχρι να γίνει παγωτό!

cheesecake-marmelada

Δες επίσης: Συνταγή για λαχταριστό τιραμισού μπανάνα!

Όταν σερβίρεις τα κομμάτια, τα γαρνίρεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή με κάποιο σιρόπι, όπως καραμέλα ή βύσσινο. Είναι ένα τέλειο, δροσερό, κέρασμα, που πηγαίνει φοβερά με τον καφέ. Δε νομίζεις; Καλή σου απόλαυση!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites