painting-when-travelling

10 Έξυπνοι τρόποι να απασχολήσεις τα παιδιά σου μέσα στο αυτοκίνητο!

by ediva

Κάθε φορά που πρέπει να κάνουμε κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο και έχουμε μαζί μας τα παιδιά είναι σκέτος εφιάλτης. Η μικρή δε θέλει με τίποτα να κάτσει στο καθισματάκι της κι έτσι έχουμε κλάματα σε όλη τη διαδρομή. Η μεγάλη φωνάζει συνέχεια ότι την ενοχλεί η ζώνη της και ρωτάει ανά πέντε λεπτά αν έχουμε φτάσει. Στο τέλος, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να φτάνουμε στον τελικό προορισμό μας με πονοκέφαλο ή να ακυρώνουμε το ταξίδι μας. Σου έχει συμβεί κι εσένα;

Όλα αυτά βέβαια γίνονταν πριν αποφασίσω να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και βρω κάποιον ιδιαίτερο τρόπο να τα απασχολήσω καθώς ταξιδεύουμε. Αυτό που δεν ήθελα με τίποτα είναι να έχω ανοιχτό το tablet σε όλη τη διαδρομή ώστε τα παιδιά να είναι απασχολημένα με αυτό. Γι΄αυτό, λοιπόν, κάθε φορά που ξεκινάμε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο επιλέγω διάφορους τρόπους να τα κρατήσω απασχολημένα αλλά και να διασκεδάσουν κατά τη διαδρομή. Όταν ξεκινάμε ένα ταξίδι πλέον, όλοι ανυπομονούμε για αυτό, και ιδιαίτερα τα παιδιά μου που περιμένουν να δουν τι τους έχω ετοιμάσει αυτή τη φορά.

 

Πως να κρατήσεις τα παιδιά σου απασχολημένα μέσα στο αυτοκίνητο

 

1. Ζωγραφίστε

painting-when-travelling

Λίγοι μαρκαδόροι, ή ξυλομπογιές (για να μην λερωθείτε) και ένα μπλοκ ζωγραφικής είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να κρατήσεις τα παιδιά σου απασχολημένα μέσα στο αυτοκίνητο. Άφησε τα να ζωγραφίσουν ότι αυτά θέλουν ή κάντε έναν μικρό διαγωνισμό για το ποιος θα φτιάξει τα περισσότερα ψαράκια!

2. Παίξτε μπίνγκο

bingo-cards

Το μπίνγκο αποτελεί ένα υπέροχο παιχνίδι που μπορείς να το παίξεις και στο αυτοκίνητο. Δώσε διαφορετικές κάρτες σε κάθε παιδί και φτιάξε τες έτσι ώστε να περιλαμβάνουν κάποια πράγματα από τα οποία θα περάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας (βενζινάδικο, φανάρια, πινακίδες, κλπ). Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα ή κάποιο στυλό για να σημειώσουν αυτά που συναντάνε. Στο τέλος, δώσε ένα μικρό βραβείο στον νικητή.

3. Διαβάστε τα αγαπημένα τους παραμύθια

reading-time

Ζήτησε από τα παιδιά σου να φέρουν τα αγαπημένα τους βιβλία στο αυτοκίνητο για να τα διαβάσετε στη διαδρομή. Επέλεξε σελίδες που έχουν εικόνες και, αν το επιτρέπει η ηλικία τους, δώσε και σε αυτά την ευκαιρία να διαβάσουν.

4. Legos

legos

Μπορείς να φέρεις το αγαπημένο παιχνίδι του γιου σου μέσα στο αυτοκίνητο. Κόλλησε τη βάση για τα Legos στο εσωτερικό ενός δοχείου φαγητού, και ο μικρός σου θα έχει την αγαπημένη του ενασχόληση παντού.

5. Φτιάξτε κατασκευές

bead-jewelry

Βοήθησε τα παιδιά σου να φτιάξουν κατασκευές, όπως βραχιόλια ή κάποιο άλλο κόσμημα. Με αυτό τον τρόπο θα απασχολήσουν τα χέρια τους αλλά και το μυαλό τους.

6. Τραγουδήστε

singing-time

Ακόμη ένας τρόπος να περάσετε υπέροχα μέσα στο αυτοκίνητο είναι να τραγουδήσετε τα αγαπημένα τους τραγούδια. Κάντε ένα διαγωνισμό για να δείτε ποιος θυμάται τα περισσότερα λόγια.

7. Μάθετε τους βασικούς κανόνες οδήγησης

driving-lessons

Φτιάξτε κάρτες για να διδάξετε στα παιδιά σας τους βασικούς κανόνες οδήγησης. Βοηθήστε τα να μάθουν τι σημαίνει η κάθε πινακίδα που συναντάτε και κάντε ένα τεστ γνώσεων στο τέλος του ταξιδιού.

8. Φτιάξε σακούλες με δώρα για να ανοίγουν τα παιδιά μόλις φτάνετε σε συγκεκριμένα μέρη

travel-bag-surprises

Για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού φτιάξε μερικές σακούλες με δώρα τα οποία τα παιδιά θα πρέπει να ανοίγουν μόλις φτάνετε σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Με αυτό τον τρόπο θα ανυπομονούν να φτάσουν στον επόμενο προορισμό και θα το διασκεδάσουν.

9. Πείτε ιστορίες

Ένας υπέροχος τρόπος να αναπτύξεις την φαντασία των παιδιών σου είναι να πείτε ιστορίες. Μπορούν να είναι πραγματικές ιστορίες ή φανταστικές. Δώσε 20-30 δευτερόλεπτα σε κάθε έναν από εσάς για να αρχίσει να λέει μια ιστορία. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, αυτός που κάθεται δίπλα πρέπει να συνεχίσει την ιστορία από εκεί που έμεινε.

10. Πάρε μερικά σνακ για το δρόμο

snack-storage

Πάρε μερικά σνακ για το δρόμο σε περίπτωση που πεινάσουν. Προτίμησε να τα έχεις όλα μαζί σε ένα κουτί για να μη χρειάζεται να ψάχνεις όλη την ώρα.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts