μαμά μαγειρεύει με δύο παιδιά δραστηριότητες σπίτι παιδιά

5 Δραστηριότητες μέσα στο σπίτι που τα παιδιά θα λατρέψουν!

by tzinav

Οι επόμενες μέρες πρέπει να μας βρουν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι μας. Μπορεί για εμάς του ενήλικες κάτι τέτοιο να φαίνεται εφικτό αλλά πως μπορείς να κρατήσεις τα παιδιά μέσα σε ένα σπίτι; Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις να προτείνεις στα παιδιά μερικές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι.

Είναι αλήθεια ότι με τα σχολεία και τους παιδότοπους κλειστούς και τις παιδικές χαρές σχεδόν απαγορευμένες το σπίτι είναι η μόνη επιλογή. Δες λοιπόν 5 δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι που τα παιδιά θα λατρέψουν!

5 Δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα παιδιά στο σπίτι!

 

1.Ψήστε και διακοσμήστε γλυκά

μαμά μαγειρεύει με δύο παιδιά δραστηριότητες σπίτι παιδιά

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να παίζει με το ζυμάρι, να διακοσμεί με πολύχρωμες τρούφες και toppings και να λερώνεται με αλεύρι; Ε λοιπόν αν θέλεις να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σου αρκεί να τους φορέσεις ποδιά, να πάτε όλοι μαζί στην κουζίνα και να δημιουργήσετε. Τα πολύχρωμα cup cakes και τα κουλουράκια σε όμορφα σχέδια είναι μια ιδανική λύση για παιχνίδια με τα παιδιά στην κουζίνα

Δες επίσης: 5 Χρυσοί κανόνες για να μεγαλώσεις πνευματικά δυνατά παιδιά!

2. Φτιάξτε χειροτεχνίες

παιδιά φτιάχνουν χειροτεχνίες

Αν θέλεις να δεις τα παιδιά σου χαρούμενα παρόλο που είναι μέσα στο σπίτι βγάλε τα ψαλίδια, τους μαρκαδόρους, την κόλλα και τα χαρτόνια και άσε τα παιδιά να δημιουργήσουν! Οι χειροτεχνίες αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών που μπορεί να τα κρατήσουν απορροφημένα για ώρες.

Δες επίσης: Ποια είναι η σημασία των παιχνιδιών στην ανάπτυξη του παιδιού

3. Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

οικογένεια παίζει επιτραπέζιο παιχνίδι δραστηριότητες σπίτι παιδιά

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια διαχρονική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια! Εξάλλου, μέσα από αυτά τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν χρήσιμα skills, όπως το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, την υπομονή και τη λήψη πρωτοβουλιών. Παίζοντας λοιπόν με τα παιδιά επιτραπέζια παιχνίδια θα περάσετε μερικές παραγωγικές και δημιουργικές ώρες.

Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα παιδικά βιβλία!

4. Φτιάξτε μια σκηνή μέσα στο σπίτι

παιδική σκηνή δωμάτιο

Με το να φέρεις το εξωτερικό μέσα στο σπίτι τα παιδιά θα ξετρελαθούν! Φτιάξτε λοιπόν μαζί μια σκηνή από σεντόνια και μαξιλάρια ή στήσε τη σκηνή του camping μέσα στο δωμάτιο τους και θα έχεις μεταφέρει την εμπειρία του camping μέσα στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο ότι θα περάσουν πολλές ώρες μέσα στη σκηνή τους!

Δες επίσης: 7 Ιδέες για οικονομικά δώρα για παιδιά!

5. Λύστε puzzle

αγόρι κάνει παζλ

Τα puzzle είναι το ιδανικό παιδικό παιχνίδι καθώς αφενός τα απασχολεί για ώρες και αφετέρου ακονίζει το μυαλό τους. Συγκεκριμένα, στα μικρότερα παιδιά η επίλυση puzzle συμβάλλει στην ανάπτυξη του οπτικοκινητικού συντονισμού και στην αναγνώριση σχημάτων, ενώ στα μεγαλύτερα βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και στη στοχοθεσία. Με άλλα λόγια είναι το τέλειο εκπαιδευτικό αλλά και διασκεδαστικό παιχνίδι!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts