κοριτσάκι ιππασία άλογο

7 Πρωτότυπες ιδέες για δώρα για παιδιά!

by ediva

Μήπως τη τελευταία φορά που κοίταξες μέσα στο κουτί με τα παιχνίδια των παιδιών συνειδητοποίησες ότι έχουν πάρα πολλά παιχνίδια; Μάλιστα με τα περισσότερα έχουν παίξει ελάχιστες φορές, όσο δηλαδή ήταν καινούργιο το δώρο.

Αντί λοιπόν να τους αγοράζεις παιχνίδια ως δώρα, θα μπορούσες να επιλέξεις κάτι το διαφορετικό και κάτι το οποίο τα παιδιά θα θυμούνται για πολύ περισσότερο καιρό απ΄ότι ένα πλαστικό παιχνίδι. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με ιδέες για να πάρεις έμπνευση για ένα πρωτότυπο δώρο που τα παιδιά σίγουρα θα αγαπήσουν.

Εναλλακτικές ιδέες για δώρα για παιδιά!

 

Μαθήματα

κοριτσάκι ιππασία άλογο

Μια πολύ ωραία ιδέα για ένα δώρο που δεν είναι παιχνίδι είναι να τους κλείσεις κάποιο μάθημα σχετικό με τα ενδιαφέροντα τους. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να κανονίσεις κάποιο μάθημα ιππασίας, ζωγραφικής, χορού ή θεάτρου. Με αυτό το τρόπο μπορείς να τους δώσεις την δυνατότητα να ανακαλύψουν ένα νέο πάθος και είναι κάτι με το οποίο θα περάσουν σίγουρα δημιουργικά το χρόνο τους.

Δες ακόμα: 7 Ιδέες για οικονομικά δώρα για παιδιά!

Εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

μαμά παιδιά μαγειρική κουζίνα

Εάν το παιδάκι έχει μεγαλώσει λίγο και μπορείς να το εμπιστευτείς μέσα στη κουζίνα, αγόρασε του τα δικά του κουζινικά. Για παράδειγμα θα μπορούσες να τους δώσεις τη δική τους ποδιά, πλάστη, κουπ-πατ ή κάποια κουτάλα. Άλλωστε τα παιδιά προτιμούν πάντα της κανονικές εκδώσεις ενός αντικειμένου και όχι και τόσο τις παιδικές. Με αυτό το τρόπο θα περάσετε μαζί δημιουργικό χρόνο φτιάχνοντας το αγαπημένο τους γλυκό ή φαγητό.

Δες ακόμα: Τα 15 καλύτερα δώρα για παιδιά που βρήκα στο internet!

Σκηνή

παιδική σκηνή κουκλάκια παιδικό δωμάτιο

Όλα τα παιδιά θέλουν να έχουν ένα δικό τους καταφύγιο και ένα μέρος που να το νοιώθουν δικό τους. Υπάρχουν σκηνές που μπορείς να της τοποθετήσεις τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, ανάλογα το τι προτιμάς εσύ. Να είσαι σίγουρη ότι θα είναι ένα δώρο που θα το λατρέψουν.

Κουμπαράς

κουμπαράς γουρουνάκι παιδάκι χαρτζιλίκι

Ο κουμπαράς είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εισάγεις τα παιδιά σου στην έννοια της αποταμίευσης. Έτσι, αν τα παιδιά σου θέλουν πολύ να αγοράσουν κάποιο ακριβό παιχνίδι θα μπορούν να το αγοράσουν μόνα τους αποταμιεύοντας σιγά σιγά τα χρήματα που χρειάζονται.

Δες ακόμα: 8 Έξυπνα και πρωτότυπα δώρα για παιδιά!

Φωτογραφική μηχανή

κοριτσάκι κάμερα φωτογραφική

Υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφικές μηχανές στην αγορά που έχουν σχεδιαστεί για παιδιά. Με αυτό το τρόπο θα μπορούν να αποθανατίζουν τις δικές τους εμπειρίες από σχολικές εκδρομές και ταξίδια που κάνετε μαζί. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις φωτογραφίες που θα τραβήξουν για να διακοσμήσεις τη δική τους κούπα ή για να γεμίσεις κάποια κάδρα που διακοσμούν τα δωμάτια τους.

Εισιτήρια

εισιτήρια μπαλέτου

Οι εμπειρίες είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές που μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου αντί για δώρα. Μπορείς να τους αγοράσεις εισιτήρια για κάποια θεατρική παράσταση ή για το μπαλέτο ή ακόμα και για κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα είναι κάτι που θα θυμούνται για πάντα και που σίγουρα θα λατρέψουν.

Βιβλία

παιδικά βιβλίαΔες ακόμα: Γιατί είναι καλό να διαβάζεις παραμύθια στα παιδιά!

Γνώρισε στα παιδιά σου το μαγικό κόσμο των βιβλίων. Είναι πάρα πολλά τα οφέλη τα οποία μπορούν να αποκομίσουν από την ανάγνωση ενός βιβλίου. Πέρα από τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, τα παιδιά έχουν και πολλά συναισθηματικά οφέλη καθώς μπορούν να ταυτιστούν με τον ήρωα του βιβλίου και να δουν πως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και τα ίδια μια παρόμοια κατάσταση. Επίσης τα βοηθά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και έτσι να βελτιώσουν τις προσωπικές τους σχέσεις και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Δες επίσης τα 10 καλύτερα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts