καλύτερα παιδικά βιβλία

Τα 8 καλύτερα παιδικά βιβλία!

by ediva

Η ανάγνωση ενός βιβλίου για ένα παιδί έχει πάρα πολλά οφέλη. Το βοηθάει στο να πλάσει τον χαρακτήρα του και φυσικά να εμπλουτίσει τη φαντασία του. Ένα παιδί που διαβάζει θα γίνει ένας καλλιεργημένος άνθρωπος με αντίληψη για το κόσμο γύρω του.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν βιβλία. Ιδιαίτερα τα παιδικά βιβλία είναι γεμάτα βαθύτερα νοήματα και μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σε μια δύσκολη περίοδο. Εάν λοιπόν ψάχνεις για τον επόμενο τίτλο παιδικού βιβλίου που θα επιλέξεις για το παιδί σου ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις.

8 παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία παιδική βιβλιοθήκη!

 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

 ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρεςΟ γύρος του κόσμου σε 80 μέρες είναι ένα κλασσικό παιδικό παραμύθι που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια παιδιά. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1873 και δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα. Το βιβλίο διηγείται τη προσπάθεια του Φιλέα Φόγκ να κάνει το γύρο της Γης μέσα σε μόλις 80 μέρες προκειμένου να κερδίσει ένα στοίχημα αξίας 20.000 λιρών. Στο ταξίδι του αυτό έρχεται αντιμέτωπος με πολλές διασκεδαστικές περιπέτειες που πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα προκειμένου να είναι πίσω στο Λονδίνο στην ώρα του. Θα το βρεις εδώ με έκπτωση 31%!

Δες ακόμα: 5 Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι!

Το δέντρο που έδινε

το δέντρο που έδινεΤο δέντρο που έδινε εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό βιβλίο και διηγείται μια πραγματικά μαγική ιστορία. Το βιβλίο είναι γεμάτο θετικά μηνύματα για τη προσφορά και τη γενναιοδωρία, αρετές πολύ σημαντικές και που πρέπει να μάθουν τα μικρά παιδιά. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 25%!

Δες ακόμα: 6 Ιδέες για συμβολικά δώρα τα Χριστούγεννα!

Λουδοβίκος ο Πρώτος, Βασιλέας των προβάτων

λουδοβίκος ο πρώτος βασιλέας των προβάτων

Καθώς όλα τα πρόβατα έβοσκαν μαζί στη κορυφή ενός λόφου ξαφνικά ένας δυνατός αέρας προσγειώνει στο κεφάλι του Λουδοβίκου μια κορώνα. Η κορώνα αυτή κάνει το Λουδοβίκο να αλλάξει τελείως τη συμπεριφορά του καθώς γίνεται πολύ αυταρχικός. Ο Ολιβιέ Ταλέκ διηγείται μια απολαυστική ιστορία με θέμα την εξουσία και πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν άνθρωπο. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 10%!

Δες ακόμα: Γιατί είναι καλό να διαβάζεις παραμύθια στα παιδιά!

Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα;

τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα

Το βιβλίο Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα βραβεύτηκε για την εικονογράφηση του με το χρυσό μετάλλιο 2014 των Independent Publisher book awards. Διηγείται την ιστορία ενός παιδιού που δίνει ζωή σε μια ιδέα του. Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία γεμάτη με ωφέλημα μηνύματα για τα παιδιά. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 30%!

Δες ακόμα: 10 Όμορφα παιδικά παραμύθια που βρήκα!

Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ένα από τα διασημότερα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά είναι η Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Η Φρικαντέλα είναι μια πολύ ιδιότροπη μάγισσα που δεν τρώει ποτέ καλαμαράκια, μόνο κακαμαράκια. Ούτε πορτοκαλάδα πίνει, μόνο πορτοκακάδα. Γι αυτό τη παραμονή της πρωτοχρονιάς, όταν ακούει τα παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα αποφασίζει να κλέψει τις φωνές τους. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που ταυτόχρονα είναι και πολύ διασκεδαστικό. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 25%!

Δες ακόμα: Τα 10 καλύτερα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά!

Ο Τριγωνοψαρούλης

ο τριγωνοψαρούλης

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα ψαράκι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Γι αυτό και όλα τα άλλα ψαράκια του βυθού τον κοροϊδεύουν. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος  διηγείται με πολύ όμορφο τρόπο μια ιστορία για το bullying. Μαθαίνει με αυτό το τρόπο στα παιδιά να μη φοβούνται την ιδιαιτερότητα τους αλλά να την αγαπούν. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 30%!

Δες ακόμα: 7 Πρωτότυπες ιδέες για δώρα για παιδιά!

Νοτούρνο: Συνταγές για όνειρα

νοτούρνο συνταγές για όνειραΤο Νοτούρνο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο για παιδιά. Στην ουσία πρόκειται για μια σειρά από πιθανά όνειρα κάνοντας το ένα διαδραστικό βιβλίο. Με αυτό σίγουρα καμία νύχτα σου δεν θα είναι βαρετή.Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 30%!

Δες ακόμα: Γιατί το διάβασμα βιβλίων πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου!

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσαΤο φανταστικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν διηγείται την ιστορία του καθηγητή Αρονάξ μέσα στο υποβρύχιο πλοιάρχου Νέμο. Ο Ναυτίλος, το υποβρύχιο του καπετάν Νέμο είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που μέχρι τότε κανείς δεν είχε ξαναδεί. Με αυτό εξερευνά μυστικά των βυθών και μπλέκει σε απίστευτες περιπέτειες. Μπορείς να το βρεις εδώ με έκπτωση 25%!

Related Posts