νοστιμες σως για μπριζολες

5 Εύκολες σως για πεντανόστιμες μπριζόλες!

by ediva

Σε ποιον δεν αρέσει μια καλοψημένη μπριζόλα; Νομίζω ότι είναι στη λίστα των αγαπημένων φαγητών για πολλούς ανθρώπους. Προσθέτοντας όμως και μια σως για να συνοδεύσεις τις μπριζόλες μπορείς πραγματικά να απογειώσεις το πιάτο και να τους κάνεις όλους να γλύφουν και τα δάχτυλα τους.

Εάν χρησιμοποιείς τηγάνι για να μαγειρέψεις τις μπριζόλες σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο για να φτιάξεις όλες τις παρακάτω συνταγές. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια ακόμα πιο έντονη και γευστική σως. Εάν λοιπόν ψάχνεις για συνταγές, δες παρακάτω 5 υπέροχες συνταγές για σως για τις μπριζόλες σου.

Οι 5 καλύτερες σως που δοκίμασα για τις μπριζόλες!

 

Σως για μπριζόλες με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

σως μπριζόλας με κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 1 κούπα κομμένα μανιτάρια portobello
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • 2 κτσ λάδι
  • αλάτι πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι και άφησε το να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησε τα να σοταριστούν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια βάλε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και σόταρε τα για άλλο ένα λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό από το κοτόπουλο και μετά τη κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα. Άφησε τη σως στη φωτιά για άλλα 3 με 4 λεπτά, μέχρι να δέσει και πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.

Δες ακόμα: Τέλεια συνταγή για ρομαντικό δείπνο με τον αγαπημένο σου!

Σως για μπριζόλες με μέλι και σκόρδο

σως μπριζόλας με μέλι και σκόρδο

Υλικά

  • 2 κτσ μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κτσ σως σόγιας
  • 1 κτσ κέτσαπ
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Ανακάτεψε το μέλι, τη σως σόγιας, το σκόρδο, τη κέτσαπ και τη ρίγανη σε ένα μπολάκι. Πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται. Βούτηξε της μπριζόλες σου στη σως πριν τις μαγειρέψεις ή εάν έχεις χρόνο άφησε τες να μαριναριστούν σε αυτή όλο τα βράδυ στο ψυγείο.

Δες ακόμα: Πεντανόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο και σως γιαουρτιού!

Σως για μπριζόλες με λευκό κρασί

σως μπριζόλας με λευκό κρασί

Υλικά

  • 2 κτσ φρέσκο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψυλοκομμένες
  • 1 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Για να φτιάξεις τη σως με το λευκό κρασί πρόσθεσε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το σκόρδο και άφησε τα σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι στο βούτυρο. Στη συνέχεια βάλε το κρασί ενώ ανακατεύεις συνεχώς για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό από κοτόπουλο και τη κρέμα γάλακτος. Τέλος πρόσθεσε το χυμό από το λεμόνι, το φρέσκο θυμάρι αλάτι και πιπέρι και άφησε το να δέσει για 2 με 3 λεπτά.

Δες ακόμα: 5 Λαχταριστοί μεζέδες για κρεατικά και τσίπουρο!

Σως για μπριζόλες με μαύρο πιπέρι

σως μπριζόλας με μαύρο πιπέρι

Υλικά

  • 1 κτσ βούτυρο
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο λευκό κρεμμυδάκι
  • 2-3 κτσ κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 1/2 κτσ μαγιονέζα
  • φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κτσ νισεστέ (προαιρετικό)

Σε ένα ζεστό τηγάνι πρόσθεσε το βούτυρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πιπέρι και ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό. Πρόσθεσε το κρασί και άφησε το μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό από το κοτόπουλο, τη μουστάρδα και το θυμάρι και άφησε τη σως να δέσει. Τέλος πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Εάν σου αρέσει η σως σου να είναι πιο πηχτή διέλυσε σε λίγο νερό το νισεστέ, πρόσθεσε τον στη σως και ανακάτεψε καλά μέχρι να πήξει.

Δες ακόμα: Εύκολα μεζεδάκια για τραπέζι, με την παρέα!

Σως για μπριζόλες με βούτυρο και κονιάκ

σως μπριζόλας με κονιάκ

Δες ακόμα: Εύκολα φαγητά για τραπέζι!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι λευκό κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κτσ κρασί πορτό
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κτσ μουστάρδα
  • 4 κτσ βούτυρο

Σε ένα βαθύ τηγάνι πρόσθεσε 1 κουταλιά βούτυρο και τα κρεμμύδια και σόταρε τα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Πρόσθεσε το κονιάκ και το κρασί και ανακάτεψε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό από κοτόπουλο και άφησε τη σως να σιγοβράσει και να δέσει, για περίπου 12 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τη μουστάρδα με 3 κουταλιές βούτυρο και τη ρίξ τη στη σως. Πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts