Φτιάξε αποσμητικό

Φτιάξε αποσμητικό μόνη σου φυσικά και οικονομικά!

by ediva-author

Φτιάξε αποσμητικό μόνη σου οικονομικά και χωρίς χημικά

Αυτό το σκεύασμα είναι εξαιρετικά χρήσιμο και λειτουργικό.

Είμαι καχύποπτη με τα περισσότερα αποσμητικά και αντιιδρωτικά εξ αιτίας των ενώσεων αλουμινίου που περιέχουν (ακόμα και ο φυσικός αποσμητικός κρύσταλλος περιέχει ενώσεις αλουμινίου, αν και θεωρείται ασφαλές προϊόν), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η υψηλή τους τιμή σε σχέση με τη χαμηλή, συνήθως, αποτελεσματικότητα.
Έχω πειραματιστεί με διάφορες συνταγές, η πλέον πετυχημένη εκ των οποίων είναι αυτή που σας παραθέτω. Λειτουργεί καλά και…δεν χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε.

Απλά πηγαίνετε στην κουζίνα και πάρετε το κουτί με τη μαγειρική σόδα (διττανθρακικό νάτριο). ΜΗΝ συγχέετε τη μαγειρική σόδα με το μπέικιν πάουντερ (το baking powder περιέχει μαγειρική σόδα και επιπλέον ένα οξύ κονιορτοποιημένο στο οποίο οφείλεται ο χαρακτηριστικός του αναβρασμός όταν βρέχεται).

Ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες, είναι πραγματικά πολύ απλό.

1. Γεμίστε ένα μπουκάλι (150– 300ml) με στόμιο ψεκασμού, μέχρι τη μέση με νερό. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο σε γυάλινο μπουκάλι, καθαρό νερό.

Φτιάξε αποσμητικό
2. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα σε ποσότητα, περίπου, 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού Αναμίξτε καλά.

Φτιάξε αποσμητικό

3. Συνεχίστε να προσθέτετε μικρές ποσότητες μαγειρικής σόδας, κάθε φορά ανακατεύοντας πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ένα σχετικά παχύρευστο υγρό με ομοιογενή (προσοχή: δεν πρέπει να γίνει κρέμα, θα είναι ένα σχετικά πυκνό υγρό, ικανό να ρέει). Το ποσό που θα καταλήξετε να χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από το είδος του χρησιμοποιούμενου νερού και το μέγεθος της φιάλης σας. Ορισμένοι τύποι του νερού χάνουν γρήγορα τη παχύρρευστη υφή και έτσι θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερη μαγειρική σόδα).

Φτιάξε αποσμητικό

4. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο εσείς προτιμάτε). Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, σε μικρές ποσότητες και κυρίως να είστε σίγουροι για τις ιδιότητες του ελαίου που θα χρησιμοποιήσετε και ότι δεν έχετε κάποιου είδους ευαισθησία σ’ αυτό.

Φτιάξε αποσμητικό
5. Ανακινήστε απαλά αλλά πολύ καλά το μπουκάλι για να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί. Θα πρέπει να πετύχετε τη παχύρρευστη υγρή υφή και τέλεια διάλυση της μαγειρικής σόδας, διότι οποιαδήποτε κοκκώδη σωματίδια πιθανόν να ενοχλήσουν το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το πάρει αυτή τη μορφή, το αποσμητικό είναι έτοιμο για χρήση.

6. Ψεκάστε το σπιτικό αποσμητικό σας στις μασχάλες σας. Μην το ξεπλένεται, απλά τρίψτε απαλά κάτω από τις μασχάλες, έτσι ώστε το δέρμα να απορροφήσει το αποσμητικό πιο γρήγορα, και να μπορέσει να απλωθεί σε ολόκληρη την μασχάλη σας.

Related Posts