Γιατί τα μαλλιά είναι απαλά όταν πηγαίνουμε στο κομμωτήριο;

by ediva-author
apala-malia-Maska-sampouan-kai-conditioner-mallion-me-meli-honey

Υπάρχει λόγος που όταν φεύγεις από το κομμωτήριο τα μαλλιά σου δείχνουν και είναι απίστευτα απαλά. Και φυσικά υπάρχει λόγος που εσύ δεν μπορείς με τίποτα να καταφέρεις το ίδιο αποτέλεσμα στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το στέγνωμα των μαλλιών σου είναι τέχνη. Δεν μπορεί να “επιτίθεσαι” στα μαλλιά σου από όλες τις μεριές και να περιμένεις να δείχνεις σαν τη Ζιζέλ. Διάβασε τα παρακάτω 5 tips και εφάρμοσέ τα στο επόμενο στέγνωμά σου. Η εκπαίδευση είναι το παν. Αξίζει, λοιπόν, νε αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις κάτι που θα μπορείς να εφαρμόζεις μία ζωή.

1. Χαλάρωσε

Όλες θέλουμε γρήγορο αποτέλεσμα από το ισιωτήρι μας διότι δεν έχουμε και πάρα πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να τον περνάμε μπροστά σε έναν καθρέφτη αλλά μη βάλεις το ισιωτήρι σου στο τέρμα. Μόνο τα πολύ σγουρά μαλλιά μπορούν να αντέξουν τόσο υψηλή θερμοκρασία. Καλό είναι να χρησιμοποιείς πιο χαμηλές θερμοκρασίες αν δεν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά. Έτσι, μπορεί να σου πάρει λίγο παραπάνω αλλά δε θα καταστρέψει τα μαλλιά σου. Αυτό που θα χρειαστείς είναι 5 λεπτά παραπάνω..

2. Μην τα πιάνεις..

Το να αγγίζεις συνεχώς τα μαλλιά σου στη διάρκεια της ημέρας δε θα φριζάρει μόνο τα μαλλιά σου αλλά θα τα κάνει να δείχνουν και να είναι βρώμικα. Το λάδι από τα χέρια σου μεταφέρεται στα μαλλιά σου πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεσαι ξανά λούσιμο πριν να είναι η ώρα σου. Μην πιάνεις τα μαλλιά σου και χρησιμοποίησε μία χτένα ή μία βούρτσα ως εργαλεία.

3. Μην πιστεύεις όσα σου λένε

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι; Κάθε δύο-τρεις μέρες ή κάθε μέρα; Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά κατά καιρούς αλλά μην παίρνεις τις μετρητοίς όλα όσα διαβάζεις. Το σωστό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου όταν το χρειάζονται. Το πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου αλλά και το styling που τους κάνεις.

4. Μέσα και έξω

Είναι εντάξει να χρησιμοποιείς προϊόντα όπως είναι η λακ και ο ζελές αλλά είναι πολύ σημαντικό επίσης να τα ξεπλένεις πριν πας για ύπνο. Μπορεί αυτό να σου ακούγεται πολύ δύσκολο όταν είσαι κουρασμένη αλλά είναι σημαντικό για περισσότερους από έναν λόγους. Οι περισσότερες λακ περιέχουν αλκοόλ και κάνουν τα μαλλιά σου αλλά και το κεφάλι σου να στεγνώνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα προϊόντα θα μεταφερθούν στο μαξιλάρι σου αλλά και στην επιδερμίδα σου δημιουργώντας ανεπιθύμητες κοκκινίλες και φραγμένους πόρους.

5. Το σκούπισμα με πετσέτα

Αν θέλεις να έχεις απαλά, μεταξένια μαλλιά πρέπει να σταματήσεις να τα τρίβεις με την πετσέτα μετά το λούσιμο. Το τρίψιμο δημιουργεί πρόβλημα στην υφή της τρίχας (στο εξωτερικό της στρώμα) πράγμα που οδηγεί σε ανεπιθύμητο φριζάρισμα και ατίθασα μαλλιά που είναι δύσκολο να φτιάξεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αφαιρέσεις το νερό από τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο είναι να τα πιέσεις ελαφρά με την πετσέτα. Έπειτα άφησέ τα για λίγο να στεγνώσουν φυσικά πριν χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι.

Related Posts