5 Γνωστοί ημιπολύτιμοι λίθοι και οι σημασίες τους!

by ediva
ημιπολύτιμοι λίθοι

Όλοι , λίγο πολύ, έχουμε ακούσει την έννοια “ημιπολύτιμοι λίθοι“. Ωστόσο, πολλές φορές η σημασία τους μπερδεύεται. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα χωρίζονται σε πολύτιμες και ημιπολύτιμες. Οι πολύτιμες είναι τα διαμάντια, τα ρουμπίνια, τα σμαράγδια ενώ οι ημιπολύτιμες είναι ο αμέθυστος, το κοράλλι, ο χαλαζίας και άλλοι. Λέγεται ότι οι ημιπολύτιμοι λίθοι έχουν κάποια ιδιότητα που μπορούν να μας προσφέρουν. Ευημερία, ψυχική υγεία, εύρεση συντρόφου είναι κάποιες από αυτές τις ιδιότητες.

Εδώ θα δεις ποιοι είναι οι πιο γνωστοί ημιπολύτιμοι λίθοι και οι σημασίες τους! Δες τι σημαίνει το κάθε πετράδι και επίλεξε ένα κόσμημα που θα σε “μαγέψει”.

Ημιπολύτιμοι λίθοι και οι “μαγικές” τους ιδιότητες!

 

1. Αμέθυστος

αμέθυστος

Ξεκινάμε με τον πιο γνωστό λίθο, τον αμέθυστο. Έχει ένα μαγευτικό μωβ χρώμα και πολλές ιδιότητες, συνήθως πνευματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για έναν λίθο που προορίζεται γι’ αυτόν που θέλει μια αγνή και αληθινή αγάπη και μια σταθερότητα στον ερωτικό τομέα. Μπορεί να προσφέρει ευημερία, πλούτο και αφθονία σε αυτόν που τον φοράει. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι στον πνευματικό τομέα αφού βοηθάει ιδιαίτερα στο διαλογισμό, την ψυχική γαλήνη και μπορεί να διώξει την αρνητική ενέργεια φέρνοντας θετική!

Δες επίσης : Χειροποίητα κοσμήματα: Πως να φτιάξεις εύκολο κολιέ με πέτρα!

2. Ακουαμαρίνα

ακουαμαρίν

Είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος σε χρώμα τιρκουάζ, λογικό αφού και το όνομα του έχει να κάνει με το νερό και τη θάλασσα. Όπως και η θάλασσα προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και διαύγεια, έτσι και αυτός ο ημιπολύτιμος λίθος. Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και προσφέρει χαλάρωση. Επίσης, αυτός ο λίθος μπορεί να βοηθήσει στο να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε μια κατάσταση, να ξεδιαλύνει προβλήματα και μπερδέματα και να σε βοηθήσει να δεις καθαρά ποιος είναι πραγματικά δίπλα σου και ποιος όχι. Επίλεξε αυτόν τον λίθο άμα θέλεις να ξεκαθαρίσεις το τοπίο σε επαγγελματικό η σε φιλικό επίπεδο.

3. Καρνεόλη

καρνεόλη

Μια πέτρα με χρώμα κεραμιδί που συμβολίζει την ομορφιά. Μπορεί να σου δώσει δύναμη, κίνητρο και επιμονή για να μπορέσεις να πετύχεις τον στόχο σου και να μη σταματάς. Επίσης, βοηθάει στο πάθος και τη σεξουαλικότητα κάνοντας σε να βρεις τον ιδανικό σύντροφο που σε ολοκληρώνει. Τέλος, είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που βοηθάει πολύ στον καθαρό λόγο, στην κοινωνικότητα και στο αν είσαι ντροπαλή.

Δες επίσης : DIY:Φτιάξε ένα χρυσό χειροποίητο δαχτυλίδι με μια πέτρα

4. Λάπις Λαζούλι

λάπις λαζούλι

Το λάπις λαζούλι είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος σε βαθύ μπλε χρώμα. Σημαίνει το σθένος και τη δύναμη που έχεις να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο και δυσκολία στο δρόμο σου. Μπορεί να προσελκύσει την αγνή, αληθινή αγάπη και να ξεκαθαρίσει τα τοπία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Δίνοντας χαρά, αρμονία και θετική ενέργεια, φέρνει κοντά θετικούς και πρόσχαρους ανθρώπους κάνοντας σε να δημιουργήσεις νέες και δυνατές σχέσεις.

5. Μάτι της τίγρης

μάτι της τίγρης

Το όνομα του είναι απόλυτα συμβατό με τις ιδιότητες του. Αρχικά, πρόκειται για έναν λίθο που έχει βαθύ καφέ ιριδίζον χρώμα. Δείχνει την οξυδέρκεια, την εξυπνάδα και την αντίληψη. Μπορεί να σε κάνει να αντιληφθείς πράγματα γύρω σου, να καταλάβεις και να αποκρυπτογραφήσεις συμπεριφορές. Με αυτόν τον λίθο θα έχεις θετική ενέργεια και καλή υγεία έτσι ώστε να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία στο δρόμο σου χωρίς περιορισμούς και εμπόδια. Θα σου δώσει αυτοπεποίθηση, σιγουριά, πίστη στον εαυτό σου και θέληση.

Δες επίσης : Εύκολα DIY κοσμήματα από σύρμα!

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι αποτελούν υπέροχα πετράδια για τα κοσμήματα μας. Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακοί, όμως, όταν ξέρεις ότι έχουν σημασίες και ιδιότητες που μπορούν να σου προσφέρουν ωφέλιμα πράγματα. Διάβασε και διάλεξε τον ημιπολύτιμο που ταιριάζει σε εσένα και άσε τον να κάνει τα “μαγικά” του

Related Posts